A sárgarépa jó és rossz elődei

Azt tervezem, hogy tavasszal vetem a sárgarépát, ahol az uborkák ebben az évben nőttek. Mondja meg, lehet-e ezt tenni, és mi legyen a sárgarépa elődje a telepítéskor?

sárgarépaLédús narancs gyökér a termékeny talaj nőnek rovnenkie és a nagy, de ha a tápanyagok nem elég, a jó termés sárgarépa eltávolítani valószínű, hogy sikerül. Tipikusan ilyen helyzet, ha a terület nem felel meg a szabályoknak a vetésforgó és zöldséget minden évben nőtt egy egyszemélyes ágy található. Ennek elkerülése érdekében, meg kell változtatni a kultúra egyes helyeken, és ehhez tudnunk kell, hogy mi a legjobb prekurzorok ültetési sárgarépát.

Miután a kert növények sárgarépát is felvehetsz? saláta az ágyon

A sárgarépát a legkorábban termesztett területeken lehet elvetni:

  • burgonya;
  • hagyma;
  • paradicsom;
  • saláta.

A gyökérzöldségek esetében is az előző uborkaágyak alkalmasak, de legfeljebb két évig. A talajban lévő uborkák után sok szerves anyag van, és a felesleges sárgarépa nem tűri és gyakran “kiég” még a kezdeti szakaszokban.

Milyen prekurzorokat kell elkerülni? petrezselyemmel az ágyon

A legkevésbé alkalmas sárgarépa termesztésére petrezselyem után kert. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a petrezselyem a növekvő időszakban a talaj kedvező feltételeket teremt a kialakulását és terjedését a patogén baktériumok. Ennek eredményeként, a gyökerek kezdenek, hogy beteg, nő kicsi, ferde, száraz húsát, és sebezhetővé válnak a kártevők.

Ha ez így történt, hogy a telek után petrezselyem – az egyetlen szabad az egész kertben, akkor próbálja fertőtlenítésére, szórnak egy erős kálium-permanganát oldattal közvetlenül ültetés előtt sárgarépát. Sajnos nem valószínű, hogy megsemmisítené az összes baktériumot, de legalább a sárgarépának esélyei lesznek.

És mi a növény a sárgarépa után?

Ha a narancssárga gyökérnövény nem kívánatos az uborka vetése után, akkor a fordított hatás csak pozitív eredményt ad. Leszállás a földön sárgarépát uborka trágyázás helyreállítja az egyensúlyt a tápanyagok a talajban, és két év után ismét lehet termeszteni a helyszínen sárgarépát.

Következő évben a sárgarépa után borsot, paradicsomot, saláta, káposzta.

Hogyan lehet megőrizni egy zöldség egy sárgarépa fly? közös leszállás

Bárhol, ahol a sárgarépát ültetik, a sárgarépa repülni mindenütt megtalálja a szaga, amely gyökérzöldséget termel. Aztán édes gyökerekkel elbúcsúzhatod, mert ez a kártevő nagyon szeret téged, hogy a “betakarítás” legalább a felét fel tudja használni.

Annak érdekében, hogy csalit egy rovar, tapasztalt teherautók gazdák együttes telepítések. Tehát meg lehet fosztani a légyet a sárgarépa és a hagyma (vagy a fokhagyma) ágyak váltakozásával. Jó eredmény a dohánypor is. Hamuval összekeveredik és hetente egyszer sorban sorba kerül.

A vetésforgó szabályai a kertben – videó

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − = 42