Chlorophytum kræver ikke kompleks pleje derhjemme

Med god pleje kan chlorophytum dekorere ethvert værelseIndtil for nylig kunne landene i det tidligere Sovjetunionen ifølge antallet af chlorophytum pr. Kvadratmeter konkurrere med troperne i Asien, Amerika og Afrika, hvor planter kan findes i naturen. Dette er ikke overraskende, fordi pleje af chlorophytum i hjemmet næsten ikke krævede indsats. Anerkendelige stikkontakter med grønne eller skarpe hængende blade kan findes ikke kun i lejligheder, men også i langt de fleste institutioner.

Uheldigvis er interessen for uhøjtidige chlorophytum på grund af masseudseendet af tidligere ukendte afgrøder afkølet markant. Men det nuværende valg hjælper med at genoprette de tabte lederskabspositioner, og der er praktisk talt ingen lige muligheder for at rense luften for disse planter.

Hvordan man tager sig af chlorophytum derhjemme? Hvilke planter er mest værdige at tage plads i blomsterhandlerens samling?

Af de to hundrede eksisterende sorter dyrkes kun et par medlemmer af slægten som potteplanter. Alle er uhøjtidelige, men på grund af forskelle i den naturlige livsstil har hjemmepleje for klorofytomer af forskellige typer egenskaber.

Typer af rum chlorophytum

Chlorophytum med blomstrede bladeOfte i lokalerne kan du finde chlorophytum crested. Unge prøver er ikke særlig interessante. De har overvejende grøn lineær løv, samles i en rosetnedfald i tide. Omdanne de velkendte fra barndommen hellige planter hjælpe med at hænge på babyernes lange skud.

På de samme skud kan man ofte mærke små stjerneformede blomster af hvid farve. Særligt sympatiske chlorophytum i hængende blomsterpotter, der minder om børns karruseller med heste galloping under kuplen.

I dag til rådighed for fans af indendørs planter er der ikke kun grønne, men også varierede former.

Chlorophytum med krøllede bladePå grund af valg på vindueskarmen er det muligt at vokse chlorophytum med en grønhvid stribet eller effektivt krøllet, næsten krøllet løv.

Udover frequenter kontorer, børnehaver, hospitaler og boliger – Chlorophytum crested, der er et sted på vindueskarme Chlorophytum vingede eller orhidozvezdnomu. Planterne er meget tætte eksternt, og blomsterkulturs opmærksomhed blev tjent takket være appelsinblader af blade.

De skiller sig ud på baggrund af et glat, bredt lanceret grønt og gav chlorophyten et navn “flammende flash” eller “orange på grønt”. Chlorophytum winged

Hvordan hjemme skal jeg passe på chlorophytum?

Berømt for uhøjtidelighed og udholdenhed hlorofitum kan anbefales nybegynder gartnere, og dem, der ofte glemmer sine grønne afdelinger ud af glemsomhed eller beskæftigelse.

Resterende uden vanding, i varmen eller i kulden mister planterne løvets lysstyrke, ophører med at vokse, men overlever på grund af de særlige forbehold af næringsstoffer på de fortykkede rødder. Det er nødvendigt at overføre chlorophytum til behagelige forhold, de fleste blade genvinder deres tidligere, friske udseende. Og alt for at teste skæbnen er ikke det værd! Rotterne af chlorophytum

Hvilke betingelser er der behov for indendørs blomster? Hvordan man organiserer i hjemmeplejen for chlorophytum orange og crested?

Plads til gryden med chlorophytum er valgt, så planten er på spredt lys i mindst 12 timer om dagen. For varierede former bør belysningen være noget lysere end for deres helt grønne slægtninge. Hvis blomsten føler en mangel på sol:

  • den blomstrede plante bliver gradvis grøn, idet den har mistet en lysstribet farve;
  • Grønne arter vil falme, og et langt ophold i skyggen vil medføre gulvning af bladene.

For alle chlorophytum betyder en mangel på lys en ende på væksten, selv til udtørring af de allerede dannede datterforretninger.

Chlorophytum i en hængende blomsterpotteDerfor organiseres pleje af chlorophytum hjemme som på billedet, han er tildelt et sted på de østlige eller vestlige vinduer. Placering på sydsiden er bedre at flytte puljen dybt ind i rummet. Om sommeren er det nyttigt at tage blomster til frisk luft, og om vinteren er det muligt og nødvendigt at belyse. Men det er også vigtigt ikke at overdrive det. Med et overskud af sollys og indtrængen af ​​planter under direkte stråler på blade, vises først lys og tørres derefter brune spor af forbrændinger.

