A fogyasztás, a kalóriaérték, a földimogyoró előnyei és káros hatásai

inzulálni a földimogyorótAz európaiak által a XVI. Században felfedezett földimogyorók az ókori kolóniákban terjedtek el, majd Afrikába, az Óvilágba és Oroszországba ültek. Ma a földimogyoró, amelynek előnyeit és ártalmatlanságát jól megvizsgálják, értékes mezőgazdasági termény a világ számos régiójában.

A külső hasonlóság miatt a földimogyoró magvakat gyakran tekintik, sőt hagyományosan “földimogyorónak” is nevezik. Ez a vélemény azonban téves. A mogyoró a közönséges borsó, a bab és a szójabab rokona.

A föld alatt érlelő szokatlan sűrű hüvelyeket a farmerek nagyra becsülik a magas hozamúak, a könnyedség és a gyors visszatérés érdekében. Gazdag fehérje és zsír, babot használnak az élelmiszeriparban és a biokémiai iparban. Az egyszerű fogyasztók ismerik a földimogyorót a vaj és a mogyoróvaj vaj nyersanyagaként, mint például a kellemes ízlés, amely számos snack és cukrászsütemény szempontjából fontos.

De mi a földimogyoró hasznos tulajdonsága, vannak-e ellenjavallatok? Érdemes belépni ebbe a termékbe, vagy inkább korlátozni annak használatát?

A mogyoró energia értéke és kalóriatartalma

földimogyoró pasztaMint minden bab, a földimogyoró értékes tápláló termék. Egyrészt lehetővé teszi, hogy egy egész maréknyi finom babot evett, hogy gyorsan teljes legyen. Másrészt a túlfogyasztás veszélye nagyszerű, ha ízletes, de nem ártalmatlan “dióféléket” visz be. 100 gramm termékenként:

 • 26,3 gramm fehérje;
 • 45,2 gramm zsír;
 • 9,9 gramm szénhidrátot.

Nem meglepő, hogy ilyen magas energiaértékkel a földimogyoró kalóriatartalma nagyon magas. 100 gramm friss érett bab adja a test 552 kcal értéket. A szárítás után a kalóriák száma további 50-60 egységgel nő.

A mogyoró biokémiai összetétele és tápértéke

mogyoró hámozottA vitaminokból, nyomelemekből, aminosavakból és más biológiailag aktív komponensekből álló készlet közvetlenül függ a termék hasznosságától vagy káros hatásaitól. Ezért, mielőtt megválaszolná a kérdést: “Mi a földimogyoró használata a test számára?” Érdemes részletesen megvizsgálni az élelmiszerben elfogyasztott babok biokémiai összetételét.

100 gramm mogyoró esetében:

 • legfeljebb 21 gramm keményítő;
 • 4,2-7,2 gramm cukorból;
 • 8,3 g telített zsírsav;
 • valamivel kevesebb, mint 3 gramm hamu;
 • 8,1 gramm étkezési rost;
 • majdnem 8 gramm vizet.

A mogyoró táplálkozási értékének jelentős hozzájárulását számos vitamin, köztük aszkorbinsav és kolin, majdnem teljes B-vitamin-csoport, valamint E-vitamin és PP-vitamin termel. A termék gazdag globulinokban, purinokban és zsírsavakban. Vannak magvak hasznosak a bőr és a haj biotin számára. Nem kevésbé lenyűgöző az ásványi anyagok listája. A mogyoró mikro- és makroelemeinek csokorai pótolhatatlanok a test magnézium és vas, cink és réz, kálium és kalcium, nátrium, mangán és foszfor számára.

Mi a földimogyoró használata a test számára?

mogyorós snackMa, a földimogyoró egy megfizethető ízletes termék, amely a táplálkozási előnyökre és előnyökre kevéssé különbözik az igazi dióktól. Szárított, sült, sózva, cukorral és karamellmaggal magas kalóriatartalmú snackként vagy snackként használják. Tökéletesen gazdagítják a cukrászati ​​és sütési ízeket.

A mogyoró táplálékkal való ellátásához és a szervezet károsodásához nem szükséges emlékeztetni az orvosi ellenjavallatok mérséklésére és elérhetőségére!

Mivel a magokat e kultúra magnéziumban gazdagok, aminosavak, amelyek nagy része kapcsolódik a nélkülözhetetlen, fehérjék és vitaminok, a mogyoró felvételét a napi étrend egy jó segítség a szív és az érrendszer. A bioaktív anyagok nem csak a szívizom egészségét, hanem a koleszterin hiányát is segítik, és segítik az edények tisztaságát. Egy kis mennyiségű földimogyoró, egy napra elfogyasztva, az ateroszklerózis, a magas vérnyomás és más, a szív nyomásáért és munkájáért járó betegségek megelőzéséből ered.

földimogyoró, mint a gyerekekA mogyorómagok mikroelemei és vitaminai kiváló energiát és táplálékot biztosítanak az egészség és az ifjúság fenntartásában. A kalória telített termék nagyvonalúan átadja őket a testnek, lehetővé téve egy személynek:

 • gyorsan kijut a kemény munka;
 • betegség, sérülés vagy műtét után erősödjön;
 • fáradhatatlanul sokáig tartani a súlyos testi és szellemi stresszt;
 • táplálja az erődet, ha nincs enni enni.

