Луксозна “лайка” във вилната зона – великолепен газ

газ в крайградската зонаКогато пролетта дойде на земята, на склоновете и ливадите се появяват много различни цветове. Първите, които ни поздравят, са кокичетата, виолетовете и лалетата, а след това и лайка и грейпфрури, а в дахата – луксозен газ. Това светло цвете прилича на миниатюрно слънце, което приветства своите фенове преди появата на студено време.

Поглед отстрани към устойчиво растение

което е родено в АвстралияНезависимо от факта, че родното място на gazania – Австралия и Южна Африка, тя напълно се вкоренява в откритите пространства на Русия и съседните страни. Благодарение на своята силна коренова система, цветът расте на всяка ширина на нашата огромна родина. Той се намира не само в предните градини на къщи, но и на балкони, лоджии и саксии за цветя. Луксозната “маргаритка” украсява не само оранжерии, но и зимни градини.

Газания се различава по време на цъфтежаВ Европа газът мигрира през 17-и век и бързо се влюбва в любителите на цветята. Заводът е получил името си в памет на известния преводач Теодор фон Газа, който публикува на италиански произведенията на Аристотел. Тъй като цветът се отглежда на различни места на планетата, то се нарича всичко по свой начин. Например в някои страни от Западна Европа растението е известно като “цветето на полудневното слънце”. В тези места той разтваря венчелистчетата си само под влиянието на полудневното слънце. Ако денят се оказва облачен, газът може да не се отвори изобщо. Африкански маргаритка в саксияЧесто се нарича цвете – “африкански маргаритка” за напомняне на полска красота. Вярно е, че има по-големи размери и много нюанси. Както и да е, заводът е достоен за нашето внимание.

цветът обича слънчевите лъчиВеликолепната ганания се отнася до семейството “Астровие”, както се вижда от неговите биологични и външни характеристики. То се отнася за тревисти растения, които понякога растат под формата на миниатюрни цъфтящи храсти. ярки буйни цъфтежВисочина, цветето нараства до 30 см, което позволява използването му за различни цветни пейзажи.

Някои разновидности на gazaniya растат почти без издънки или са твърде кратки. Този факт трябва да се вземе предвид при планирането на цветно легло.

В природата, расте много години газ и годишно, защото е много чувствителен към промените в атмосферните условия. Например, в студения сезон, тя се поставя в саксия, за да се възхищава на зимата през прозореца. През пролетта цветът отново се засажда на цветното легло.

младо растениеОригиналните тъмни или светлозелени тонове напускат растенията като стилна базална основа. На гърба са покрити с крехки ресни, предпазвайки цветето от студ при лошо време. И по време на суша те задържат влагата, което осигурява удобното съществуване на луксозна “лайка”. Формата на листовата плоча зависи от сорта и определен вид многогодишен газ.

Основната перла на растението е нейното цвете. Въпреки, че на външен вид прилича на обикновена степна маргаритка, нежните й венчелистчета са много по-големи. Разнообразието от цветове е просто невероятно. Ако погледнете по-близо до пъпка, можете да видите, че централната му част се състои от венчелистчета, наподобяващи миниатюрни тубули. Всички те са златисти на цвят. Около този слънчев кръг има лингвистични венчелистчета с такива нюанси:

  • бяло; бели цветя на газирането
  • оранжев; търг оранжево цвете
  • ярко жълто; газания с ярки жълти цветя
  • розово; розови цветя на газификацията
  • наситено червено. ярко червени цветя на газирането

В допълнение, в сърцето на всяко нежно листенце има оригинално кафяво петно. Когато цветята на Газания цъфтят луксозно, на плътни издънки има до 35 парченца пъпки. Можете да си представите как изглежда този любим градински парцел по това време. След известно време, вместо съцветия върху издънките, се появяват оригиналните плодове. Миниатюрни космати ахении внимателно защитават своята “банка” от посадъчен материал. Растението се отглежда по два начина: на открито и на закрито.

Обикновени правила за отглеждане на растение

растението се нуждае от проста грижаЗа да се разреди в областта, показана на снимката цвете с газ, се изисква да изпълнява само няколко прости правила. Дори и извънредни любовници на цветя могат да размножават това растение чрез прилагане на един от методите: чрез засяване на семена или чрез използване на метода на издънките.

Култивирането на газ с помощта на размножаване се прилага само за хибридни растителни видове. С оглед на това не е необходимо да се засяват семена от хибриди в почвата, очаквайки качествени посадъчен материал.

Семена семена

газови семенаАко цветът трябва да се размножи чрез семената за сеитба, препоръчително е предварително да се погрижите за посадъчния материал. За това, след като изчакат пълното съзряване на семенните кутии на издънките, те могат да бъдат внимателно нарязани и изнесени на сухо място. Когато семената се изсушат добре, те могат да бъдат засети в продължение на 2 години. През този период посадъчният материал запазва своя максимален капацитет на покълване. Преди кацане gazanii, за предпочитане приготвена почва леко напоени.

