Φύτευση και φροντίδα, χρήση στο σχεδιασμό τοπίου της προαστιακής περιοχής του Tuy Δυτική Βραβάντη

Thuya West BrabantΈνα από τα πέντε είδη της thuja είναι δυτικό, έχει μια ποικιλία ποικιλιών, μεταξύ των οποίων είναι η thuja δυτική Brabant. Διακοσμητικό ανθεκτικό στον παγετό, ταχέως αναπτυσσόμενο δέντρο με μια συμπαγή στήλη στέμμα χρησιμοποιείται ευρέως στην κηπουρική τοπίο.

Κύρια χαρακτηριστικά

Βελόνες του Tui BrabantΣτην άγρια ​​φύση, η δυτική thuja, η οποία ονομάζεται “δέντρο ζωής” για καλό λόγο, αναπτύσσεται στις ανατολικές περιοχές του Καναδά και στα βόρεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Ένα αειθαλές φυτό που εισήχθη στην Ευρώπη στα μέσα του 16ου αιώνα χρησιμοποιήθηκε για τη διακόσμηση πάρκων. Στη Ρωσία, thuya αυτού του είδους έχει μια ευρεία περιοχή διανομής. Καλλιεργείται σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Άπω Ανατολής και της Σιβηρίας.

Έχοντας εξοικειωθεί με την περιγραφή του Tui Brabant, βλέπουμε ότι αυτή η ποικιλία είναι χειμωνιάτικη, αντέχει στους παγετούς στους 30-35 ° C. Το εργοστάσιο είναι κατάλληλο για το σκληρό ρωσικό κλίμα. Brabant – μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ποικιλίες thuya δυτικά, για ένα χρόνο η ανάπτυξη μπορεί να είναι 30-35 cm.

σχήμα στέμματος BrayantΣτο ρωσικό κλίμα, το ύψος του Tui Brabant δεν υπερβαίνει τα 3,5-4 μέτρα. Η μορφή του στέμματος είναι κολώνα, συμπαγής. Τα κλαδιά μπορούν να λυγίσουν μέχρι το έδαφος. Ο φλοιός στον κορμό είναι κοκκινωπό-καφέ, μερικές φορές απολέγεται. Οι πράσινες βελόνες είναι βαρετές το χειμώνα. Τον Απρίλιο-Μάιο, thuja ανθίζει, μετά την ανθοφορία μικρές επιμήκεις καφέ κώνους μορφή.

κούρεμα tujaΤα Tuey Brabant και Smaragd χρησιμοποιούνται πολύ συχνά για να σχηματίσουν φράκτες. Τα χαρακτηριστικά τους συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό. Μεταξύ των διαφορών μεταξύ Tui Brabant και Smaragd μπορούν να διακριθούν.

Βαθμός Brabant:

  • οι βελόνες γίνονται καφέ το χειμώνα.
  • Η μορφή του στέμματος είναι στήλη.
  • η ετήσια αύξηση είναι 35-40 cm.
  • Η αντιστάθμιση γρήγορα μεγαλώνει σε ένα πυκνό πράσινο τοίχο.

Είδος Smaragd:

  • οι βελόνες το χειμώνα δεν χάνουν το χρώμα.
  • το πυραμιδικό σχήμα της στεφάνης.
  • η ετήσια αύξηση είναι 10-20 cm.
  • είναι λιγότερο διακλαδισμένη και δεν απαιτεί συχνές περικοπές.

φυτά tuja της Χρυσής ΒραβάντηςΚαι οι δύο τύποι tuya έχουν ποικιλίες με χρυσές βελόνες – Golden Brabant και Golden Smaragd. Για το tuja Golden Brabant χαρακτηρίζεται από χρυσοκίτρινο χρωματισμό, ο οποίος διατηρείται το χειμώνα.

Τα νεαρά δέντρα έχουν πυκνή κωνική κορώνα, στα παλαιότερα δέντρα γίνεται πιο εύθρυπτη.

Πώς να φροντίσετε τη Βραβάντη

Πάχος Thuya BrabantΑν και η Thujia West Brabant είναι ανεπιτήδευτη στη φροντίδα της, εξακολουθεί να έχει τις δικές της προτιμήσεις για το είδος του εδάφους, την υγρασία, το ηλιακό φως και τη θερμοκρασία. Αν αγνοήσετε τους βασικούς κανόνες κατά την ανάπτυξή του, ενδέχεται να χαθούν διακοσμητικές λειτουργίες. Συγκεκριμένα, η κύρια φροντίδα είναι να αποκόπτεται περιοδικά οι βλαστοί για να σχηματίσουν ένα όμορφο σχήμα κορώνας.

