A herbicidek a burgonyára vonatkozóan: milyen készítményeket használnak az allotációk feldolgozására a felhalmozódás után

Jól karbantartott burgonyaA burgonya széles sorú termés. Attól a pillanattól kezdve, hogy a gumókat az első hajtásokhoz zárják, rendszerint 10-25 napig, a fajtától függően. Ez a tényező befolyásolja azt a tényt, hogy a burgonya nagyon gyengén ellenáll a gyomok agressziójának. Ha a burgonya herbicidjét, a csírázás után nem használták fel, akkor a hozam 75-80% -kal csökkenhet. Ezenkívül a gyomok olyan betegségek hordozói, amelyek megölhetik az egész burgonya ültetvényt.

Milyen hatása van a herbicid kezelésnek?

GyomirtásA gyomok elleni küzdelemben részt vevő szerek használatának ötlete racionális. A mechanikai feldolgozás nem zárja ki a fertőző fertőzés lehetőségét, amikor a burgonya bokor zöld részeit megsérti. Ráadásul a gyomnövény tetejét is elvágva nem kap teljes garanciát a megsemmisítésére. Sok gyomnövény még nagyobb erővel kezd nőni.

Fontos kiválasztani a megfelelő herbicidet, megismerni a használat feltételeit, és fontolóra venni, milyen keverékben permetezheti azt komponensként.

A gyomirtó szer alkalmazása előtt győződjön meg róla, hogy a sikeres kezelés alábbi feltételei teljesülnek:

  • A földi töltés, amely a gyomlálás után dömpingként maradt, minden bizonnyal rendezni kell;
  • Amikor a gumókat a talajban gyökerezik, legalább tíz centiméter mélységben kell lennie. Ellenkező esetben a hatóanyag beléphet a burgonyacsírány övezetébe;
  • A művelt talaj szerkezetének finomszemcsésnek kell lennie, amely segít a herbicidek egyenletes elterjedésében a vastagsága alatt;
  • A talaj nedvességének 80% -on belül kell lennie, csak ebben az esetben az anyag minden hatékonysággal bizonyul.

A mafic terep térképeinek feldolgozása herbiciddel A gyomirtó szer használatának módja és választása függ a burgonyatermesztéstől és a gyomirtó szerek választékától, amelyet ki kell küszöbölni. A burgonya gyomnövényeitől kezdve az ültetvényeket a korai posztemergens időszakban kiválóan alkalmazható készítmények kiválóak. Úgy tervezték, hogy harcoljon a gyomok és a kétszikűek ellen.

A mezőgazdasági piacon széles körben képviseltetik az új generációs herbicideket, ezek olyan talajhatású készítmények, amelyekben a proszulfokarb a fő hatóanyag. Ez része a korai megjelenésnek, és gátolja a sok éves gyomnövekedést. Hogyan lehet megszabadulni a nyírfa burgonya gyümölcsösökben? Hogy egy ágyból lehessen levezetni egy bedstrawer ágyat a kemény és fekete árnyékolóként? Mindegyik nagyon egyszerű – elegendő a gyomirtó szer használatára abban a pillanatban, amikor a gyomok az első hajtásokat alkotják.

A herbicid kezelés előnyei

A burgonyát kézzel dobjukMinden nyáron lakó tudja, hogy a herbicidek rendszeres használata a burgonyaültetvényeken jó eredménnyel jár, és hatékonyan hat a gyomok hatalmas spektruma ellen. De ebben az esetben nem lehetett kivétel nélkül. A legnehezebb a bindwort-hoz kötni, ami nemcsak megakadályozza a gumók teljes növekedését, hanem a bokor felszínét is lecsapja, és szőlővel fonja. Régiónkban ez a probléma különösen sürgető, ezért sok burgonyaültetés miatt rendszeres gyomirtásra van szükség.

A termék címeA “Titus” egy kiváló minőségű herbicid, amelynek fő célja éves és évelő gabonafélék. De eltekintve attól, hogy sikeresen megszünteti a hegymászás évelők, nevezetesen – bozót a mező nyír. Ez a gyógyszer egyaránt alkalmazható, és kombinálva lehet a metribusin csoportból származó anyagokkal. A művelt növények permetezése során a vegyi anyag nem károsít rájuk, és csak a gyomnövényeket érinti. A talajréteg elérése – gyorsan bomlik és elveszíti tulajdonságait. Lehetőség van a parcellák feldolgozására még a zavaros időjárási körülmények között is, de az aktivitás nem csökken, még akkor sem, ha az eső 30 perccel telt el az alkalmazás után.

A “Titus” herbicid a burgonyaágyakon nagyon hatásos a hatóanyaga – a rimszulfuron miatt. A piacon vízoldható granulátumok formájában kerülnek forgalomba. A burgonya mellett a paradicsommal és a kukoricatermékekkel történő feldolgozásra is felhasználható. Ez utókezelő herbicidnek minősül, szelektív hatással.

A felszívódás a levél felületén történik, amely után a növény blokkolja a sejtek képességeit. A gyomnövény gyakorlati növekedése azonnal megáll, és maga a halál a permetezés pillanatától számított öt napon belül megfigyelhető. Nem károsítja a környezetet, ezért teljesen biztonságos.

Mielőtt eltávolítaná a szegfűszeget a burgonya területén, alaposan olvassa el a herbicidhez mellékelt utasításokat.

A gyógyszer előnyei közül meg lehet jegyezni, hogy alkalmazása teljesen helyettesíteni fogja a kezelést előbukkanó és előgyorsító szerekkel. A gyomok megsemmisülnek egy permetezés után, az ismételt használat gyakran szükségtelen. A felezési idő, amelyre a hatóanyag biológiailag lebontható a talajban, tíz nap.

Lapis lazuli a gyomoktólA “Lapis” a burgonya-mezőkre nem kevésbé gyakran használatos, mint a cselekvés ezen spektrumának egyéb előkészületei. Tevékenységét szisztémás, ún. “Biztosítási összetételnek” nevezhetjük. Ez egy szelektív hatású talaj herbicid, vagyis egy szelektív talajkészítmény. Előemelő és utóemelő eszközként is alkalmazzák. Szabadalmaztatott és Oroszországban gyártott, nedvesíthető por formájában csomagolva kis csomagolású polietilén csomagolásban. A “Lazurite” tagadhatatlan előnye a gyomnövényekre gyakorolt ​​aktív hatásának időtartama.

Az egyszeri kezelést követően a kellemetlen növények már nem jelennek meg a kezelt területen ebben a szezonban. Megindítja mind a felnőtt gyomok halálát, mind a csíráztatott csírák halálát. A szükséges dózist a gyomnövény terjedése, a művelt talaj állapota és a telek nagysága alapján határozzák meg. A fő hatóanyag a metribuzin, amely képes a gabonák eltávolítására, a kétszeres évente két hétig. Nehéz esetekben szükség lehet a kezelésre, amelyet egy hónap múlva hajtanak végre az első száraz és meleg időben, majd két hét után – magas páratartalom és eső esetén.

Gyomirtás herbiciddel – videó

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 + = 35