засяване семена от gazaniya за разсадНякои градинари внимателно разпространяват семена от газ в кутии, за да отглеждат разсад. Процесът започва в края на зимата. Просторните и достатъчно дълбоки кутии запълват почвата, богата на микроелементи, която включва:

  • природен торф;
  • Пречистен пясък;
  • хумус или земя за голф.

На повърхността му се полагат посадъчния материал, както е на шахматна дъска. Разстоянието между кълновете е 2.5 см. Отгоре те са покрити с пясък (тънка топка) и се поливат от пистолета. След това контейнерите са покрити с целофан или стъкло и са поставени в топла светлина. След една-две седмици се появяват първите изстрели.

За да успеят успешно да покълнат цветята, е необходимо всеки ден да оставяме въздуха на бъдещите разсад. За това, за кратко време, покритието се отстранява, избърсвайки сухата кондензация.

Gazania разсадКогато няколко листа растат на повърхността на почвата (2 или 3), за предпочитане е разсадът да бъде поставен в отделни саксии или клетки. Освен това е важно да се подготвят за засаждане в предната градина на улицата, като се прилагат прости правила за втвърдяване на растението. Ежедневната доставка на чист въздух, с отворен прозорец, прозорец или врати, ще подготви заводът за нови условия на живот.

graftage

разпространение на газ чрез резнициУспешното отглеждане на цвят gazaniya може да се постигне с помощта на резници. Това е необходимо през лятото, когато растението е пълно със сила, изберете здрави странични стъбла. Нарежете ги за предпочитане с остър нож, като същевременно контролирате присъствието на дръжката на петата. В противен случай газът няма да оцелее.

След това отрязаните стъбла се освобождават от долната зеленина и се поставят в купа с вода. Когато се появят корени, резници се засаждат в отделни клетки с плодородна почва. Там те са вкоренени за 2 месеца. В допълнение, резници трябва да се полива изобилно и да има отворен достъп до чист въздух. След това се извършва компетентно кацане и изтегляне на газ на открито.

трансплантация на разсад в откритата земяПърво, подгответе почвата, като внимателно оредете парцела. На изравнената повърхност изкопайте ями, за да освободите коренището с малък пръст от пръст. В долната част на кладенеца е желателно да се постави тънък слой от дренаж от чакъл или натрошени тухли. gazaniya на цветното леглоСлед засаждане на разсад на разстояние 20 см един от друг, е препоръчително да се осигури изкуствен подслон за тях, за да ги предпази от директни слънчеви лъчи. Кацането, показано на снимката и чието заминаване се извършва съгласно всички правила, уважава феновете си преди първите студове.

Светли разновидности на очарователна “маргаритка”

Голямото разнообразие на това растение привлича не безразлични фенове на флората. Към днешна дата има до 40 вида очарователна “лайка”. В този случай всеки от тях има свои външни различия и методи на култивиране. Кратко описание на цвета на газа и снимките на сортовете му дават пълна картина на великолепното растение.

В територия с по-студен климат е по-добре да расте годишно gaznaniya. Многогодишни варианти могат да се засаждат в саксии като домашно растение и да се наслаждават на цветята през цялата година.

Хибридна газификация

хибриден газТози растителен вид се отглежда само като годишен вариант. По време на сезона той расте до 35 см. Правилните издънки се намират в централната базална зона на розетата. Тъмно-зелената листа на хибридната газания е линейна или палмово-дисектирана. На задната страна е боядисана в сребро. Някои растителни варианти имат светло зелени листа.

На висок педал има единични пъпки под формата на кръгли кошници с жълт, червен, оранжев, розов и бургундски цвят. При преминаването на сезона на цъфтеж практически няма семена в кутиите за семена. Ето защо, хибридните сортове се размножават само чрез резници.

Газания Голямата целувка

газифициране на голесисаНеобичайно растение, родом от африканския континент, се отличава с оригинални гланцови листа. На гърба са покрити със сребрист отлив. Газания Голямата целувка достига височина 30 см. Големите му пъпки впечатляват със своя невероятен чар, извисяващ се над гланцовите листа. Гледката се използва при декориране на бордюри в задния двор, като домашен салон и в зимни градини на изолирани балкони.

Газания паун

паунящ газенеТози вид цветя се класифицира в природата като многогодишно растение. Но поради променливия студен климат, газът се използва като годишен. Тя се характеризира с кратко издънка, разположено на самата повърхност на почвата. Независимо от това, тя расте подвижни листа с лек сребърен нюанс.

Единичните пъпки са разположени на тънки дръжки и са ярко оранжеви на цвят. Всяко венчелистче в основата е боядисано в светлокафяв цвят, което изглежда особено красиво. Газания пауна е в състояние да украсят всяка предна градина на дача.

газ в градинатаСлед като разгледахме само някои представители от царството на природния газ, можем да се съгласим, че цветът наистина предизвиква благосклонност. Всеки сорт има свои собствени очарование, така че планиране на ландшафтен дизайн, трябва да се запознаете с всички видове луксозни “лайка”.

Ние отнемаме газ за зимата в стаята – видео

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 10 = 13