A tőzeg mint trágya burgonyára és paradicsomra

Ebben az évben kegyetlen betakarítást gyűjtöttek, és a paradicsom kicsi volt. A barátok azt tanácsolták, hogy a tőzeget megtermékenyítik. Mondja meg, hogyan kell használni a tőzeg burgonya trágyával és paradicsommal?

A burgonya és a paradicsom betakarításának minőségének és mennyiségének javítása érdekében a tőzeget más típusú szerves trágyákhoz használják. A tőzeg a különböző növények és állatok romlott és tömörített maradványai, amelyekből egy biomassza réteg képződik. Minden évben újabb rétegeket adnak hozzá, így a tőzeget el lehet érni.

Tőzegtípusok

a tőzeget, mint a zöldség-műtrágyát

Attól függően, hogy a komponensek milyen mértékben szétbomlanak, a tőzeg három típusból áll:

  • felső, még nem lebomló réteg, amely magában foglalja a növényeket, például a mohát;
  • alföld – teljesen bomlott fák, bokrok, állatok;
  • átmenet vagy közbenső – egy tőzegréteg az első két faj között.

A tőzeg mint műtrágya előnyei és hátrányai

A tőzeg felső réteget csak fűrészpor, trágya, hulladékszalma kombinációjaként használják. Ami alföldi és átmeneti rétegek, mert van egy magas savtartalma trágyaként nem használhatjuk tiszta formában, és kombinálva más kötszerek.

A tőzeg előnyei közé tartozik a rostos szerkezete, amely javítja a talaj állapotát. A tőzegtrágyával megtermelt terület vízzel és levegővel áteresztőbbé válik, ami pozitívan befolyásolja a növények gyökérrendszerét.

A tőzeget trágyaként használják komposzt formájában, burgonya termesztésére és a gyenge agyag vagy homokos talaj paradicsomára. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megfelelőbb feltételeket teremtsünk a növények fejlődéséhez és jelentősen növeljük hozamukat.

A tőzegkomposzt létrehozásának módszerei

konténer komposzttal

A telken két fajta komposzt hozható létre tőzeget használva a burgonya és paradicsom megtermékenyítéséhez: fókuszos és réteges.

Fókuszos komposzt létrehozása egy speciális helyszínen fél méteres tőzegréteget kell elhelyezni. A réteg tetején nem több, mint 80 cm trágya van elhelyezve, ha kicsi – hozzá lehet adni a szuszpenziót vagy elterjedni a trágyát külön foci. A felhalmozódás során adjunk hozzá hamuzsírkeveréket és szükség esetén mészet. A nyáron komposztos halom rendszeresen öntözött.

A réteges komposzt felhelyezésekor a tőzeg és a trágya rétegeinek egymás közötti váltására van szükség. Ahhoz, hogy moslék nem a földre, a réteg vastagsága nem lehet kevesebb, mint 50 cm. A végső laikus a csapat, hogy a tőzeg szállás és takarja le a talaj kertben. A teljes magasság legfeljebb egy és fél méter. A réteges komposztot is meg kell öntözni és lapátolni néhányszor, hogy a rétegek keveredjenek.

Hogyan és mikor megtermékenyítjük a burgonyát és a paradicsomot tőzeggel

A burgonya megtermékenyítéséhez használt tőzeg használatakor a második évben erősebb hatás fog megjelenni. A tőzegtrágya tavasszal vagy ősszel használható. A műtrágya egyenletes eloszlása ​​az egész helyszínen 30-40 kg / 1 km Km. m és dig. A mész a savasság csökkentésére szolgál.

Ugyanígy megtermékenyítik a paradicsomot is: 1 négyzet. m talaj tesz 4 kg komposzt és ásni paradicsom tapasz.

Videó a tőzegről és tulajdonságairól

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − 36 =