Fű a gyep számára: a választék fajtái és jellemzői

A gyep szépsége a megfelelő magválasztástól függAnnak érdekében, hogy időt és pénzt takarítsanak meg, a tulajdonosok sok tulajdonosa megpróbálja létrehozni egy gyepet a már meglévő növényzetből. De nem számít, mennyi energiát fektetnek be, ilyen helyzetben nem lehetséges sem a bevonat simasága, sem a lágysága és a hosszú élettartam.

Mi a titok a különleges fű keverékek pázsit, a vetés, amely barátságos hajtások és a képződés egy sűrű zöld szőnyeg, anélkül, hogy a legcsekélyebb kellemetlen a szépség megőrzése több évig? Nyilvánvaló, hogy a megoldás a növények kiválasztásán és a gyep fűmagminőségén, valamint a bevonat megfelelő kezelésén alapul. Hogyan lehet megközelíteni a növényfajok kiválasztását, és milyen tulajdonságokat kell ezeknek a gyógynövényeknek tartalmaznia, ebben a cikkben.

A gyep füvet igényel

Fűösszetevők gyephezJobb, mint más növények, a gyep által tesztelt terheléseket gabonafélék tartják. Ezek szerény, reprodukálni nem csak a vetés, hanem vegetatív könnyen elviselni egy hajvágás, és a megfelelő ellátás gyorsan növekszik, és hozzon létre egy sima füves.

Az egész gabonaméret azonban nem alkalmas a zöld fű vetésére. A gyepkeveréshez az üzemnek számos követelménynek kell megfelelnie:

 1. Először is figyelmet fordítanak a fű dekoratív tulajdonságaira, lágyságára és hosszú ideig tartó fényességének megőrzésére.
 2. A középső zónában a növény fagyállósága rendkívül fontos.
 3. A gyep legjobb gyógynövényei egy elágazó gyökérrendszert alkotnak, amely táplálékot és növényi fejlődést biztosít mindenféle talajon.
 4. A gyep létrehozásához szükséges növényeknek könnyen kézzel vagy fűnyírókkal kell átvinniük a kaszát, és utána gyorsan vissza kell térniük.

A speciális keverékek összetételében az évelő füves pázsitok élnek, ami azt jelenti, hogy egy évvel a vetés után a tulajdonosnak nem kell megújítania a bevonatot.

A legjobb fajok egy szezont alkotnak sűrű szarvasfélékből, és a borítás megújulása a már meglévő növényekből származó új hajtások kialakulásának köszönhető.

Ez a gyep gondoskodik önmagáról. A füvek gyökerei annyira összefonódnak, hogy nem hagyják el a gyomnövényeket, és az újak gyorsan megjelennek a halott hüvelyek helyén. Ezenkívül kellemes és biztonságos a gyepen sétálni, melyet szakszerűen választanak ki, kedvezőtlen időjárási körülményeket és intenzív kihasználást szenved el komoly következmények nélkül.

A sima és gyönyörű bevonatot speciálisan kiválasztott fűszernövények nyerikA magvak kiválasztásakor figyelembe kell venni a gyep fűjét:

 • a bevonat célja;
 • a gyephasználat klimatikus jellemzői;
 • helyi természetes tényezők, például világítási feltételek, talajtípus, a felszín alatti víz helye, sőt az ültetési terület.

Napjainkban füves fűszerkeverékekben körülbelül két tucat növényfaj szerepel. De nem mindegyik ellenáll az orosz üzemi feltételeknek.

Az évelő füvek típusai a gyepek számára

Leggyakrabban az inokulum minőségében a bluegrass, a hajlított fű és a csokorfajta válogatott. A nagy termelők keverékeiben láthatók a fügefű, a hibrid füvek, amelyeket kifejezetten pázsitokra használnak, valamint olyan egyéb gyógynövényeket, amelyek különleges tulajdonságokkal rendelkeznek a zöld bevonat számára.

Hogyan lehet a meglévő fajta közül választani a nyári házak számára, hogy a fű a gyep, amely díszítik a telek sok éven át?

Réti bluegrassA rétfű között a réteszsír a népszerűség vezetője. Ez egy évelő lágyszárú növény, amelynek magassága nem haladja meg a 20 cm, és 80 cm virágzási időszak az orosz kultúra könnyű megtalálni, és nem csak a pályán, hanem a vadon termő formája, és a fű .:

 • kedvelik a humuszban gazdag talajt;
 • erőteljes gyökérrendszert alkot;
 • Ne féljen a zöld fedélzeten való intenzív séta;
 • korán elkezdődik a növényzet;
 • könnyen ellenáll a hőnek;
 • gyorsan visszaállítják a kaszálás után.

