Mondja meg, hogyan kell alkalmazni rózsaszirmokat otthon

Hosszú időre álmodtam rózsák ültetéséről, és most álmom valósul meg – gyönyörű rózsakertem van. És most felmerült a kérdés, hogy mi a helyzet az elhalványult virágokkal? Hogy kárhoztassam, hogy kár! Mondd meg, hogyan alkalmazhatom rózsaszirmokat otthon?

A virág szerelmesei, akik rózsákat termesztenek a telken, csak irigykedhetnek. Végül is, a kezükben van egy univerzális nyersanyag, amiből bármit tehet. És mind frissen, mind szárítva használják őket.

Hogyan készítsünk rózsasziromokat?

rózsaszirom

Gyűjts össze virágokat reggel vagy az eső után. A legfontosabb dolog nem elfelejteni a megfelelő pillanatot – a rózsa teljesen fel kell nyitnia, és készen áll a felbomlásra.

A szirmok készítésének legegyszerűbb módja az, hogy felakasztja a szakadt rózsát. A virág nem szívja fel a porat, gézzel töltse be. Amikor a rózsa kiszárad, vegye ki a szirmokat. És csak megszórhatja a szirmokat papíron történő szárításra.

A szárított rózsák tárolása jobb, mint egy évnél hosszabb záróedényben.

Rózsák és kozmetológia

A rózsaszín szirmok legszélesebb körű alkalmazása a kozmetika. Tehát rózsákat használunk a lélek és a test javára:

  1. Rose víz: forró vízzel öntsük a szárított szirmokat, és hagyjuk 30 percig. Legfeljebb 3 napig tartsa a hűtőszekrényben. Ez a víz jó irritációra. rózsavíz
  2. Száraz bőr dörzsölése: 1 evőkanál. Öntsük a mandulaolajat a szirmokra, és melegítsük vízfürdőben addig, amíg a szirmok el nem adják az egész színt. Törzs. A lotionok előkészítéséhez jobb vörös rózsákat bevenni, mert több hasznos tulajdonsággal rendelkeznek.
  3. Ha a folyadékot lefagyasztják, kozmetikai jeget kapnak az arc dörzsölésére.
  4. Rózsaszirmokkal jó pihenésre vágyik: csak forró vízbe öntse és élvezze.
  5. Rózsaolaj: egy üvegedényben keverje össze a szirmokat olívaolajjal 1: 1, szorosan zárja el és hagyja el a napot. Egy hét múlva az olaj készen áll. Tartsa a hűtőszekrényben egy évig.

Rózsaszirmok a főzésben

A rózsaszín szirmokból befeketek

A tea rózsát széles körben használják a főzéshez. Szirmaiból nagyon finom és ízletes lekvárt.

Ehhez 100 g friss szirmot kell felforralni, és azonnal hideg vízbe kell helyezni. Ismételje meg a folyamatot 2-3 alkalommal. Aztán 1 evőkanál. vizet adjon hozzá 1 kg cukrot, öntsön a szirmokra, forralja fel, és hagyja el a következő lekvárt 10 órán keresztül sütni. Legközelebb forraljuk 25 percig, adjunk hozzá 2 evőkanál. l citromlevet, öntsön 3 percig, és feltekerhető.

Rózsaszirmokkal végzett kezelés

A rózsaszín lekváros gyógyszeres tulajdonságokkal rendelkezik, és népi gyógyászatban használatos a szájüregi gyulladás, a gyomorbetegségek különféle gyulladásainak kezelésére. És a rózsaszín olajat meg lehet törölni nem gyógyító sebeket.

A rózsaszirmok rózsaszín díszítésére szolgáló videó

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =