Hogyan növekszik a gardenia a magvakból?

Mindig álmodott, hogy egy gardenia jázmin. Azonban a kis virágüzletünkben csak a gardenia magjait találtam meg. Úgy döntöttem, kockáztatom és telepítem. Mondja meg, hogyan kell a gardenia-t a magokból termeszteni?

A Gardenia egy örökzöld növény bokor formájában. A telített zöld színű gyönyörű levél nem hagy semmi közönyt. És amikor a virágzás idejében jön, ez a szépség még a rózsát is elhomályosítja. A buja, fehér virágok elragadó jázmin illatával a királynőt az ablakpárkányon készítik. növekvő gardenia

Mint egy igazi királynő, a gardenia szintén magasnak számít. Ha azonban elég türelme van, akkor megpróbálhatja a gardenia-t a magokból termeszteni. Ez az üzlet némileg kellemetlen, hiszen a virág szeszélyes jellegű és igényes az ápolásban.

A vetőmag és a talaj kiválasztása gardenia számára

táska maggal

Annak érdekében, hogy a fiatal csemeték, meg kell választani a megfelelő talaj és a vásárlási minőségű vetőmag. Vásároljon magokat jobb szaküzletekben. Tehát biztos lehet benne, hogy a magok frissek lesznek, és megfelelően tárolják őket.

A Gardenia csak laza és savas talajon növekszik. A növény Marenov családjához tartozik, amelyhez speciális alapanyag van. Vásárolja meg azt is a boltban. Egyes termelők biztosítják, hogy virágot lehet termeszteni, talaj keverékét az azáleákhoz.

Gardenia vetőmag vetőmagok palánták vetőmagozására

gardenia hajtások

A palánták alatt jobb, ha egy meglehetősen széles, de nem mély tárolót veszünk. Az alsó részen egy rétegű expandált agyagot kell elhelyezni, amely vízelvezetésként szolgál. Tetejére. A magokat alaposan lefektetik a felületre anélkül, hogy megnyomnák őket. Megszórhatja egy kis földet, de nem szabad elviselni.

A magvak nem igényelnek előzetes áztatást, jó csírázásuk van. Elég, hogy a vetést követően a talajt megszórjuk.

Egy csésze vetőmag magot film borított és hozott egy meleg, jól megvilágított ablakpárkány. A vetés után a negyedik hét elején megjelenik a vetőmag. Ezután a bankot át lehet alakítani a keleti ablakpárkányra, ahol a fény valamivel kisebb.

A gardenia palántái gondozása

merülés palánták

Miután a palánták erősödnek, akkor belevetik külön tartályokban. A talaj ugyanaz, mint a vetés. Virágcserép palánták választani átmérője nem több, mint 7 cm. Telepített kelbimbó továbbra is szükség van üvegházi körülmények között, így mindenki le kell takarni képen műanyag palack.

Időnként az üveget eltávolítják, és a bokrokat szellőztetik. A permetezés helyett a talajt jól permetezik. A második transzplantáció akkor történik, amikor a palánták új leveleket szabadítanak fel. A fazék teljesítményének 2 cm-rel kell nagyobbnak lennie. A transzplantáció után a bozót az Azalea műtrágyájával táplálható be. Az oldat nem annyira telített, mint a felnőtt növényeknél.

fiatal gardénia

További gondoskodás a fiatal gardenia – videó

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − = 23