Van ez az évelő fű a pázsitnak és hátrányának. Teljes erővel a bluegrass alapú bevonat csak egy évvel a vetés után jelenik meg.

Ha a fűmag pázsit Set bluegrass, az azt jelenti, hogy a takarónövényzetet nem fog szenvedni a nyári melegben, stand árnyékolás és dekoratív veszíteni hosszú idő után az eső.

A kékúszójú kajakhoz hasonlóan a kecskefélék különféle típusai a szerény gabonafélék, amelyek természetes körülmények között megtalálhatók. Mint egy fű a gyep gyakran alkalmaznak fagyálló és aszály ellenálló kiskutya piros. A növény nem különbözik a növekedési ütemben, de még a rossz talajon is jó érzés. Vadászat a vadonban

A dagafűben a gyepen nagyon valószínű, hogy az ilyen kaszáló Timothy hozzáférhető és rendkívül szerény a gondozásban. Az északi félteke számos régiójának jellegzetes, 30-80 cm magas magasságú fű gyorsan kialakítja az érintésre kellemes, rugalmas rozettákat, olcsó és nagyon vonzó.

Az elszabadult bagoly sűrű bevonatot képezAz elszabadult bagoly híres a kialakult bevonat sűrűségéről és az alacsony kaszálás tolerálhatóságáról. A fűnek gyönyörű színe van, könnyen együtt létezhet más gabonafélékkel és változatos időjárási körülmények között is stabil.

Mielőtt a fűvet egy pázsitra vetné, gondosan megfontolja a tulajdonságait. A külföldi termelők keverékében gyakran vannak olyan kultúrák, amelyek nem képesek a hazájukban mutatkozó hatásukat.

Példa erre a rangeland ryegrass, amely néha nem képes ellenállni az orosz télnek, és -15 ° C alatti hőmérsékleten hal meg, és nem elég hótakaró. Ennek eredményeképpen a második évadban a vetés után a buja bevonat észrevehetően csökken. A pázsit típusa a második évben nem megfelelően kiválasztott magvakkal

Ne keverje össze a rétfűvel az őseimmel. Gyorsan növekvő fű a gyephez csak magvakkal reprodukálja. Az első évben egy ilyen gyep zölden növekszik, de a rendszeres fodrász nem ad utódot és elveszíti a szépséget a telelés után. És olyan gyakori gyógynövények, mint a juhászkutyák, a csukafű és a sündisznócsapat egy idő után a vetés után megváltoztatják a tájat, ami egy egyenletes gyepen látható dudorok.

Vetőmag vagy füves keverék vetése a gyep számára?

Gyep a univerzális magkeverékbőlMivel minden növény, kivéve a pozitív tulajdonságokat, vannak hiányosságok, akkor hozzon létre kiváló minőségű zöld fedél alatt fűkeverékek gyakran használják pázsit, amely attól függően, a célját és feltételeit vetés lehet osztani:

 • a gyorsan növekvő, azaz legalább egy alkalommal új fedél fogadására vagy az elveszett helyreállításra;
 • árnyékolóképességgel, a díszítőképesség és a borító sűrűsége elvesztése nélkül, átadva a művelést az árnyékban;
 • az aszályrezisztensek, vonzóak és frissek a napsütésben és a megfelelő nedvesség hiányában.

A gyepen lévő magok univerzális keverékeiben az alkotók megpróbálják összeilleszteni az összes felsorolt ​​tulajdonságot, és a kertésznek lehetőséget adni minden körülmények között, hogy tisztességes eredményt érjen el.

Ami a promóciós ígéreteket illeti, az a keverékben van a füvet a fűre, amely nem igényel fodrászatot, a legtöbb esetben ez csak a ravaszság. Nem számít, mennyire kicsi a gabonafélék, a virágzás idején a virágcsúcsot kidobják, sokkal magasabbak, mint a levelek szintje.

Ezért, hogy megőrizzék a vizuális és ki kell terjedniük az egyenletesség, bár ritkán kaszált. Nem csak vannak kitéve nyírás, mint a különféle gyep és rét mór, amelyek megtalálhatók a szabad növekvő füvek, évelő és egynyári virágzó kultúra.

Annak érdekében, hogy a növények a legjobb oldalon viselkedjenek, a gyep magjai magas csírázóképességgel rendelkezzenek, és a vetést egyenletesen és az elfogadott mezőgazdasági módszereknek megfelelően végezzük. A keverék megfelelő kiválasztása lehetővé teszi az egyes növények méltóságának hangsúlyozását és a hiányosságok kiegyenlítését, hogy a kapott gyep egyenletesebb és gyönyörű legyen bármilyen időjárási körülmények között, bármilyen talajon és minimális gondossággal.

A videó ajánlásokban az országban található füves keverékek kiválasztásához

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − 79 =