Правила за присаждане и грижи за Vriesia Splenet

vriesia се разделя в интериораЗеленчуковият свят на Южна Америка е невероятно богат. Vriesia Splenet или “огненият меч” в природата се среща в тропическите гори на този континент. Растително-епифит с удължени линейни листа, събрани в буйна розетка, се установява на клоните на най-високите дървета, техните стволове и коренища. Поради фуния като надземните части и къси коренища всички необходими материали и влага vrieziya не получава от почвата и от атмосферата.

Цветът на върха с ярки бракти в комбинация с разнообразна зеленина и необичаен начин на живот не може да помогне да привлече вниманието на цветарници. Днес образът на Splisriet е един от най-популярните саксийни растения в света.

Описание на Vriesia Splenet

цъфти vriesia splendersVrieses са разнообразни. Ботаниците наброяват десетки видове от тези тропически растения, но само най-впечатляващите влизат в стаите. Видът, наречен “огненият меч” напълно оправдава това ярко сравнение. Плътните линейни листа на растението се събират в плътен фуниеобразен изход. Зелените листни плочи до 40 см са декорирани със светли или лилави напречни ивици. Широките съцветия могат да растат до метър височина. Те се издигат над зеленината като ярка свещ. Жълти, бързо изчезващи цветя са оформени от червени бракове, които остават свежи за около два месеца.

Благодарение на популярността на цветето vrieziya Splenriet и заинтересованите животновъди се има предвид, сортове и хибриди, цветар с съцветия от различни цветове и много дълъг цъфтеж.

От магазина до новата къща Вирие се движи цъфтеж. Ако цветарят се запознае само с културата, той трябва да знае, че след изсъхване на гнездото на майката умира. Животът на цветето продължава с дъщерните растения, които се образуват в основата. Следователно, след закупуване на трансплантация Vriesia Splenriet е по избор. Достатъчно е да се уверите, че цветята са здрави, да се грижите за нея и да гледате, че след цъфтежа растението има силно потомство.

Условия за отглеждане на Vriesia Splenriet

Vriesia се разделя на удобни условияВрисия идва от тропическата джунгла. Растението се счита за екзотично, но грижата за него няма да причини проблеми дори на неопитни любители на цветя.

Цветът не изисква специални температурни условия. Vriesia Splenet се развива добре при стайна температура, но не харесва течения и се страхува от охлаждане на въздуха под + 15 градуса. В хладно помещение, цветът има намалена способност да получава влага, а излишъкът му може да причини гниене.

грижа за снажданията на VriesiaЗа цветята е красиво и свежо, той се нуждае от висока влажност. В градските жилища, особено при отоплителни работи, това условие е най-трудно да се изпълни. И тук цветар ще използва всички налични методи от точното пръскане до използването на домакински уреди. Ако напояването се използва в грижата за Vriesias Splenrite, не допускайте водата да влезе в съприкосновение с съцветието.

Най-доброто място за пот с Vriesia е източната или западната прозорци.

На северната страна растението ще изглежда потиснато, розетът ще се разпадне и ще бъде заличен. Ако епифитът попада под пряка слънчева светлина, листата стават бледа, периодът на цъфтеж се съкращава.

Грижа за Vriesia Splits у дома

напояването на снажданията VriesiaВ природата вирийците, които растат на клони или стволове, “се научават” да натрупват влага. Капка по капка се натрупва в дълбочината на гнездото и се консумира в сухо време. Когато поливате пот култура, водата се излива изкуствено в жлеба и след това редовно се променя, като се уверите, че влагата не попада върху развиващия се цветен ствол. Ето защо, през зимата, когато рискът от гниене е особено голям, влагата се отстранява след няколко часа.

За да извадите водата от контакта, можете да използвате памучен тампон или диск.

Колкото по-топло в помещението, толкова по-често Врииа се нуждае от поливане. Удобно е да го комбинирате с триене на листата с влажна гъба или кърпа. За поливане използвайте мека, стояща вода при стайна температура.

В къщи Vriesian Splenriet не се нуждае от редовно хранене. Комплексното оплождане за епифити и орхидеи може да се направи само веднъж, когато растението формира и увеличава цвета на стъблото. Това ще направи цъфтежът по-ярък и издръжлив и също ще помогне на цветето да остави зад здравословен силен свързан изход. Течната смес се излива в центъра на листовия конус.

vriesia се разделя в зимната градинаКогато цветето умира, самата розетка умира с нея. Ако грижата за Vriesia Splenrite у дома беше внимателна и пълна, растението оставя млади филизи, които са засадени и отгледани, подобно на екземплярите за възрастни.

За Vriesian ронлива смес на почвата е подходяща на базата на:

  • 2 парцела градина;
  • 1 част от натрошената борова кора, предварително обработена с пара;
  • 1 част от сухата почва;
  • 1 част от измития речен пясък.

Както разпадащи добавки в почвата може да влезе нарязани торфен мъх, се добавя малко дренаж чакъл и дървени въглища, за да отстраните излишната влага и да се предотврати развитието на вредни микроорганизми.

След засаждането млади розови Vriesian не могат да бъдат трансплантирани в продължение на две години. През това време растенията перфектно ще узреят и ще цъфтят дори след 1-2 години.

На първо място, след засаждането, леторастите трябва да бъдат покрити с филм или пакет. Това ще помогне да се създаде и поддържа постоянна влажност. Оптималната температура за вкореняване е 22-25 градуса.

Видео за трансплантацията на Splenriet

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − = 78