Είναι πολύ απλό να φτιάξετε μια λιμνούλα με ένα βιοπλάτο

λίμνη με bioplatoΗ λίμνη είναι μια εξαιρετική διακόσμηση για το περιβάλλον. Οι σχεδιαστές τοπίου τοποθετούν μια τεχνητή δεξαμενή, κατά κανόνα, σε μια περιοχή αναψυχής. Κοντά στη λίμνη, μπορείτε να τοποθετήσετε πάγκους και τραπέζια, κάνοντας τραπεζαρία. Εάν τακτοποιήσετε δίπλα στο bioplato λίμνη – στο νερό μπορείτε να ξεκινήσετε ένα ψάρι και να περάσετε χρόνο με ένα καλάμι στην περιοχή σας.

Διαμόρφωση λιμνών

Τεχνητές λίμνες πρέπει να σκάψει μια τάφρο βάθους τουλάχιστον 2 m. Η λάκκο σκαμμένο με το χέρι με ένα φτυάρι, έτσι ώστε να μην βλάψει τη δομή του εδάφους και προλαμβάνονται οι κατολισθήσεις. Στη συνέχεια, ο πυθμένας και οι τοίχοι της μελλοντικής λίμνης καλύπτονται με ενισχυμένο πλέγμα. Για να ενισχυθούν οι όχθες του, η εσωτερική επιφάνεια της δεξαμενής είναι σκυροδεμένη με ένα στρώμα ανθεκτικό στο νερό 10 cm.

Σκυρόδεμα κάλυψη καλυμμένο με πλέγμα γύψο, και στη συνέχεια επάνω σε 2 cm από ειδικό γύψο. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε τη βαφή της επίστρωσης. Εάν επιλέξετε μια κίτρινη βαφή, το νερό στη λίμνη θα είναι μια πρασινωπή απόχρωση και αν βάψετε τα τείχη της δεξαμενής με μπλε χρώμα, το νερό θα εμφανιστεί σκούρο μπλε. Για τη διακόσμηση, η ακτή της λίμνης είναι καλυμμένη με πέτρα.

Για την κανονική κυκλοφορία του νερού και τον κορεσμό του με οξυγόνο, εγκαθίσταται ένας αεριστήρας στη λίμνη. Αγοράστε πολύ ισχυρή αντλία αέρα δεν αξίζει τον κόπο. Με μια περίσσεια οξυγόνου στη δεξαμενή, τα κατώτερα φύκια θα αρχίσουν να αναπτύσσονται και η επιφάνεια του νερού πολύ γρήγορα θα καλυφθεί με λάσπη.

Για να φυτέψετε τα υψηλότερα φύκια στη λίμνη, μπορείτε να κάνετε υποβρύχιες βεράντες όπως μια αλπική ολίσθηση στον κήπο. Εάν ρίχνετε τα ερείπια στις άκρες των επιπέδων, και στο κέντρο για να εγκαταστήσετε ένα ξύλινο κάλυμμα, θα πάρετε διακοσμητικά βήματα για κατέβασμα στη λίμνη.

Ρύθμιση Bioplate

Για να φιλτράρετε το νερό στη λίμνη δίπλα σε αυτό, οικοδομήστε μια βιοπολική πλάκα. Πρόκειται για μια δεξαμενή με μια πλαγιά, γεμάτη με χαλίκι και άμμο. Συνήθως αυτή η δεξαμενή ανασκάπτεται στο ίδιο επίπεδο με τη λίμνη, αλλά εάν στην περιοχή σας οι αγωγοί νερού περνούν κοντά στην επιφάνεια του εδάφους, η βιομάζα μπορεί να εγκατασταθεί στα στηρίγματα.

Για την κανονική λειτουργία των βιοπλάτων χρειάζεστε:

  • γεμίστε το με νερό από μια λίμνη.
  • Για να δημιουργηθεί σε ένα από τα τοιχώματά του ένα λεπτό πλέγμα φίλτρου.
  • φυτικά ελώδη φυτά σε αυτό, τα οποία θα απορροφήσουν περίσσεια αζώτου από το νερό.

Αφού εγκατασταθεί στο bioplatto για δύο ημέρες, το νερό θα περάσει από το φίλτρο δίχτυ πίσω στη λίμνη, που θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από τα συντρίμμια. Στο φρεάτιο βιοψία αναπτύσσεται ένα bloodworm, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό φαγητό για τα ψάρια.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 15 = 24