Fúrócsiszoló típusok és harci módszerek

bogárdaráló és lárvaA bogárdaráló egy rovar, amely súlyos fenyegetést jelent a fa számára. A bútorok, a fa padlója fából, sőt papír, könyv, karton. A rovarok által okozott kár nagysága a rovarfajától függ.

Jellemzők és fajták

árt a csiszoló bogárA rovarok a coleoptera sorrendjéhez tartoznak. Attól függően, hogy a faj, a mérete is változhat 0,2 és 1 cm, a legnépszerűbb példányok 0,5 cm. Bogarak darálók pektinát antennák, amelyek több szegmensben. A legnagyobb kárt a lárvák okozzák, és nem a felnőttek.

Az előbbi egy nagyon fejlett lábak karmai, amelyek lehetővé teszik a rovar rögzíteni kell szilárdan a földön, és táplálkoznak fa. Ezután, a felszínen a megfigyelt sérülés kis lyukak, kanyargós járatok és sárga szemetet.

A daráló megkülönböztető jellemzője az, hogy olyan hangot produkál, amely hasonlít az óramű munkájához. Ez a rovarok reprodukciójának ideje alatt következik be.

Az alábbiakban láthatja a csiszológép fényképét, valamint a leggyakoribb fajtákat:

  1. Bútor. Veszélyes mindenféle fa esetében. Több évig képes károsítani a fa padlót, falakat, ablakokat. Parazitál egy száraz, halott fán. bútorbogár daráló
  2. Brownie. Főként nedvesített fa (pl. Fürdőkádban) táplálkozik, ezért ritkán találják meg egy lakóházban. házi bogárdaráló
  3. Kenyeret. Eszik száraz, szilárd :. szemek, gabonafélék, tészta, stb, így gyakran megtalálható a tárolási helyek élelmiszert. bug bogárdaráló

A daráló furatát könnyen összekeverik a kéreg bogarakkal. Az utóbbi egy megkülönböztető jellemzője – ez táplálja kizárólag a kéreg egy növekvő fa, és nem egy parazita egy lakóházban.

Hogyan lehet visszavonni?

kezelés az őrlő hibája ellenA parazitát számos módon eltávolíthatja:

  • népi jogorvoslat segítségével;
  • vegyi készítmények segítségével.

Használja a népi recepteket a paraziták kezdeti szakaszában a rovarok jobb leküzdésére, a fa felületének enyhén szennyezettségével.

A leghatékonyabb népi módszerek:

  1. A fertőzött terület kezelése terpentin és kerozin keverékével (3: 1).
  2. Feldolgozás naftalin, fekete karbol és gyanta keverékével (1: 1: 1).

Hogyan lehet megszabadulni a bogár daráló a házban vegyszerek használata? Ha a hiba súlyos károkat okozott a fa, van egy nagy koncentrációja a rovarokat a daráló jobb használni specifikus rovarirtók, például: Antizhuk, Belinka Belocid, Drevotoks, Neomid StopZhuk, Bochemit Forte, Woodmaster ANTIZHUK és mások.

Akkor bízza ezt a munkát a szakemberek, akik tönkre a kártevők rövid ideig fertőtlenítésével hideg vagy meleg pára, gazoobrabotkoy foszfin.

, Mint hogy elpusztítsanak egy bogárat egy fűrészféreg – videó

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − 78 =