A szeder újratermelésének és metszésének jellemzői az országban

szeder az elővárosi területenAz orosz nyári lakosok örömmel ápolják az ilyen bogyót, mint a szeder, a gondozás, a termesztés, a reprodukció és a metszés, ami nem nehéz. A szeder gazdag hasznos anyagokkal és vitaminokkal rendelkezik, jobb, mint a málna, gyakrabban sövényként termesztik. Vannak fajták éles tüskékkel, de egyes szederfajták nem rendelkeznek velük, és íjakat neveznek.

Szeder növekvő

érett szederAhhoz, hogy megkapja az ízletes bogyókat, meg kell tanulnia, hogyan kell nőni, szaporodni, szedni és ápolni a szederet. Nem az utolsó hely a bogyó gondozásában, a megfelelő bogyók készítése a hideg időszakban. Az őszi és a tavaszi metszést kötelező elvégezni, miután a talajt a fűfélék, a tőzeg vagy a fűrészpor, vagy mindegyik közül külön-külön takarítják. A növények betegségektől való védelme érdekében a szeder és a talaj alatti ágakat réz-szulfáttal kezeljük. A kártevők megjelenésének megakadályozása segít a feldolgozással.

Annak biztosítása érdekében, hogy a szeder nem hal meg télen, és a következő évben gyümölcsöző, gondosan fel kell készülni a hidegre, ami védelmet nyújt a súlyos fagyoktól.

szederkészítés télreHa a régió növekvő téli hőmérséklet csökken – 10 fok alatt és, bogyós bokrok ki kell terjedniük, de nem kötelező a fagyálló fajták. Ha fagyok a régióban – 20 fok alatt és, lesz, hogy lezárja a téli bármilyen, mert a növények nem tudja elviselni ezt a hőt. szeder menedéket a télen

Hogyan megszorozzuk a szederet

szeder bokrok az országbanOroszországban főként kétféle szeder van:

  • a felálló vagy a kumányi gyökérrétegeken keresztül terjed;
  • kúszó vagy rosyanika, reprodukciója vízszintes rétegeket vagy apikális.

A zöld szaporítás módszere ajánlatos olyan esetekben alkalmazni, amikor a méhcserje kevés, vagy a bokrokat sürgősen propagálni kell.

szeder reprodukció dugványokkalA szeder szaporításának főbb módszerei:

  • dugványok tavasszal;
  • gyökér utódok;
  • apikális rétegzés;
  • zöld dugványok;
  • vegetatív módon;
  • Vetőmag módszer.

Ahhoz, hogy a szederet egy gyökérréteggel szaporítsa, meg kell találnia a legerősebb felálló bokrot. Várakozás az őszére, amikor a fiatal hajtásoknak saját gyökérrendszerük lesz, majd ásni fogják őket a földhöz. Ha a szederet réteggel kívánja reprodukálni, azt tavasszal kell elvégezni.

Szeder szaporítása rétegenként

Apikális lapping belélegzéseAhhoz, hogy a szamarat a rétegek tetején a felső rész mentén reprodukálják (kb. 30 vagy 35 cm-rel a végétől), a váladékot a gyűrű mélyén, a vesék alatt kell levágni. Mindenki hajlított a földre, és egy 4-5 cm mélyen előkészített, földhöz rögzített és eltemetett árokba nyomódik.

A földszint mögött és a páratartalom mögött figyelik, vizet adnak és időben hozzáadják. A fagyott borítás kezdete előtt fűrészporral vagy tőzeggel. A következő tavasszal a rétegek gyökeret eresztenek, le kell vágniuk az anyaültetvényről, feltárva és el kell helyezni őket, ahol állandóan nőnek.

 

szeder dugványok gyökerekkelA leveleinek megjelenése után, amelyeknek 2-3 levele van, a szeder áthatolhat zöld fűszerekkel. Ehhez 3-4 cm-es mélységben vágják le a föld alatt, átszállítják az üvegházba és ott ültetik a film alatt, hogy a páratartalom mindig magas legyen. Egy évvel később, ősszel, fel kell tenned, ahol elkészül az állandó hely.

Vegetatív és vetőmag propagációs módszerek

gyökeres dugványokNyár végén vagy kora őszén a szeder vegetatív módon terjed. Ehhez bokor ásni, elválasztva gyökér szálak hogy minden egyes része volt 15 cm, vagy valamivel kisebb, mint a hossza, fél centiméter vastag. Őket ültetik és csomagolják a telelés előtt. Ha lehetetlen, hogy földet azonnal elkészítette anyagot helyezünk el körülbelül 10 cm-es egy horony mélysége, és ezután beleöntöttük a földre itatni, tömörített talaj.

Egy szeder növesztéséhez meg kell tanulnod. A reprodukció, a metszés és az ápolás szükségessé teszi a készségeket, ezért a gyökeres csírázás miatt ritkán használják a magszaporítást. Ugyanakkor a kultúra nem veszíti el tulajdonságait.

A csírázás növeléséhez a magvak kemény héját meg kell károsítani.

Vessünk a folyó homokjában, előmelegítve, zaglubit 6 cm-es, plusz vagy mínusz 1 cm-re. A téli időszakban a fiatal hajtásokat védeni kell. Az első bogyók csak 3 vagy 4 év után jelennek meg.

Blackberry körülmetélés

tavaszi metszés szederHogyan vágjunk szederet tavasszal, tanulhatunk a videóból, csináljuk kellemetlen, de szükséges. Az üzemet az év bármely szakában levágják, kivéve télen. A kumaniki magassága kb. 3 méter, néha magasabb, hasonló a málnahoz, sok hajtást ad. Az egyszerű szeder – Kumány, gyümölcsű kétéves hajtások.

kettős metszésAmikor a hó lecsökken, a kérdés az, hogy szükség van-e a szeder eltüntetésére tavasszal, nem merül fel, a válasz nyilvánvaló, szükséges. Amíg a rügyek felébrednek, száraz és sérült hajtások eltávolításra kerülnek, az egyéves csemetéket kétszer vágják le, hogy növeljék az oldalsó folyamatok növekedését. Ez májusban történik, amikor kb. 6 cm felsőt vágnak le, és a több mint fél méter hosszúságú hajtások júliusban 7-10-re csökkentek. 6 vagy 8 darab, a legerősebb, hagyja, mások kivágták. Az ősszel történő levágás a betakarítás után történik, sőt, ez a fertőtlenítés.

szeder bokor képződésAmikor a tavaszi szederben metszenek a videojelben, nyilvánvaló, hogy az érett növényeknél nem csak a fagy által érintett téli ágak, hanem töröttek is gyengék. Hagyjon néhány darabot, 4-től 10-ig, a legerősebb. Az oldalsó hajtások 20-40 cm-re rövidülnek, így mindegyik 8-12 jó bimbó marad. Ahhoz, hogy kiváló betakarítást érjünk el, tudnunk kell, hogyan kell megfelelően vágni a szederet tavasszal, mint nyáron, hogy eltávolítsuk a felesleges hajtásokat a bokor oldaláról, és hagyjuk a rugót.

metszőfelületek metszése Csak akkor élvezik a bőséges betakarítást, mivel az első évben a hajtások nem hoznak gyümölcsöt. A tavaszi szeder szűretése a kezdő kertészeknek nem lesz nehéz, ha megnézed a videót, hogyan kell csinálni.

A növekvő szederből egy speciális – videó

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + = 14