A begonia termesztése a magvakból

hajtásA begoniak magvakkal való növekedése rendkívül zavaró üzlet, amely állandó, éber szigorú ellenőrzést igényel, de az agrártechnológia minden alapvető árnyalatával az eredmények biztosan tetszenek neked.

Leggyakrabban magról nevelt vechnotsvetuschie és díszítő lombhullató fajok begónia, gumós begónia, de úgy is előállíthatjuk mag, bár érdemes megjegyezni, hogy ez nem egy gyors folyamat, így meg kell, hogy legyen türelemmel.

A begónia magvakkal való növekedésének legeredményesebb időszakja február vége – március első tíz napja, amikor a könnyű nap gyorsan növekszik, a nap aktivitása nő, és a szükséges hőmérsékleti rendszer sokkal könnyebb.

Hogyan fejleszthetjük a begóniát a magvakból?

magElőször is, mielőtt elkezdené begoniák ültetését magvakkal, érdemes felvenni minőségi és kényelmes vetőmagot az Ön számára. A szaküzletekben a virágtermesztők és kertészek kétféle magot kínálnak: szemcsés és rendes, feldolgozatlan.

A leeresztett (granulált) magokat könnyebben vethetjük, mivel a különleges tápanyag bevonatnak köszönhetően nagyobb méretűek és kiválóak a tőzegtabletták megfigyeléséhez. Az ilyen vetésmód lehetővé teszi, hogy a törékeny fiatal növényekhez hasonlóan traumás legyen.

Ültetés előtt begónia magokat tőzegben tabletták önmagukban tablettát kell helyezni a raklapra megfelelően vízben ázni, majd a felület mindegyik elhelyezett szemcsés magot, nedvesítse meg vízzel, szobahőmérsékleten (jobb használni spray) és lefedi a felső műanyag zacskó vagy műanyag eldobható csésze, a kívánt nedvességtartalom fenntartása érdekében. A tablettákat öntött vetőmaggal öntik be egy raklapon, nedvességének köszönhetően nagyon óvatosan kell követni, különben az újonnan kialakult hajtás egyszerűen kiszárad.

begoni hajtásokFigyelemmel a hőmérséklet 22-23 ° C, az első hajtások kezdenek megjelenni 14 nap után, majd, miután a kialakulását a harmadik lap, tabletta, palánták az egyes edények palánták teljesen alszik tőzeges talaj tömeg és a jó fedőréteg ömlött vízben szobahőmérsékleten.

A begónia vetése a szokásos fajtájú vetőmaggal, amelyet nem héjjal borítanak, leginkább a palántákon készíthető. Ültetésre a legjobb választani egy könnyű morzsalékos talaj mix a sok tőzeg az összetételét, a fő feltétele az egészséges fejlődésének palánták begónia nincs pangó víz és a jó levegőztetés, ezért vigyázni megfelelő vízelvezetés eszköz.

Egy fontos árnyalatot a szóban forgó, mint egy mag növény begónia helyes vetés technika: magokat helyezünk nedves felületre, jó a víz ömlött egy spray, ami után a dobozok vannak borítva növények polietilén fólia vagy üveg. Ez szükséges a magvak csírázásához szükséges nedvességtartalom fenntartásához.

Öntözés kell tenni nagyon óvatosan, hogy gondoskodjon arról, hogy a talaj nedves, de ne alakuljon ki pangó víz, ami oda vezethet, hogy a gombás mikroflóra érintő gyenge törékeny, vékony gyökereit palántákat.

Dobozok kell helyezni egy szobában jó világítás, de ugyanakkor védeni behatolása elleni agresszív közvetlen napfény, ami csak éget hajtások jelennek meg, ami után számítani lehet 10-12 nappal a vetés után, a tartalma 21-22 ° C-on

fiatal növekedésFokozatosan meg kell kezdeni a palánták megeresztését, amelyhez a film enyhén kinyílik és 10-15 percen belül elhagyja a dobozokat. Ezután a levegőztetés (megeresztés) és a filmnyílás mértékének növekedése fokozatosan hozzászokik a palántákhoz a szokásos közeghez.

Ez a módszer lehetővé teszi a talaj felszínén található gombás mikroorganizmusok fejlődésének elkerülését is, amely állandó nedves talajon fordulhat elő, ha a hőmérsékleti rendszert nem tartják be, vagy ha nem megfelelő, túlzott öntözés.

A harmadik valódi levél megjelenése után a palántákat külön cserepekbe kell csévélni. Ez a folyamat meglehetősen nehézkes, sok időt, erőfeszítést, türelmet és pontosságot igényel.

A növényeket egyenként egy könnyű, morzsalékos, laza talajkompozícióval töltött tartályba vitték át, kiömlötték és jól megvilágított helyen helyezték el, és a hőmérsékletet fokozatosan 20 ° C-ra csökkentették.

Hogyan telepítsük a Begonia tuber magot

Ha kíváncsi vagy arra, hogy hogyan lehet a magokból származó begóniát felvenni, ha ez a gumó fajhoz tartozik, akkor a kérdésre adott válasz nagyon rövid.

Az agrotechnika a begónia termesztésével, gumós magvakkal többféle árnyalattal rendelkezik:

  • A növények tartalmának hőmérsékletének 22-27 ° C-nak kell lennie;
  • Kialakulás után a hőmérséklet fokozatosan 19 ° C-ra csökken;
  • A harmadik levél létrejötte után a palánták merülnek;
  • A második pick-et az első után 4-5 héttel kell végrehajtani.

Meg kell jegyeznünk, hogy a csomók kialakulása a magvak begóniájának növekedésénél igen hosszú idő telik el, tehát ha március elején ültetünk be, akkor egy teljesen képzett gumó csak a következő tél kezdetén fog megszerezni.

Természetesen a magok begóniájának növekedése óvatos tevékenység, de nagyon lenyűgöző és hálás. Ha gondoskodunk a gyerekek zöld, számukra kitűnő ellátás, nekik az idő, védeni kell a stressz és a kedvezőtlen körülmények között, a virágok is köszönöm erőszakosan mutatós nyári élénk, őrült és elhúzódó virágzás, élénk, egészséges lomb és gyönyörű formájú bokor.

Videó: a begónia növekedése a magvakból

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 9 = 1