Miért száraznak a dracaena tippjei, és mi a teendő?

Visszatérve a vakációról, észrevette, hogy a gyönyörű dracaena elhagyja a végein megszáradt. Mondd meg nekem, miért száraznak a dracaena a leveleket? Van valami mód a helyzet javítására?

felnőtt dracaenaEgészséges dracaénában, amelyet kényelmes körülmények között tartanak és megfelelően gondoznak, a hosszú levél gazdag, sötétzöld színű, egyenletes hosszúságú. Ha hirtelen a levéllapokon száraz, sárga foltok jelentek meg a végein, azonnali intézkedéseket kell tenni, hogy ne veszítsék el a növényt. Ehhez először meg kell állapítanunk ennek a jelenségnek az okait, majd orvosolnunk kell az ellátás hibáit vagy más tényezőket, amelyek a vereséghez vezetettek.

A levélcsúcsok zsugorodásának fő okai a dracaénában:

  • nincs elég nedves levegő a szobában;
  • megsértése a virágzó öntözés rendszerében;
  • a fény feleslege;
  • vereség a kártevők által.

Alacsony páratartalom

dracaena levelek

Leggyakrabban a levélszárítás télen történik, amikor a helyiség fűtőelemekkel működik. A Dracaena a nedves trópusoktól származik, így a száraz levegő teljesen elfogadhatatlan. A páratartalom növeléséhez a koronát naponta kell permetezni. Ezen kívül, a pot mellett, tehet egy pohár vizet. Elpárologtatva segít a dracén túlélésében a fűtési szezonban. Nyáron naponta többször kell permetezni a virágot, és rendszeresen gondoskodni kell a “zuhanyzási eljárásokról”.

Ha a virág fokozatosan és rendszeresen (átlagosan kétévente egyszer) teljesen kiszáradja az alsó leveleket, nincs aggodalomra okot adó ok. Így a növény egyszerűen megszabadul a régi lombtól.

Az öntözés problémái

Annak ellenére, hogy a dracaena szereti a páratartalmat, nem ér rá a talajra – csak ki kell szárítani. A nedvesség stagnálása ugyanolyan káros a virághoz, mint a száraz levegő. Elég, ha egy héten keresztül vizet adnak a növénynek, és az idő múlásával – a levélre permetezik.

Azonban nem lehet teljesen megszáradni a talajt – ebben az esetben a levelek nem csak szárazak lesznek, hanem lassúak és fokozatosan leesnek.

Helytelen hely van kiválasztva

hagyja dracaena száraz

A dracaena legoptimálisabb helye – a napsütötte ablakoktól távol. Egyenes sugarak szórványosan égnek foltok a leveleken, mind a csúcsokon, mind a levél teljes hosszában.

Néhány fajta dracaena is jól nő az északi ablakokon. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a változatos lombozatú fajták még mindig több megvilágítást igényelnek, mint a monokromatikus növények.

A kártevők jelenléte

A dracaena levelek elkezdenek megszáradni a tippekből, majd teljesen, ha egy hüvely a bokorra telepedett. A leghatékonyabb módszer a harc, hogy összegyűjti a rovarok a kezed, miközben még fiatal, és nincs ideje, hogy fedezzen egy durva héj. Ellenkező esetben különleges gyógyszerekre van szüksége.

Mi a teendő, ha dracaena száraz levél tippeket – videó

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − 55 =