Skadedyr af gulerødder

Grøntsager ramt af gulerodsflyveLækker vitamin vegetabilsk som ikke kun en person. Gulerødder elsker forskellige insekter og andre levende væsner. Spise juice af planter, de forårsager skade på frugterne. For at kunne redde afgrøden skal du kende fjenden personligt og være i stand til at bekæmpe det.

Gulerodsblok

Imago gulerodblokkeLille, op til 2 mm, er insektet lysegrøn. Hindbenene hopper. Larverne er gulgrønne, endnu mindre, med frynser langs kanterne.

Det påvirker plantningen, der ligger tæt på nåletræerne. Nåletræer er den mellemliggende vært, også akkumuleres i plantning af vild gulerod, og med frøet spiring af gulerødder – tænder på dem. Krølle af de berørte bladeBåde larver og voksne insekter suger ud saften, som kraftigt presser planterne. Bladene krølle, udadtil ligner krøllede sorter af persille.

Profylakse: Rumlig isolation.

Kontrolforanstaltninger: behandling i maj eller juni med insekticider. Normalt er kun en behandling tilstrækkelig.

Gulerodsflyve

GulerodsflyveMåske den mest almindelige skadedyr af gulerødder. Abdomen er sort med en svag grønlig farve, brunt hoved, ben og whiskers gule, fuldt udviklede individer længde – 0,5 cm larver gullig til 7 mm, pupper (puparia) brown ..

Et voksent insekt indeholder op til 120 æg tæt på roden eller på overfladen. Udgivet larver bidter ind i rodafgrøden, hvor de fodrer i omkring en måned. Puparia er dannet i jorden, nogle gange i rodafgrøden. Normalt i løbet af sommeren to generationer, vinterpupper i jorden eller i rodfrugter i hvælvet.

Han kan lide våde, skyggefulde steder. Infektion af afgrøder er let at bestemme ved at ændre farven på bladene, erhverve en rød-violet nuance.

Forebyggelse:

 • Tidligt og podzimnius såning – vil reducere skade, da den farligste er nederlaget for unge planter.
 • Forebyggelse af fortykkede og overgroede afgrøder.
 • Skiftende rækker af gulerødder, løg, koriander, tomat dryp grønt løv, sprinkleranlæg tobak midtergangen, naphthalen – Ekstra lugt reducerer graden af ​​skade ved at maskere gulerødder.
 • Dyb grave.

Kontrolforanstaltninger:

 • Sprøjtning med insekticider. Og det tager flere gange om sommeren efter behov.
 • Fjernelse af inficerede rodafgrøder.

Gulerod bladlus

Gulerod bladlusLysegrønne, vingløse og lidt mørkere vingede små insekter. I løbet af sommeren udledes flere generationer. Hibernate æg, den første generation – vingeløse, i fremtiden – winged. Sug saften og i en mængde, der er meget større end nødvendigt til mad: så bladlusene beskytter deres sarte legeme mod udtørring …

Forebyggelse: ødelæggelse af stubbeoverskud og vilde gulerødder, hvorpå æggene dvale.

Kontrolforanstaltninger:

 • Sprøjtning med insekticider.
 • Skyl af med vand.Overdrive det ikke!
 • Tiltrækning af mariehøne – det føder på bladlus.

Gulerod (paraply) møllen.

GulerodsmølleLille, op til 14 mm sommerfugl. Forreste par vinger er mørkebrunt, ryggen er grålig-pink. Harms i de vigtigste testikler: larver inficerer blomstrer, nogle gange – blade. Ud over gulerødder angreb og andre paraplyer.

Forebyggelse:

 • Ødelæggelse af vilde umbels nær frøplantager.
 • Fjernelse af stubbe rester.
 • Tidlige tærskning af testiklerne.

Kontrolforanstaltninger:

 • Biopreparationsbehandling: dendrobacillin, endobacterin, lepidicides.
 • Sprøjtning med insekticider.

Gulerødder påvirkes ikke kun af specifikke “gulerod” (og disse er ikke særlig specialiserede, de fleste og andre kulturer ignorerer ikke) skadedyr. Ak, mange skadedyr af gulerødder er ganske universelle, gnave og andre haveplanter:

 • snegleSlugs. Der er mange arter, men de har alle ondt, så vi vil ikke fokusere på en nøjagtig biologisk klassifikation. De elsker alle fugt, de tåler ikke varmen og solen. De fodrer på overskyede dage og om natten. Forlad bestemte blanke stier fra tørret slim. De gnaver ud dele af planter. De kæmper med dem for at fjerne toppe, ukrudt og rydde op på stedet. Det er godt at forlade det til agn og med jævne mellemrum fjerne de nedlagte blade af burdock eller kål, revne bietoppe. Nogle, ganske store snegle forbruges i mad. De bruges af fiskere som agn. Hjælper med at anvende høje doser superphosphat, sprøjtning med en 10% opløsning af almindeligt salt.
 • wirewormsWireworms. Det er larven fra boblen, som har fået sit navn til kroppens stive integum. Gnister alle rodpærens frugter og beskadiger generelt de underjordiske dele af planter. Det er ubehageligt at finde en wireworm i gulerødder. Hvordan slippe af? Først og fremmest tager vi højde for at han er meget glad for korn, af en eller anden grund især – hvedegræs. Så ødelægge ukrudtet, samtidig med at bekæmpe skadedyr af gulerødder. Skadedyr af gulerødderFremragende anvendelse af ammoniakgødning, som kalkning. Lav agnafgrøder: præ-så såpet insekticid-behandlet græs. Brug stadig en sen, før den mest frysende, gravning af stedet: larverne trukket ud på overfladen dør. I foråret – fælder: vi laver riller, lægger en håndfuld hø eller halm, fugter, dækker med et stykke bræt. Rengør og brænder regelmæssigt sammen med wireworm.

Insekticider til bekæmpelse af skadedyr der er forskellige, skal du angive det bedste – problemet, alle virksomheder er deres ros. Det er fornuftigt, hvis det er muligt, at erstatte kemiske stoffer med hjemmemedicin. Tinktur af tobak, toppe Solanaceae – tomater eller kartofler, peber med tilsætning af sæbe eller shampoo dråber for bedre vedhæftning tilstrækkeligt toksiske for insekter, og de bør anvendes. Og ikke haste for at håndtere plottet rigeligt, hvis skadedyr af gulerødder er små. Måske giver det mening at miste en lille del af afgrøden, men ikke at spise grøntsager med rester af giftstoffer?

Hvordan man håndterer gulerod skadedyr – video

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 + = 82