Όταν κόβετε το thuja, μπορείτε να επιλέξετε μοσχεύματα για να τα χρησιμοποιήσετε για αναπαραγωγή. Βάλτε σε ένα δοχείο νερού, θα δώσουν ρίζες. Τα φυτά με ρίζες μπορούν να φυτευτούν στο έδαφος.

Τόπος και τύπος εδάφους

δενδρύλλιο για φύτευση σε ανοιχτό έδαφοςΤο Tuya αναφέρεται σε φωτοφύλλη φυτά. Δεν ανέχεται μια σκιά γύρω από το ρολόι, χάνοντας τη φωτεινότητα του χρώματος των βελόνων. Την ίδια στιγμή, η σταθερή θερμότητα για αυτήν είναι επίσης επιβλαβής. Η βέλτιστη επιλογή για την επιλογή ενός χώρου για φύτευση θα είναι η πένα. Σε προαστιακές περιοχές είναι επιθυμητό να φυτέψετε δέντρα από τη δυτική ή την ανατολική πλευρά των κτιρίων.

Το ευνοϊκότερο έδαφος για την καλλιέργεια thujas της δυτικής Brabant είναι η βλάστηση, αν και μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιοδήποτε έδαφος. Σε ελαφρό έδαφος, το φυτό αναπτύσσεται καλύτερα και φαίνεται πιο διακοσμητικό. Φύτευση thuju είναι προτιμότερη την άνοιξη ή το φθινόπωρο, αλλά είναι επίσης δυνατό το καλοκαίρι.

Προσγείωση

Tui Brabant προσγείωσηΈχει εκσκαφτεί ένα φράγμα προσγείωσης με βάθος 60-80 cm, πλάτος κάτω από το μέγεθος του ριζικού συστήματος. Ο λάκκος πλημμυρίζεται με νερό και αφήνεται να απορροφήσει την υγρασία. Εάν το έδαφος είναι βαρύ, απαιτείται να τοποθετηθεί τουλάχιστον 15 cm από το στρώμα αποστράγγισης. Ο λαιμός της ρίζας βρίσκεται στο επίπεδο του εδάφους και το δενδρύλλιο καλύπτεται με ένα προετοιμασμένο μίγμα εδάφους. Είναι επιθυμητό να περιλαμβάνει τύρφη, άμμο και γαιώδη φύλλα σε αναλογία 1: 1: 2. Για να βελτιωθεί η ανάπτυξη, προστίθεται στο μίγμα το νιτροαμμοφωσκό. Μετά από αυτό, νερό το φυτό.

Φροντίδα

πώληση μεγάλων δενδρυλλίων tuja BradantΜετά τη φύτευση είναι απαραίτητο το τακτικό πότισμα, περίπου μία φορά την εβδομάδα. Όταν φύτευση σε θερμό χρόνο, η συχνότητα της άρδευσης αυξάνεται. Το φυτό ανταποκρίνεται καλά στο ψεκασμό. Για αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας εύκαμπτος σωλήνας ψεκασμού. Σε ξηρό χώμα, η thuja αναπτύσσεται άσχημα, οι βελόνες κιτρινίζουν και θρυμματίζονται.

Το έδαφος πρέπει να χαλαρώσει σε μικρό βάθος, αφού το φυτό έχει ένα επιφανειακό ριζικό σύστημα. Προκειμένου να προστατευθούν οι ρίζες από την αποξήρανση και την υπερθέρμανση, είναι επιθυμητό να καλυφθεί το έδαφος με τη χρήση μούχλας, τύρφης, πριονιδιού, φλοιού.

Από τους παγετούς του χειμώνα thuja δεν υποφέρει, αλλά την άνοιξη μπορεί να πάρει ηλιακά εγκαύματα. Ιδιαίτερα είναι απαραίτητο να προστατεύονται τα νεαρά δέντρα, να τα στεγάζουν από τον ήλιο με ένα υλικό που είναι καλό για το ηλιακό φως. Στο αειθαλές φυτό, η διαδικασία της φωτοσύνθεσης συμβαίνει ακόμη και το χειμώνα. Σε μέρη όπου υπάρχουν μεγάλες χιονοπτώσεις, οι κορώνες των δένδρων σφίγγονται σφιχτά από ένα σχοινί για το χειμώνα.

