Hogyan készítsünk el gyepet az agyagos talajon?

Mondja meg nekem, de hogy helyesen csináljunk gyepet az agyagos talajon, ha ezt az oldalt nem ültettük be teljesen növényi kultúrákkal, és nem dolgoztak fel kerti gépek segítségével?

A gyep pihentetése a legjobb módja egy szomszédos terület felépítésének, egy hangulatos légkör kialakítása az egész privát telken, hogy magad és mindenki közel álljon egy csodálatos pihenő- és kikapcsolódási helyhez. Azonban az alkalom, hogy büszkék legyenek a gyepre, nem csak a vágyakká váltak, és az elköltött erőfeszítéseket és a pénzügyi eszközöket hiábavalóan nem pazarolták el, ezért gondoskodni kell a megfelelő előkészítésről és a vetéstervezésről.

Az agyagos talaj jellemzői

Minden tulajdonos, valószínűleg tudja, milyen földterület jellemzi a webhelyét. Az agyagos talajok széles körben elterjednek Oroszországban. Az ilyen területek termesztésében az a legfontosabb probléma, hogy a domináns agyagpala tartalmú talaj alacsony termőképességi mutatókkal rendelkezik. Ez vonatkozik a kert ültetvényekre, azaz gyümölcsökre és bogyós növényekre, virágokra, bokrokra és közönséges gyepnövényekre.

agyagos talaj

Az agyagos talajt a következő tulajdonságok jellemzik:

 • meglehetősen nehéz és problémás feldolgozás;
 • megakadályozza a legtöbb növényi kultúra teljes fejlődését és növekedését;
 • a magas táplálkozási teljesítmény ellenére rossz átjárhatóságot mutat;
 • gyakorlatilag megakadályozza a hasznos anyagok és a víz áramlását a növények gyökérrendszeréhez;
 • az összes agyag-helyszín legfontosabb problémája a víz stagnálása, és ennek következtében a rothadó jelenségek megjelenése.

Érdemes megjegyezni, hogy a cseresznye, a málna, a szamóca csemeték nem csak nehéz növekedni ilyen helyeken, hanem szó szerint a legcsekélyebb talajvízzel elpusztulnak.

Az agyagterületek művelésének alapművei

Világosan agyagos talaj esetében az Ön területén, teljes körű, színpadi előkészítést kell készíteni a jövőbeli gyep vetőmagjának vetéséről. Nehéz megoldani a jelenlegi helyzetet, de nagyon lehetséges, ha gondosan közelítünk ehhez a problémához. Az agyag talajon való gyep helyes kialakításának kérdése általában utalhat a webhely fejlesztésére. Agyagos talajok katasztrofálisak nemcsak a gyepnövényeknél, hanem bármilyen ültetvények esetében.

Tehát előzetesen meg kell aggódnod a weboldal struktúrájának módosításához:

 • dolgozik a terület csiszolásán vagy a gyepen. A munka lényege, hogy a rendelkezésre álló talajt tiszta homokkal összekeverik a helyszínen. Az arányokat szó szerint egy-egy;
 • a talajhoz elegendő mennyiségű tőzeget, tőzegkeveréket és tápanyag humuszt adva;
 • a gyep elrendezésére szánt terület teljes területe egy bizonyos kis, kb. 2-3 ° -os szögben helyezkedik el. Ez a módszer biztosítja a felgyülemlett víz hatékony kiáramlását;
 • a vízelvezető rendszer tervezése és rekonstrukciója.

Az oldal vízelvezető rendszerének kialakítása

Agyagterületek javításával két típusú vízelvezetést lehet kialakítani: felületi és mély. Különösen problémás vizes területek néha lehetővé teszik mindkét rendszer működését egyidejűleg. A legáltalánosabb módja annak, hogy megóvják a helyszínt a túlzott stagnálástól és a víz felhalmozódásától, egy vízelvezető rendszer létrehozása.

Mély vízelvezető rendszer

A mély vízelvezetés lehetővé teszi a felszín alatti vizek időben történő ártalmatlanítását, mivel a talajnyomás a bejövő víz növekvő mennyiségére hat. Ennek eredményeként a vizet egyszerűen a föld felszínére nyomják. A mély vízelvezetés hatékony működéséhez külön csővezetékek egész rendszerét kell megszervezni, melyet csatornáknak neveznek.

vízelvezető rendszer

A hatékony vízelvezetést több tényező okozza:

 • telepítési sorrend;
 • egy strukturált csatornarendszer tervezése és újbóli létrehozása az egész webhelyen;
 • A csatornák lefektetését nem szabad több mint egy méter mélyen elvégezni;
 • a javasolt dőlésszög figyelembevételével, amelynek egyedi értékét az e szakaszban szereplő megkönnyítés függvényében határozzák meg;
 • A csatornákat egy korábban fedett homokrétegre helyezzük.

Abban az esetben, ha a munkát a termesztés területén került sor hibás, vagy nem teljes mértékben beoltott kultúra hamarosan meghal, és a rengeteg gyom lesz megfigyelhető a helyszínen a fejlett terület, mint a sás, vagy lóhere.

Videó: Saját kezünkkel vetjük a gyepet

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 67 = 77