Anlægget har brug for en transplantationRegelmæssig pleje af chlorophytum i hjemmet reduceres til kunstvanding, moderat befrugtning og transplantation, når planternes kraftige rødder fuldt ud optager al den mængde pot, der er tildelt dem.

For et behageligt liv er en temperatur på 18-25 ° C tilstrækkelig til kulturen. Hvis potten forbliver kølig i den kolde årstid, kan planten modstå 10-12 ° C, men kun i tør jord. Vanding på et sådant tidspunkt er fyldt med forfald af rodsystemet og døden. I et varmere rum blomstrer vandet regelmæssigt, men venter på udtørring af det meste af den jordiske koma. Ved begyndelsen af ​​foråret og om sommeren, især i varmen af ​​vanding stiger.

Chlorophytum elsker blødt, bedre regnvand, men uden vagaries lider det vand og almindeligt ledningsvand, der holdes i et par dage.

Fra forår til sene efterår, mens blomsten danner datterstikket og blomstrer, er det fodret med komplekse midler til indendørs planter med dekorative blade. Hyppigheden af ​​anvendelse af gødning varierer fra 1 til 2 gange om måneden afhængigt af blomsternes tilstand. Overfeeding planter er ikke det værd, da det truer med at svække vores egen immunitet og reducere resistens mod skadedyrsangreb.

Chlorophytum blomsterI modsætning til andre indendørs afgrøder behøver chlorophytum ikke sprøjter eller andre foranstaltninger til at øge luftfugtigheden. Og alligevel fra blomsterhandlerne kan man høre spørgsmålet: “Hvad hvis klorofytum tørrer bladets tips?” Faktisk kan dette symptom tale om overdreven tørhed i luften. Men oftere betyder det en mangel på vanding. Hvis der er tid til at fugte jorden og iværksætte en plante, der er så elsket af planten, vil nye blade være saftige og lyse fra bunden og til spidserne.

Hvis blomsten har tørret blomsterstammer, datterstik eller blade, fjernes de for at undgå afvikling af skadedyr eller svampe. Det er især vigtigt at overvåge hygiejnen af ​​chlorophytum plantet til sommeren i haven.

Chlorophytum transplantation og multiplikation

Klorofytumets børn har deres eget rodsystemChlorophytum vokser hurtigt urteagtige planter med et kraftigt rodsystem. Da rødderne vokser, fylder de hurtigt hele potten og fortrænger jorden. I dette tilfælde kan en chlorophytumtransplantation ikke undgås. Det udføres om foråret, og proceduren kan og bør kombineres med opdeling af en voksenbuske.

Reproduktion af chlorophytum ved at dividere buskenMed omhu, vanding og topdressing blomstrer planten ikke kun aktivt, men danner også unge blade, der kommer fra rosetens buske. Hvis de ikke plantes i tide, kan klorofytens tætte gardin, som i naturen, nå en meter diameter, men intensiteten af ​​blomstringen falder kraftigt.

Nogle arter, for eksempel chlorophytum orange, giver ikke kendskab til alle stikkontakter i enden af ​​hængende skud. Derfor kan du i denne sag kun få en ny blomst ved at bruge frø og dele busken.

Chlorophytum i en sammensætning med andre planterUnge planter har som regel allerede deres rodsystem og hurtigt kaster rod efter transplantation af chlorophytum i en ny gryde. Det samme gælder for overførsel af planter til en større container. Potter til store chlorophytum er bedre at købe keramik med tykke vægge. Tynd plastik tåler undertiden ikke rodsystemet, og det danner store langsgående revner. Planter har det godt i hængende potter og på stærke, stabile stande.

Når du deler en busk og multiplicerer chlorophytum med stikkontakter, er plastikpotter ikke forbudt. Sådanne prøver kan plantes til andre kulturer med lignende behov og vaner.

Rootimplantation i vandOg i ensomme plantager og i nabolaget med andre planter udføres transplantationen af ​​chlorophytum, der ikke kan lide narkotika, hver 2-3 år. Jordbunden til blomster skal være nærende, vandintensive og aktivt luftede. I tæt jord blokerer planterne væksten, rødderne udvikler langsomt mængden af ​​potten, løvet er ikke så frodigt og lyst. Til transplantation kan du bruge det som et færdigt universelt substrat, tilføje humus til det og blande dig selv på grundlag af græsplæne, humus og sand.

Chlorophytum babyer med rødderI samme substrat plantes unge planter, når chlorophytum multipliceres med rosetter. Store børn, der har rødder tilstrækkelige til rødning, overføres straks til separate potter. Mindre i størrelse, svage rosetter er det bedre at forudsætte i vand, hvor de vil give rødder om et par dage og vil være klar til en transplantation.

En uhøjtidelig og nyttig chlorophytum – video

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 38 = 42