Néhány tipp a palántákra való készítményekről

Az elmúlt évben a jó világítás ellenére a paradicsomos palánták idővel nehezebbé váltak. Azt tanácsolja, milyen előkészületekkel lehet feldolgozni a palántákat, hogy ne nyúljon? Szeretnék elkerülni az ilyen hibákat ebben a szezonban.

A jó termés nagymértékben függ a palánták minőségétől. A kertészek többsége inkább saját magvak termesztését veszi igénybe, mivel a hazai palánták sok szempontból meghaladják a megvásároltakat – erősebbek és ellenállnak a betegségeknek. Azonban gyakran előfordul, hogy bizonyos okok miatt a paradicsom és egyéb zöldségek palántája megkezdődik. Ez a növények ápolásának megsértéséből ered.

Hogyan lehet megakadályozni a nyújtást?

palánták az ablakpárkányon

A helyzet természetesen nem kellemes, de javítható. A mai napig sok olyan gyógyszer van, amelyet kifejezetten a palánták, az úgynevezett retardánsok növekedésének gátlására használnak. Az elkészített oldattal rendelkező növények öntözésével vagy permetezésével a hajtások és a lombhullató massza növekedése lelassul. A tápanyagok újraelosztása tovább irányul a gyökérrendszer fejlődésére.

A késleltetők kiválasztásakor gondosan tanulmányozza az utasításokat, mert veszélyesek lehetnek.

Tapasztalt kertész tanácsolja a palánták feldolgozását, hogy ne nyúljon, olyan gyógyszerek, mint:

  • sportoló;
  • Stoprost.

Ezek a márkák széles körben elterjedtek, mert kiválóan alkalmasak a palánták kihúzására és a palánták visszaállítására a korábbi megjelenésükhöz. Ráadásul ezek gyakorlatilag biztonságos emberek és méhek számára.

A palánták kezelése az atléta által

sportoló

A szer sportoló célja, hogy ellenőrizze a palánták növekedését, valamint javítsa a növények minőségét és mennyiségét, és megelőzze a betegségeket. A palánták által végzett feldolgozás eredményeként csökkentik a magasság növekedési sebességét, és aktívan kialakítják a gyökérrendszert. A fő lövés vastagabbá válik, és a levelek növekednek. Ezenkívül az anyag összetétele serkenti a petefészkek korábbi megjelenését és nagyobb mennyiségben, ami lehetővé teszi a hozam növelését legalább 30% -kal.

A sportoló használatát 4 nappal az átültetés előtt meg kell szakítani.

A palánták öntözéséhez vagy permetezéséhez 1 ampullát feloldunk egy liter vízben, és a következőképpen alkalmazzuk:

  1. Káposzta palánták. A víz alatt a gyökér, a fogyasztás mértéke – egy liter oldat 1 négyzetméterenként. m. A kezelések száma – legalább három hét szünettel.
  2. Bors és padlizsán csemeték. Spray, vagy öntsön egyszer egy 50 ml oldatból 1 fiatal csemetéhez, 3 valódi levélzel.
  3. Paradicsom palánták. Öntsük egyszer, mint a bors, vagy 3 permet. A leveleken történő első kezeléshez használjon megoldást, mint az öntözésnél. A következő két permetezés koncentrált oldat készítéséhez 0,5 ml vizet használ 1 ampullánként. A kezelés időtartama – hetente egyszer.

Miután a palántákat a sportoló oldatával öntötte, a következő etetés normál vízzel legfeljebb 2 nap után és permetezés után is elvégezhető – minden másnap.

Ellentétes a palánták rajzolásával?

 

A palánták permetezése a StoProst gyógyszer oldatával szintén sikeres volt. Ehhez hígítson 0,5 tasak por 5 liter vízben. Ez a megoldás elég ahhoz, hogy kb. 70 négyzetmétert képes kezelni. m. A permetezést 2-3 alkalommal kell elvégezni.

Sportoló használata csemete palántája ellen – videó

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1