Ivó tálat a méheknek és hogyan kell megszervezni

Ivó tál a méheknek egy kaptárbanA méhészet elrendezése számos látszólag elhanyagolható elemet tartalmaz. Azonban a méheknek egy ivónak is szüksége van táplálékként. Ha a nyár a télen és tavasszal közel álló természetes víztestet segíti, akkor a méhészre a méhkaptárak vízellátásáról gondoskodik.

Az ivóvíz alapvető követelményei

Házi ivók a méhészetbenA méh egy kis méretű rovar, amely nem tud úszni, attól függően, hogy a környezet hőmérséklete milyen. Ebben az esetben minden méh önmagában repül, és a vízbeadási lyuk nem érkezik meg. Ezért mindig meleg tiszta vizet kell rendelkezésre bocsátani, de a méhnek szilárd talajon kell lennie, vízhez kell jutnia, nem eshet a mélységbe és nem fullad.

A méhek számára minden méhek számára elrendezhető az egyes kaptárak, és egyedinek nevezhetők, vagy közösek a méhészethez. Egyéni, családi italt használnak kis méhészetekben. A fő feltétel, hogy a kiállítás idején a csalánkiütéseknek működniük kell, különben a méhek más helyen találnak vízforrást.

Külső kis ivóAz ivók lehetnek külsőek és belsőek is. A belső eszközök a kaptárban helyezkednek el, így szabályozhatják a szintet és feltölthetik a vizet a méhek zavarása nélkül. Egy példát a saját kezű méheknek egy ivócsésze lehet egy videó a Milenin univerzális fogyasztóról:

A beeső méheket a saját méhek számára tervezték

Kapacitás vízzel és mohávalEgy napra mintegy 50 liter vizet használnak egy általános öntözőhelyen 20 család számára. Valóban megszervezi benyújtását, hogy minden feltétel teljesüljön. Nyitott hely úgy van megválasztva, hogy a nap a nap hőmérsékletét fenntartsa. A széltől a méhek ivójával keresztezik a képernyőt, és a talaj fölé emelkednek 70 cm fölé. Ahhoz, hogy egy vékony tükör vizet hozzanak létre, különböző eszközöket használnak:

  • fa hullámlemez lejtéssel:
  • lapos kis kapacitású, ahol a vékony vízrétegben a tutajokat elszórják;
  • egy széles lapos tartály vízzel és mohával, amelyen a méhek állnak és inni;
  • puha, tiszta ruhadarabot használ, amely egy víz tartály fölött van, és egy méhét tartja, amely a közepén lévő tóból iszik.

Egy nagy ivócsésze a méheknekEgy 10 cm széles, a pórusokban kissé lejtős, barázdált fából készült, fából készült bordázólap megtartja a nedvességet, sima felületen egy vékony réteget képez, sima felületen, a víz hornyaiban elég lesz. Állítsa be a megfelelő szintet és állítsa be az áramlást – a kérdés megoldásra kerül.

Víz tükröt hozhatunk létre, ha a gallyakrudat a tartályba leengedjük. Aztán a méhek leülnek a gáton, és itatnak a medencéből. A víz állítható módon szállítható a konzolba szerelt műanyag palackokból. Azonban nem minden cukorrépa a méhek által készített saját kezében, rovarok repülni. A méhésznek kényelmes ivóedényt kell létrehoznia, amely kellemessé teszi a betegeket, és könnyen karbantartható.

Vacuum DrinkerKülönös figyelmet kell fordítani a méheknek a téli időszakban az intraway italozó eszközére. A legjobb design egy vákuumos ivó. Töltse fel az italt a kaptár felnyitása nélkül. Lehetőség van a vízszint szabályozására.

Adagolók a méhek saját kezébe

A méhészet elrendezése magában foglalja az adagolók jelenlétét. A méhek táplálása a kaptárban történik, és az étkezés tápláléka szorosan kapcsolódik a család szorongásához. Ezért a méhész a meglévő kaptárakkal kapcsolatban választja ki a tervezést. Vegyél egy kész adagolót a méhekre, vagy készítsd el magadnak a készüléket, mindenki maga dönt. De egy tapasztalt méhész ismeri a méheket, és különleges kényelmet fog teremteni számukra. A sok javasolt terv közül meg kell választanod egy nézetet, és meg kell tanulnod a rajzokat és a lépésenkénti utasításokat. A méhek tápláléka

A takarmányok fajtái

A komplex kialakítású adagolók a fa beállított méretével készülnek a kaptárba történő beépítésre. Általában egy mennyezeti vödröt használjon, amelyet a párna alá szerelnek. Az ilyen kiigazítások rajzai könnyen megtalálhatók, a méhészek közössége szívesen megosztja a leleteket. Példa a saját kezű babadagoló sikeres felépítésére:

A királynő méh 5 éve él. 17 nap múlva 2 nap repüléshez és spermium megőrzéséhez járul hozzá a trágyázáshoz, takarékosan. Ha a lárva egy nem fertőzött tojásból fejlődik ki, akkor dróna lesz.

Gyakran használják a műanyag palackokból készült adagolót. A műanyag könnyen feldolgozható. Világos és átlátszó. Ebből tetőt és külső adagolót készíthet. Néha ugyanazokat az eszközöket használják ivóként. A mennyezeti készülékek sík műanyag palackok sötét színűek. Telepítse őket előre, hogy ne zavarja a méheket, és ne engedje, hogy a hideg a kaptárba kerüljön. Külső adagolókhoz könnyű dobozokat használhat. Az étel beadagolódik a kaptárhoz csatlakozó csatornába. Az áttetsző falakon keresztül láthatja, hogyan csökken az étel. Kész készlet

Vagy talán jobb, ha olyan tervezők, mint a “Vasilok” vagy a “Keretadagoló” által kifejlesztett kész adagolókat vásárolnak? A tapasztalt méhészek megpróbálják a méhészetet saját kezűleg felkészíteni, és lassan új adaptációkat végeznek nedves ápolónők számára. Ez pénzt takarít meg, lehetővé teszi, hogy a méhészetet felkészítse tetszésedre.

Egy italt a méheknek – videó

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 8