A Bauer tigris begónia gondozásának jellemzői

Tavaly bemutatták a Bauer begónia csodálatos tigris levelekkel. De ez a nyár valamilyen okból kifolyólag szinte monokromatikusvá vált. Mondja meg, hogyan kell vigyázni Bauer tigris begónia számára, hogy megőrizze a levelét?

A tigris begónia, vagy ahogyan azt Bauer begonia néven is nevezik, díszes-lombhullató növényekre utal. A fajta egy hibrid, amely számos keresztezés eredményeként jött létre. Ritkán nő több mint 30 cm.

A virág legfőbb jellemzője a levél – barnás-zöld színű, a tigrishez hasonló mintával. Köszönjük ezt a begónia és kapta a nevét. Ezenkívül a levelek nagyon érdekes alakúak, fehér széleken a széleken.

cvetushhaya-begoniya

A dekoratív, a tigris begónia is virágzik télen, kis fehér virágokkal. De sok gazdálkodó eltávolítja őket, hogy a növény minden erőt és táplálékot adjon a leveleknek. Ugyanez igaz a régi levelekre is.

Az ellátás titkai a Bauer-nek

begoniya-tigrovaya

Annak érdekében, hogy a begóniák csodálatos leveles levelükkel tetszenek a szemüknek, megfelelő feltételeket kell biztosítani számukra:

  1. locsolás. A Begonia szereti a nedvességet, de ne tégy túlságosan, különben a gyökerek rothadnak. A virág vízhez állandó víz (nem hideg) szükséges, miután a talaj legfelső rétege szigorúan a gyökér vagy a raklap alatt szárításra került, majd az öntözés után néhány nap múlva meglazul.
  2. hőmérséklet. A Begonia termofil virág. Nyáron az optimális hőmérséklet a termesztés +20 fok, és télen – legalább 16 fok hő.
  3. Légnedvesség. Mivel a víz a levélre jut, foltok borítják, permetezik a növényt. A szükséges magas légnedvességet úgy hozhatjuk létre, hogy egy tálat vagy sphagnumot tartalmazó virágtartót helyezünk a virág mellé és öntözzük. Ennek során győződjön meg róla, hogy a tőzeg (moha) mindig nedves.
  4. Location. A begónia fényes napfény ellenjavallt, különben elveszíti díszítő szépségét (de a színek száma növekszik). Ha a levelek természetes színének megőrzésére irányuló vágy nem vész el, jobb, ha a virágcserét az északi ablakpárkára helyezzük. Fontos, hogy a nyári és téli világítás egyenletességét megfigyeljük, amikor a fény napja rövidebb. Az ideális hely egy fűtött erkély lesz a ház keleti vagy északnyugati oldalán.

Nándulások a begónia leszállásakor

podvesnaya-begoniya

A Begónának termékeny talajra van szüksége, így a talajon az ültetéshez hozzá kell adnia gyep, levél és tűlevelű föld, humusz, homok. A virág nem rothatja el a felesleges nedvességet, feküdt egy vízelvezető réteg agyagot a pohár alján, és fedje le sphagnum.

A begóniák új potba történő átültetése attól függ, hogy a gyökerek megtelnek-e a régiekkel. Az a jel, hogy a növénynek növelnie kell a pot térfogatát, a gyökerek, amelyek behatoltak a lyuk alján lévő lyukakon keresztül.

Az idő előtti transzplantáció károsítja a begónia puha és vékony gyökérrendszerét. De kétévente a növény átültetéséhez egyszerűen szükséges.

Begóniák sokszorosítása

A begónia tenyésztésének három módja van:

  • dugványok;
  • a bokor felosztása;
  • magok.

A legelterjedtebb a virágárusok között a dugványok szaporításának módszere. Ehhez vágjon egy egészséges szárat három levélrel, tegye bele meleg talajba és tegye sötét helyre.

Ha egy lapot használnak a dugványok számára, akkor vagy közvetlenül a talajba ültetik, vagy egy pohárba helyezve, vízzel gyökeresedésre. Körülbelül egy hónappal később lesz gyökér, és a begónia áttelepíthető egy állandó helyre.

Videó a begoniák termesztésére vonatkozó általános ajánlásokról

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − = 63