A Cliper rovarölő szer használatára vonatkozó utasítások

rovarirtó vágóA Kliper egy orosz eredetű inszekticid-atkaölő szer. Az eszközt a ZAO FMRus gyártja, és az amerikai Talstar analógja. A gyógyszert úgy tervezték, hogy ellenőrizze a növényi kultúrák kártevőit a házban.

A készítmény tulajdonságai

a növények védelme a kártevők ellenA vegyszert a növényi és mezőgazdasági mezõgazdasági növények védelmére használják, beleértve a paradicsomot, a paprikát, az uborkát és a zárt talaj virágait.

A Clipper – bifentrin – szintetikus piretroid hatóanyaga. Hatékonyan küzd az alábbi kártevők ellen:

  • atkák,
  • levéltetvek,
  • liszteske
  • tripszek.

A rovarirtó alkalmas gyümölcsfák és szőlőültetvények megvédésére a levélhengerekről, atkákról és lepke. A gabonakultúráknál hibák, földi bogarak, thrips ellen használják.

a drog elpusztítja a kártevők lárváitNem kevésbé sikeres a bifentrin elpusztítja a rovar lárvákat.

A rovarölő szecskázót sokféle gombaölőszerrel és rovarölőszerrel keverhetjük, ha a tartálykészítményeket használjuk.

A kezelés módja és a kibocsátás formája

A cselekvés elve szerint a hatóanyag a kontaktus-intesztinális inszekticidek-akaricidek. A hatóanyag gyorsan megbénítja a paraziták idegrendszert, aminek következtében a rovarok elfogyasztják és meghalnak. Ezenkívül a Clipper csökkenti a gombás fertőzésekkel járó növények előfordulását, mivel a kártevők maguk hordják a spórákat.

A készítmény emulziós koncentrátum formájában kapható 5 literes tartályokban és 1 literes palackokban. A munkaoldat elkészítéséhez a szükséges arányban vízzel hígítjuk. A pénzeszközök tárolási ideje legalább három év.

A rovarölő szer előnyei

Más hasonló hatású gyógyszerekkel összehasonlítva a Clippernek számos fontos előnye van:

  • gazdaság, mivel közvetlenül számos kártevőtípusra hat;
  • alacsony az emberi és állati állatokra kifejtett toxikus hatás;
  • a szer nem lép be a növények szöveteibe, és nem halmozódik fel benne;
  • a gyógyszer nem okoz rezisztenciát rovarokban;
  • összetett fellépés különböző típusú rovarok ellen.

A zárt földek zöldségtermései egy szezoni feldolgozást költenek. Üvegházi körülmények között az ágens nem mossa el a leveleket üledékkel, és megtartja hatását két-három hétig.

Alkalmazási szabályok

alkalmazás üvegházakbanAz inszekticid fogyasztásának mértéke a növények magasságától, a paraziták fejlődési stádiumától és a permetező típusától függ. A Cliper rovarirtó szer átlagos fogyasztási arányát és alkalmazási módjait az alábbi táblázat tartalmazza:

vágóhasználati arányA rovarölő szerek kutatásának eredményei szerint a felnőtt egyedek legalább 75% -a hal meg, és a lárvák több mint 85% -a meghal a harmadik napon.

További kábítószer-lehetőségek

a kéregbogár elleni küzdelemEnnek eredményeként a kísérletekben kiderült, a romboló hatását bifentrinre szú, különösen a fajok – bogár. Ez a fajta szú és lárvák képesek rövid idő alatt vezető elhanyagoltság hatalmas erdők.

fontos információkat a felhasználók számáraJelenleg a Clipper rovarölő szerként hatékonyan alkalmazható a kéreg bogár ellen. A recept a gyógyszerhez kapcsolódik.

Emellett tipográfus szer hatásos a Mennydörgő nyír, vörösfenyő kéreg, különböző típusú, hosszú szarvú bogarak, scolytus, lucfenyő bogár, szitkárfélék, asztalos bogarak.

óvintézkedéseket

A rovarölő szer a kis mérgező anyagokra utal. Mindazonáltal, amikor vele dolgozik, tartsa be a biztonsági intézkedéseket – viseljen védőszemüveget, légzőkészüléket és különleges ruházatot. Ha szabadban dolgozik, válasszon egy széltelen napot. Figyelembe kell venni a hatóanyagnak a méhekre kifejtett toxikus hatását.

A bemutatott anyag kiváló összetett védelmet biztosít a növényi növények és a kerti fák fő rovarkártevőinek.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − 22 =