Ebben az esetben a méltóságú mogyorók, akiknek jótékony hatása és ártalmuk van, támogatják a stabil mentális és pszichológiai állapotát. A magokban lévő anyagok nemcsak aktívan ellenállnak a stressznek, hanem segítik a depresszió, a szorongás, az alvászavarok, a krónikus fáradtság jeleit is. A földimogyorónak ez a hasznos tulajdonsága nincs ellenjavallatnak, és a férfiak és a nők különböző helyzetekben használhatják.

A földimogyoró használata az orvosok és a táplálkozási szakemberek szerint segít megerõsíteni az immunrendszert, hogy megfeleljen az idõszakos megfázásoknak és a mindennapi stresszeknek.

A földimogyoró gazdag B-vitaminokbanA B-vitamincsoport, amely fontos helyet foglal el a földimogyoró összetételével, pótolhatatlan:

 • az agy gyümölcstelen munkájáért;
 • a gyors memorizálásra és a jó, hosszú memóriára való képesség;
 • hogy támogassák a koncentrált feladatokat.

Ezek a tulajdonságok fontosak minden korosztály számára, a kisgyerekektől a nyugdíjasokig. Ha az átlagos és az idősebb korról beszélünk, itt a felbecsülhetetlen mennyiségű földimogyoró, amely képes az egészségre ártalom nélkül ellenállni az öregedési folyamatnak és az onkológiai megbetegedéseknek. A dolog természetes antioxidánsokban, sejtszintben csökkenti vagy teljesen megakadályozza a környezet negatív hatását, ami az öregedéshez vagy a daganatok megjelenéséhez vezet.

A földimogyoró használata férfiak és nők egészségére

Ne becsülje alá a fehérjetartalmú mogyoró magas tartalmát. Az első a szövetek építőanyaga. A második – könnyen hozzáférhető, gyorsan megszerzett energia. Ez lehetővé teszi, hogy mogyorót használj a férfiak számára, ártalmatlanok és azok számára, akiknek izomtömegük van. A finom bab tartalmaz továbbá cinket, amely az erősebb szex számára hasznos, valamint sok olyan vitamin is, amelyek elengedhetetlenek az aktív életmódhoz.

a mogyoró a férfiak számára jóMa, az orvosok úgy vélik, hogy a kis mennyiségű mogyoró a menü működik, mint egy biztonságos természetes hormonális szer, hogy stabilizálja a működését ez a rendszer a test, például serdülőkorban, terhesség alatt és után a felbontás a terhek, valamint bekövetkeztével menopauza. Ez egy felbecsülhetetlen előny a nők számára, de a magvak káros hatása itt lehetséges, ha nem követi az orvos ajánlásait, és figyelmen kívül hagyja az ésszerű mérsékeltséget.

Ha a földimogyoró nem tilos a gyermek elvégzése során, akkor a mogyoró használható a szoptatás alatt? Igen, ha a jövő anyája nem rendelkezik az ilyen típusú hüvelyesek allergia jeleivel, és a kezelőorvos nem ajánlotta a speciális étrendhez való ragaszkodást. Nem csak, hogy ez a táplálékra segít megbirkózni a hangulatváltozások, akkor töltse ki a vashiány, magnézium, kalcium és egyéb ásványi anyagok, amelyek szükségesek a termelés magas minőségű tej és az egészség a nő.

A mogyoró károsodása a szervezetben

a földimogyoró nem mindenki számára hasznosA földimogyoró minden jótékony tulajdonsága ellenjavallt a használata. Először is, egy rostban gazdag termék nemcsak a beleket tisztíthatja, hanem a gömb krónikus betegségeinek súlyosbodásához is vezethet. A táplálkozásból származó magokat el kell hagyni a peptikus fekély és a gyomorhurut, a hasnyálmirigy-gyulladás és más betegségek esetén.

Az orvosok szerint egyre több ember van a világon allergiás tünetekkel a földimogyoró használatakor. Hivatalosan a termék nem ismeretes allergéneként, de a rózsaszín vagy barna külső maghéj ronthatja az egészségi állapotot, ezért jobb, ha étkezések előtt leveszik őket.

Nem előnyös, és a földimogyoró károsodását a veseelégtelenségben szenvedő férfiak és nők érzékelik, az ízületi gyulladás, az arthrosis és az izomrendszer egyéb betegségei.

Még azok az egészséges emberek is, akik az egészségükre törődnek, jobb, ha ragaszkodni fog az intézkedéshez. Ha mogyoró nem gondolkodó és sok, a túlsúly és az anyagcserezavarok problémái garantáltak.

Mennyi földimogyorót fogyaszthat naponta? Szigorúan megjelölt szám nem. Minden függ az ember egészségi állapotától és életstílusától, de gyakrabban beszélnek a napi 30-50 gramm szárított magról, anélkül, hogy sót, extra olajat vagy cukrot adnának hozzá. Ebben az esetben a földimogyorónak minõségnek kell lennie, a ranciditás vagy a penész jelei nélkül.

Videó a testület mogyorójának előnyeiről és ártalmáról

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − = 58