Az alacsony zsírtartalmú krizantém kiszerelése otthon

Ősszel vettem egy kis krizantém bokrot, kis virágokkal a piacon. Nagyon szeretném tartani a virágot jövő nyárig. Mondja meg, hogyan kell törődni a kisvirágú, alacsony növekedésű krizantémdal otthon?

A virágágyások és edények ősszel való megjelenésével óriási golyók – kagylók és bokrok krizantémokkal, kis virágokkal virágoznak. Végtére is, egy szépen megtervezett krizantém bokor tényleg úgy néz ki, mint egy labda. Annak érdekében, hogy gazdag, virágzó cserje a krizantém a hazai, szükséges, hogy megfelelően gondoskodni a növény, amely elvileg nem szerény gondozás.
krizantém egy edényben

A krizantém gondozása otthon

Mint minden virág, a cserje krizantémnak saját gondoskodási sajátosságai vannak:

  1. Világítás – a cserepek a legjobbak a nyugati vagy a keleti ablakokon: a fény túlérzékenységéből a krizantém gyorsan elhalványul, és nem elegendő megvilágításban a bimbók nem nyílnak meg. Az üzem könnyű napja nem haladja meg a 10 órát, így ezt követően az edényt egy kartonpapír borítással kell lefedni.
  2. Hőmérséklet – úgy, hogy a bokor elég rügyeket és virágokat halmoz fel sokáig, 20-23 ° -os nyári hőmérsékletet kell tartani, ősszel – 15-18 °, télen – 3-8 °;
  3. Az öntözés a meleg, álló víz szállítására szigorúan a gyökér alá tartozik.
  4. Permetezés – rendszeresen végezzen krizantémot a szobában. Ha a fazék az erkélyen van, akkor nem permetezik, mert ott és ott van a szükséges páratartalom.

Téli krizantémok

krizantém tárolásA krizantémok téli helyét saját belátásuk szerint választják. Ott lesz a pihenés és erősödni a következő virágzás időszakában. Ehhez a krizantémot, amely elhalványult, levágta, elhagyta a 10 cm-t, és átadja az edényeket egy könnyű, de hűvös helyiségbe, amelynek hőmérséklete legfeljebb 8 °. Víz a virág havonta egyszer. A potot az ablakpárkányon hagyhatja, a metszés a gyökér alatt történik. Vagy mozgassa az alagsorba. A bokrokat 15 cm magasságig és néhány nappal az alagsorba való átvitel előtt vágja el a vízbe, így a földnek ideje kicsit megszáradni.

Bizonyos fajták krizantémjai tökéletesen télen a nyitott területen további menedéket biztosítanak. Annak megakadályozására, hogy a növény lehessen fagyott állapotban, az ágakat metszőre kell vágni, földdel vagy levelekkel borított bozóttal és filmmel borítva.

A krizantém gondozásának jellemzői a vegetációs időszakban

Annak érdekében, hogy már a tavaszi első napokban a növényzettel kezdődött a cserepes krizantém, a virágot egy nagyobb edénybe kell átültetni, teljesen a talaj helyett. A fiatal növényeket évente át kell ültetni és a felnőtteket – kétévente. Fertilizálni virágok a héten két után a transzplantáció.
A cserép az átültetett virággal jól megvilágított ablakpárkányra helyezett, vagy nyílt talajon ültetett. De a téli krizantémnak ki kell ásnia, vissza kell tennie egy edénybe, és újra be kell tisztítania a szobába.

globuláris krizantém

A buja kerek bokor növekvő gallyak kialakítása 2-3 alkalommal csipetlik, hogy ösztönözze az új laterális hajtások növekedését rügyekkel.

Hogyan lehet szférikus krizantémokat felvenni a videóban?

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 53 = 58