Hogyan és mikor szalonnat telepít a tavasz?

A következő évben szeretnék a szederet a kertbe telepíteni, csak egy szabad sarok van. Kérdés, milyen feltételekkel és hogyan kell növényeket szedni tavasszal? Szükségem van műtrágyát felvenni az ültetéskor, és melyeket?

szőlőültetvény telepítése tavasszalA szamóca tavaszi ültetése a legmegfelelőbb lehetőség a közép- és az északi régiók számára, ahol a tél korán, gyorsan és gyakran nagyon hideg. Ilyen körülmények között az ősszel ültetett növénynek egyszerűen nincs ideje leülepedni és elpusztulni. Ezért a csíranövények telepítése tavasszal lehetővé teszi, hogy 100% -os túlélési arányról beszéljünk. A jó eredmények elérése megfelelő mezőgazdasági technikával biztosítható, nevezetesen:

  • az ültetés időzítésének betartása;
  • minőségi palánták kiválasztása;
  • előzetes talajelőkészítés;
  • helyes leszállás.

Mikor kell a növény?

A szeder tavaszi ültetési időtartamai az adott termőterülettől függően változhatnak, átlagosan ez április vége. Minél közelebb van a délihez, a korábbi leszállás lehetséges, és fordítva.

A tavaszi ültetés fő követelménye, hogy a szederet jól felmelegített talajba kell ültetni.

Hogyan válasszuk ki a palántákat? szeder palánták

Ültetőanyag vásárlásakor figyelni kell életképességére. A jó csemetéknek:

  • kifejlesztett gyökérrendszer;
  • egy vagy több szál vastagsága kb. 0,5 cm;
  • legalább egy kialakult vesét a rizóma.

Hol telepíteni?

A szeder növekvő helyének naposnak kell lennie: az árnyékban a bokrok feszülnek, és a bogyók nem tölthetők ki édességgel. Kerülje el a szélcsendes területeket is, mert erős ütések megtörhetik a bokrot.

A Blackberry tápláló talajt szereti közepes savassággal.

Talajkészítés és ültetés termés palánták

Minden palánta esetében 50 cm mélyet kell feltárni, míg a bokrok közötti távolság legalább egy méter. A lyukak alján öntsünk 0,5 db humuszt, 0,5 evőkanál. fa hamut, 50 g kálium-szulfátot és 100 g szuperfoszfátot. Adja hozzá az ásott földet, és keverje össze egy ásóval. A gödröt fel kell tölteni tápanyag talaj 2/3 magassága.

Állítsa magról át a középső lyukba, a vese növekedés mélyült, hogy a mélysége 3 cm. Beültetett szeder vágott, így a futók magas és 40 cm-es, és a bőségesen öntözni.

Ha az év ültetés bokor virágzik, rügyek kell vágni rövid, így nem veszik el az erőművek építéséhez szükséges időt a gyökérzet. De a jövőben termő kell vigyázni előre, amelyben támogatását árukapcsolás a hajtások, különösen kúszó fajták.

Szeder szőlőültetvények jellemzői – videó

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 31 = 39