Πώς να φτιάξετε ένα λουλούδι από τούβλα με τα χέρια σας;

τούβλαΟι περισσότεροι κηπουροί αγαπούν περιοχή τους δεν είναι μικρότερη από ένα διαμέρισμα της πόλης, αλλά οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κατοικιών και δεν μπορεί να μιλήσει καθόλου: ο καθένας θέλει να φέρει τον κήπο δεν είναι μόνο υγιεινό και βιολογικά λαχανικά και φρούτα, αλλά και γιορτή για τα μάτια. Ως εκ τούτου, ο καθένας προσπαθεί να διακοσμήσει τα πολλά στρέμματα με τον δικό τους τρόπο: να λιθόστρωτα μονοπάτια, να οργανώσει μια μικρή λίμνη, βάλτε ένα κληματαριά. Ένας από τους απλούστερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη διακόσμηση ενός οικοπέδου είναι τα λουλούδια. Και όσο πιο αυθεντική είναι η φύτευση τους, τόσο πιο όμορφα θα φαίνονται όταν ανθίζουν. Βεβαίως, το τούβλο-κτιστό παρτέρι θα φαίνεται πολύ καλύτερα από τη συνηθισμένη προσγείωση. Τα πλεονεκτήματα των παρτέρια τούβλο στη χώρα είναι αναμφισβήτητη: εκτός από μια ωραία διακοσμητική αξία που μεταφέρουν φορτίο και λογική – είναι χωρισμένο σε ζώνες χώρο και την πρόληψη της εξάπλωσης των ζιζανίων.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε πώς να φτιάχνουμε ένα ποτήρι τούβλο με τα χέρια σας ποιοτικά και όμορφα.

Επιλέξτε ένα μέρος για ένα τούβλο λουλουδιών

Πρώτα απ ‘όλα, αποφασίστε πού θέλετε να εξοπλίσετε τον κήπο λουλουδιών. Με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο, ωστόσο, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

 • Φωτισμός – το παρτέρι δεν πρέπει να βρίσκεται στη σκιά ενός σπιτιού ή ενός θερμοκηπίου, καθώς μια καλή ποσότητα ηλιακού φωτός είναι απαραίτητη για την καλή ανάπτυξη των λουλουδιών.
 • Μια θέα στον ανθισμένο κήπο – το κρεβάτι με λουλούδια πρέπει να είναι ευδιάκριτο από το παράθυρο του σπιτιού ή από τη βεράντα, έτσι ώστε εσείς και οι καλεσμένοι σας να απολαύσετε μια όμορφη θέα.

Εάν γνωρίζετε ήδη που θέλετε να κάνετε ένα κρεβάτι με λουλούδια, σκεφτείτε το σχήμα του.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι παρτέρια:

 • Δαχτυλίδι (φυτευμένο γύρω από δέντρα ή λίμνες)?
 • νησί (παρτέρια στρογγυλής μορφής) ·
 • (μακριά στενά παρτέρια σε ένα μονοπάτι ή τοίχο).
 • κλιμακωτά (παρτέρια πολλαπλών επιπέδων);
 • ορθογώνια παρτέρια.

Εκτός από ένα βολικό μέρος κάτω από το κρεβάτι λουλουδιών, πρέπει επίσης να επιλέξετε τα λουλούδια που φυτεύετε σε αυτό. Σημειώστε ότι συνδυάζονται μεταξύ τους όχι μόνο με το χρώμα αλλά και με τη συμβατότητα.

κρεβάτι
τα παρτέρια από τούβλα

στρογγυλά παρτέρια

γωνιακό κρεβάτι τούβλο

Πολύγωνο τούβλο παρτέρι

Κυματιστά λευκά πέτρινα τούβλα

Απαραίτητα υλικά για ένα λουλούδι τούβλο

Τα τούβλα παρτέρια είναι απλά σε εκτέλεση και δεν απαιτούν ειδικές δαπάνες. Συνήθως όλα τα απαραίτητα υλικά είναι ήδη διαθέσιμα στην περιοχή: πρώτα απ ‘όλα, είναι τούβλο και τσιμεντοκονίαμα. Επιπλέον, θα χρειαστεί πόρτες και μια γραμμή για ισοπέδωση, καθώς και άμμο και πρόσθετες πέτρες για διακόσμηση.

Στάδια εργασίας

Η όλη διαδικασία δημιουργίας μιας παρτέρις με τα χέρια σας μπορεί να χωριστεί σε διάφορα στάδια:

 • Μαρκάρισμα. Σχεδιάστε ένα περίγραμμα της μελλοντικής παρτέρι στο έδαφος, επιλέξτε το χρησιμοποιώντας μια λεπτή λωρίδα από ύφασμα.
 • Βγάζουμε μια τρύπα. Το βάθος του λάκκου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 εκ. Στο κάτω μέρος είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί άμμος και λιθόστρωτα για να εξασφαλιστεί η ποιότητα αποστράγγισης.
 • Κατασκευάζουμε τα τείχη της παρτέρας. Τοποθετήστε την πρώτη σειρά από τούβλα, σημειώστε τα με γόμφους και από τις δύο πλευρές και σύρετε μια γραμμή αλιείας μεταξύ τους. Ζυμώνουμε το διάλυμα. Τοποθετήστε τούβλα, στερεώστε τα με κονίαμα και βεβαιωθείτε ότι η τοιχοποιία είναι επίπεδη και ανθεκτική.
 • Αφήστε την έτοιμη τοιχοποιία για 4-5 ημέρες για να την ενισχύσετε.
 • Τοποθετήστε την απαραίτητη ποσότητα χώματος στο κρεβάτι. Αφήστε το να συρρικνωθεί για 10-15 ημέρες.
 • Φυτεύστε τα φυτά, ρίξτε άφθονα. Φωτογραφίες από κρεβάτια από τούβλα θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε όμορφα τα φυτά.

Διακόσμηση λουλουδιού

Όταν το παρτέρι είναι έτοιμο, μπορείτε να το διακοσμήσετε περαιτέρω. Εάν οι τοίχοι του λουλουδιού ήταν αρκετά πλατιά, μπορείτε να βάλετε γλάστρες στις γωνίες. Κοντά στο λουλούδι κήπο κήπων γλυπτά θα φανεί καλό. Ρυθμίστε τη διαδρομή προς το παρτέρι από διακοσμητικά πλακάκια, χαλίκια ή άλλα υλικά. Πρόσθετες ιδέες για τη διακόσμηση του κήπου λουλουδιών σας μπορείτε να σχεδιάσετε από τις φωτογραφίες των τούβλων παρτέρια εκτός από αυτό το άρθρο.

Σας ευχόμαστε επιτυχία στην υπέροχη προσπάθειά σας. Αφήστε το κουρτίνα σας να σας ευχαριστεί για πολλά χρόνια.

Βίντεο: Παραδείγματα λουλουδιών από τούβλα

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 86 = 93