Κατά το πρώτο έτος, ενώ οι ρίζες δεν είναι αρκετά ισχυρές, η λίπανση πραγματοποιείται έως και τρεις φορές ανά εποχή. Ένα χρόνο μετά τη φύτευση, κάθε άνοιξη, η λίπανση γίνεται με σύνθετο λίπασμα. Το κλάδεμα γίνεται καλύτερα 2-3 χρόνια μετά τη φύτευση. Αυτή η διαδικασία προτιμάται να γίνει δύο φορές – στις αρχές του καλοκαιριού και στα τέλη Αυγούστου. Μικρές προσαρμογές στο στέμμα γίνονται όλο το χρόνο. Όπως μπορείτε να δείτε, η φύτευση και η φροντίδα για το Tue Brabant (φωτογραφία) δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Χρησιμοποιώντας την Tui Brabant στο σχεδιασμό κήπων

Tui Brabant φράχτηΤο πλεονέκτημα της ποικιλίας είναι ότι είναι πολύ γρήγορο. Αυτή η ιδιοκτησία του Tui Brabant στο σχέδιο τοπίου χρησιμοποιείται με επιτυχία. Το Thuya είναι ένα καθολικό στοιχείο για τη δημιουργία μιας ενιαίας σφαίρας, καθαρού κώνου, πυραμίδας. Μη τυποποιημένες μοναδικές μορφές από ξύλο μπορούν να φυτευτούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια ανακούφισης. Αλλά αν σχεδιαστεί μια όμορφη γεωμετρία από το Tui Brabant ή το Smaragd, τότε ο χώρος προσγείωσης θα πρέπει να έχει ένα τέλεια επίπεδο αεροπλάνο.

Είναι καλύτερα να κόβετε το tuja του δυτικού Brabant σε συννεφιασμένες μέρες. Αυτό θα αποφύγει την καύση νεαρών βλαστών στον ήλιο, που ήταν κρυμμένες πριν από τις περικοπές κάτω από τα μακριά κλαδιά.

Προσγειώθηκε σε μια σειρά thuja αντικαταστήσει το φράκτη. Εάν κόψετε αυτό το φράχτη κάτω από ορθογώνιο σχήμα, φαίνεται εντελώς διαφορετικό. Όταν προγραμματίζετε να αναπτύξετε ένα φράκτη από το Tui Brabant, τα σπορόφυτα θα πρέπει να σκάβουν σε απόσταση περίπου 1 m το ένα από το άλλο, επειδή στη βάση της στεφάνης θα είναι αρκετά φαρδιά. Με την πάροδο του χρόνου, οι κορώνες των δέντρων θα κλείσουν, και ένας τέτοιος φράκτης με μια πυκνή πράσινη κουρτίνα θα καλύψει την περιοχή από τα αδιάκριτα μάτια και θα χρησιμεύσει ως μια εξαιρετική διακόσμηση.

Thuya Brabant κούρεμα με τη μορφή ενός ορθογωνίουΟ σχηματισμός της μονάδας ξεκινά όταν έχει φτάσει στο επιθυμητό ύψος. Το κλάδεμα Tui Brabant είναι το πιο επίπονο μέρος στη φροντίδα ενός φυτού. Το κόψιμο πραγματοποιείται με ένα κοφτερό εργαλείο κοπής, το οποίο δεν θα μπορεί να εφαρμόζει τρύπες στο σημείο κοπής. Στο δέντρο δεν εξασθενεί, το ένα τρίτο του βλαστού πρέπει να αποκόπτεται.

Το Thuya Brabant, όπως όλα τα κωνοφόρα, θα χαρεί όλο το χρόνο με πλούσια βλάστηση, καθαρίζει τον αέρα, εμπλουτίζοντάς το με οξυγόνο. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η διακοσμητικότητα. Συνδυάζοντας διαφορετικούς τύπους tuja με άλλους θάμνους και λουλούδια, μπορείτε να δώσετε στο site ένα μοναδικό, μοναδικό σχήμα.

Βίντεο για Thuya Bradant

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =