Hvorfor blomstrer kartoffelen ikke, og hvor farlig er det for planten?

Begyndelsen af ​​blomstringen af ​​kartoflerMange spørgsmål relateret til vegetabilsk vækst stammer fra manglende forståelse for deres essens. Blandt dem er problemet med reproduktion af kartofler, hvilket er meget relevant i vores land. At vide, at denne rodafgrøde kan reproducere på to måder, nemlig: Ved hjælp af frø og vegetation står truckbønder ofte over temaet for blomstrende kartofler. Så hvorfor blomstrer kartoffel ikke, og kan det påvirke knolddannelsen?

Blomstrende kartoflerEvnen til vegetativ og frø reproduktion er iboende i denne plante fra naturen. Sammenligning af disse to metoder til reproduktion af manstudier i skolelektioner i biologi. Gartnere er velbevidste om dette aspekt af Solanaceae. Kun her dacha, plantning af kartofler af forskellige sorter og modenhed på deres steder, ignorerer altid denne viden.

Manglen på en kartoffelblomst: et problem eller et mønster

Blomstring af kartofler afhænger af mange faktorer, og kun få af dem har direkte indflydelse på knolddannelsesprocessen. Overvej grundene til manglen på blomstrende på kartoffelfeltet mere detaljeret:

  • Unge kartofler uden blomsterVil busken blomstre eller ej? For at danne fuldværdi knolde skal kartoflen ikke nødvendigvis blomstre. I nogle kartoffel guidebøger kan du finde anbefalinger om forsætlig fjernelse af blomsterstængler og knopper. Agronomer, efter at have gennemført flere undersøgelser om dette emne, kom til den konklusion, at bruddet af æggestokke og blomster har negative konsekvenser, men slet ikke på grund af manglende blomster selv. Under ovarieknopper begynder mange sorter at danne og knolde. Nu skal du gøre en stærk befrugtning og styrke vanding. Der er kartoffel sorter, hvor blomstringen og dannelsen af ​​knolde ikke falder sammen. På vores breddegrader er det sædvanligt at plante kartofler med tidlig modenhed, nemlig dets knolde dannes under blomstringen.

Et vigtigt punkt – at bryde peduncles, sommer beboere trampe rækkerne og bryde den grønne af toppe, hvilket fører til et fald i udbyttet!

  • Kartoffel sengeEr sorten vigtig for dannelsen af ​​peduncles? Der er en kartoffel, der tilhører de ultra-tidlige sorter. Deres rødder dannes så hurtigt, at alle kendte sygdomme passerer, modne indtil Colorado-billedet, men de har ikke tid til at blomstre. For eksempel sorter “Roco”, “Timo” eller “Mariella”. Overfladen af ​​deres afgrøder efterlader meget at ønske, men når dyrkning af kartofler som en måde at tjene penge på sit tidlige salg, er hastigheden meget vigtig. Under alle omstændigheder kan sådanne kartofler plantes på baghaven i små mængder, kun til deres egne behov og hurtigt få unge kartofler på deres bord. Når man taler om, hvorvidt en kartoffel skal blomstre, bør man vide, at sorterne er klassificeret i dem, der blomstrer rigeligt, dem med en middelblomstring samt sjældne farvede sorter og sorter uden blomstring overhovedet. For eksempel nægter kartoffelvariet “Forår” i tørre år at blomstre, og ved normal fugtighed det falder så hurtigt, at mange mennesker simpelthen ikke mærker denne periode.
  • Colorado kartoffel biller skader blomst stængler af kartoffelSpiser Coloridae Colorado biller? Hvor udadligt ser dette skadedyr ud – alle, der nogensinde har dyrket kartofler på sin grund, ved det. Udover Colorado beetle, kan andre insekter, der ikke er så vidt kendte, også skade kartoflen. For det meste forårsager disse skabninger ikke meget skade, men de er heller ikke til nogen gavn. Blandt sådanne insekter er malet bete og kartoffel mariehøns. Når kartoflerne blomstrer, begynder de vokseneksempler af disse biller at foder på sine skumle. Hvis der blev fundet en masse sorte og små biller på blomsten, så forekom dette skadedyr netop sådan. Store koncentrationer af biller spiser blomster meget hurtigt, og selve blomstringen er uden syn.

Er spørgsmålet om blomstrende vigtigt i dyrkning af kartofler?

Faktum, om kartoffelblomstrede denne sæson eller ej, vil ikke påvirke moderfabrikken på nogen måde. Desuden påvirker kartoflerne absolut ikke dannelsen af ​​bushens grønne masse eller dens evne til at danne knolde.

Alle processer, der forekommer i selve blomsten – er kun vigtige og udelukkende for kartoffelens frugt, det vil sige de bær, der dannes efter blomstringen.

Blomstringen af ​​kartoffel påvirker ikke udbyttetKnolde dannes uden deltagelse af disse processer, for dem har de simpelthen ingen værdi. De behøver ikke befrugtning. Knoldene i sig selv er ikke plantesæd i sædvanlig forstand, det er kun dets vegetative del.

Derfor besvarer du selv spørgsmålet – hvorfor kartoflerne ikke blomstrede, husk at dannelsen af ​​peduncles ikke påvirker udbyttet, selv før du begynder at panikere. En fuldstændig fravær eller blomstring af blomsterne kan signalere til sommerbeboeren, at der er nogle overbevisende årsager til dette fænomen. Uanset om det er planteart, insekter, høje temperaturer, lav luftfugtighed eller dårlig jord. I tilfælde af fald i udbytte bør årsagen ikke findes i mangel af blomstring.

Kartofler i blomstringsperioden – video

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =