Szüreti és szerény eper fajta Baron Solemacher

eper Baron SolemacherA nyári lakosok körében a fodrász Solemacher minden évben elnyerte népszerűségét. A fajta leírása, a fotók és az egyszerű gondozásra vonatkozó ajánlások meggyőzni fogják Önt, hogy rajongjanak az édes erdei bogyókra. Végtére is, 1935 óta, amikor a fajta német tenyésztők tenyésztése volt, eddig a rangsorban volt.

A fajta leírása és előnyei

termő fajták Baron SolemacherEper Baron Solemaher remontant, ami azt jelenti, hogy többször virágzik és gyümölcsöződik a szezon alatt.

Sűrű, félig terjedő bokrok nőnek, amelyek magassága 20 cm, elég kompakt és jól bélelt. Kevés helyet foglal el, sok kertész még a virágágyások tervezésénél is alkalmazza a növényt.

A levelek enyhén világos zöld színűek, közepes bordázattal és ráncosodással. Fényességük, konvexitásuk, pubescenciájuk és éles csíkos éleik jellemzik.

Korán virágzik (Oroszország középső részén a virágzást már május közepén megfigyelték). Blooms és gyümölcsök júniustól őszi fagyokig. A virágok kicsiek, rövid pedikulákon helyezkednek el. Variety Baron Solemacher jellemzi oboepoloe virágzó.

betakarításA bogyók kicsiek (legfeljebb 5 g), gyönyörű kúpos alakú, sötétvörös, édes és nagyon illatos, mint a valódi erdei szamóca.

Eper A Baron Solemacher számos előnnyel rendelkezik:

 • stabil magas hozam;
 • mind a kertben, mind az erkélyeken, loggiákon, sőt az ablakpárkányokon is jól illik;
 • jó magvak csírázása;
 • ellenáll a fagynak és a forró időszakoknak;
 • a termés korábban érlelődik, mint a legtöbb egyéb fajta;
 • a betegségekkel és kártevőkkel szembeni kitartás.

Berendezés palántákhoz

tálcák a növények termesztéséhezEz a fajta antennák nem adnak (csak rövid rostok kis rozettákkal), így a szamóca Baron Solemaire-t a magvakból szaporítsuk. Az eljárás elég fáradságos, de lenyűgöző.

A magvetés február második felétől vagy március elejétől kezdődik, annak érdekében, hogy a nyári meleg előtt nyújthassák a palántákat.

A következő leltár és anyagok szükségesek:

 1. A palánták kapacitása. Előnyben kell részesíteni a műanyag dobozokat, mivel a fa rothad, baktériumokkal és gombaspórával fertőzött. Ideális – speciális kész kazetták a vízelvezető lyukakhoz.
 2. Polietilén fólia (szélsőséges esetekben kulináris filmeket használhat).
 3. Vízelvezetés (kibővített agyag, kavics, zsindelykőzet).

Magvak és hajtások öntözéséhez használhat gumi körte (kicsi) vagy nagy fecskendőt.

Talajkészítés palánták számára

talaj az eper palánták termesztéséreHa a foltos eperes palántákat a magokból származó Baron Solemaker palántáinak termesztésében különös figyelmet kell fordítani a talaj keverékekre.

Az előkészítése néhány héttel a vetés előtt kezdődik. Termékeny, fertőtlenített és minőségi talajnak kell lennie. A következő összetevők kombinálásával készítheti el önmagát:

 • 1 rész tőzeg és homok 2 rész talajjal;
 • 3 rész tőzeg (alacsony savasságú) és 1 rész vermicompost és durva homok.

A biohumusz hozzáadásával a talaj termékenyebb lesz. Gazdag ásványi összetétele (huminsav, magnézium, nitrogén, kalcium, foszfor és kálium) tápláló táplálékot biztosít, javítja a túlélést, javítja a növekedést.

A talajban adjunk hozzá fából készült hamut és túlhántott trágyát, majd 30 percig gőzölgessük a kemencében, és adjunk időt a gyógyulásra (2-3 hét).

Növekvő palánták

epermag Baron SolemacherA Baron Solemacher fajta eper vetőmagjának telepítésével nincs nehézség. A folyamatot és a fényképeket az alábbiakban ismertetjük:

 1. Vetés előtt a magokat “Humata” vagy “Epin” (növekedési stimuláns) oldatban áztatják. áztassa a magokat
 2. Ezt követően kicsit megszáradnak, és a bőségesen nedvesített talaj felszínére ültetik őket.
 3. Az optimális nedvesség fenntartása érdekében a tartályt egy film segítségével meghúzzuk. növekvő palánták

A termesztés teljes időtartama alatt meg kell őrizni a hőmérsékleti rendszert (+18 fok).

Leszállás nyitott területen és gondozás

palánták ültetése a nyílt talajonEgy állandó helyen a kertben a palántákat május végén – június elején ültetik. A helyszínt magasnak és legvilágosabbnak kell megválasztani. Amikor kiszáll, a bokrok közötti távolság 30-35 cm.

A hosszú évekig tartó és bőségesen szalmaszált szamóca esetében szükség van az alapvető ellátás biztosítására:

 1. Rendszeres és bőséges öntözés (lehetőleg meleg vízzel). Különösen a növénynek szüksége van az öntözésre előestéjén és virágzás után, amikor a bogyókat kötik és öntik.
 2. A műtrágyák bevezetése (tavaszi időszakban, a zöld petefészek fázisában és az utolsó betakarítás után).
 3. A talaj csillapítása és lazítása. A propolisz mennyisége csökkenthető szerves talajtakarással, továbbá javítja a talaj levegőáteresztő képességét. a talaj lazítása
 4. A talaj kavicsosodása után további kemény faanyagot (1 üveg / 5 gyümölcsös bokor) végzünk.
 5. Megelőző permetezést bokrok 1% Bordeaux folyadék (kora tavasszal, abban az időszakban kezdetétől kiújulásának levelek hosszabbító szárak, rügyek kezdete után a szétválasztás, virágzás és a betakarítás).

eper Baron Solemaher a helyszínenÉrdekli a Baron Solemacher szamócafajták leírását és fényképét? Ez a növény érdemes egy helyet elfoglalni a dachájában. A megfelelő gondossággal évente kellemes bogyósgyümölcsöt termesztenek.

Strawberry Baron Solemacher az oldalon – videó

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5