Megtanuljuk, hogy a loncot magunkkal tenyésztjük, különböző módszerekkel

Virágok és gyümölcsök a loncHa Ön egyike azoknak, akik már értékelték a szóban forgó növény hasznos tulajdonságait, akkor valószínűleg nagyon fontos a lonc reprodukálása. Sajnos még a legjobb bokrok is csak néhány évig gyümölcsöt termesztenek, majd öregszenek, fokozatosan elveszítik a termesztési kapacitást. De ezek a bogyók, amelyek az évszak egyikeként szerepelnek, milyen ízletesek és hasznosak, hogy senki sem akarja megfosztani magától az örömöt, ha használja őket. Következésképpen előbb-utóbb szükség lesz a bokrok cseréjére. Csak így megy a piacon, és vásárolni őket valószínűleg nem működik, így azok, akik gondolkodnak frissítése a leszállások, a következő információkat hasznos lesz. Olvassa el ugyanazt: a lonc-ültetés és gondozás a szabadban!

A lonc reprodukciója

Az érett gyümölcs reprodukálhatóÚgy tűnik, hogy a bonyolult: ha a magzatnak csontjai vannak, akkor nincs semmi gond a lonc terjedésében. Azonban valójában ez a folyamat meglehetősen nehézkes és nem mindig hozza meg az elvárható eredményeket.

A lonc vetőmagok szaporításánál fel kell készülnie arra, hogy minden tenyésztési tulajdonsága elvész!

Szaporítás magvakkalMindazonáltal, ha csak magja van, néhány egyszerű lépés lehetővé teszi, hogy megkapja az első bokrot az ízletes bogyó:

  • A vetésidő október. Egészen addig kell aggódnia a száraz helyen tárolt, jól szárított gyümölcsök miatt.
  • A láprét magok vetéséhez a homokban szükség van, a legjobb erre a célra egy széles tartály, amelynek nagyjából 6 centiméter magas dudorok vannak.
  • Az első, kb. Két centiméter vastag homokot jól meg kell nedvesíteni, majd egyenletesen el kell osztani a magokat a tömörített felületen, majd homokkal megszórjuk.
  • A homokos tartályt műanyag fedél vagy élelmiszerfólia borával kell lefedni. Tartsa a hűtőszekrény alsó polcán.
  • Minden második héten a tartályt magokkal kell kitermelni és a permetezőpisztollyal nedvesíteni.
  • Tavasszal, magas dobozú dobozban öntsön kb. 10 cm talajkeveréket, jól nedvesítse és homokot és magokat szórjon fel a felületen. A tetején töltse fel a keverék körülbelül két centiméterét, nedvesítse meg mindent, és fedje le egy filmet.
  • Vedd fel a helyet, hogy tárolja a doboz, hogy körülbelül 6 óra volt a nap, és a többi idő – az árnyékban.
  • A hajtások megjelenése után el kell távolítani a dobozból származó filmet, a bozókat finoman önteni kell, mivel kiszáradnak, és szeptemberben – a talajba kell esni. Egy fiatal lonc bokor a magokból

A lonc reprodukálása dugványokkal

Reprodukcióra szánt vágatok kiválasztásaHa legalább egy lonc, akkor élvezheti a szaporítás a loncek dugványok. Ebben az esetben a kiválasztott változatot megmentheti egyszer. Lágyított dugványok gyökeresítése

A lonc lenyűgöző növekedéséért és termesztéséért e bogyó legalább három fajtájának növekednie kell a webhelyén! A bokrok szaporítása lehet zöld és csonka dugvány. Az első esetben az első zöld bogyók megjelenése idején betakarítják a vágásokat, figyelmen kívül hagyva, hogy nem rövidebb, mint 7 és legfeljebb 12 centiméter, és ugyanakkor 2-3 rügynek is jelen kell lennie.

Egy megbízható módszer a szaporítás szaporításávalA dugókat egy napra egy vízbe kell helyezni, majd a földbe kell ültetni. Időnként öntözött, a dugványok a helyükön maradtak a tavaszig, majd ültetnek egy helyre, ahol a loncot elkészítették. Ha azonban nincs időnk arra, hogy levágja a zöld dugványokat, figyeljen arra, hogy a loncok száraz hajtásokból származnak – ez az őszi ősszel történik.

Növekvő lonckivágásokÉves ágakból vágásokat vágnak le, legalább 4 vesével, nedves papírra csomagolva és homokkal borítják. Pincében vagy más hűvös helyiségben kell tárolni, és a kora tavaszi dugványokat a talajba ültetik, hogy csak egy vese maradjon a föld felszínén. Általában a túlélés aránya ebben az esetben nem haladja meg a 20-at (az összehasonlításhoz képest, a piöldövényeket ültető zöldségek esetében a túlélési arány eléri a 70% -ot).

Hogyan hat a lonc?

A lonc bokor elkülönítésre alkalmasAz egyik legegyszerűbb módja annak, hogyan határozták meg a búzát a loncfajták. Ehhez vagy márciusban vagy szeptemberben a bozót ki kell ásni és kettévágva 2-3 részre kell osztani (a gyökerekkel együtt). Minden egyes kapott bokrot külön ültetünk.

Nincs értelme megosztani a bokrokat, öt év alatt!

eltávolítása loncVálassza ki, hogy nagy bokrokat osztozzon erős gyökérrendszerrel – ez biztosítja, hogy minden bokor nagyjából ugyanolyan eséllyel induljon el és növekedjen sikeresen, köszönhetően egy erős gyökérnek. A reprodukciós módszer egyik legnagyobb pluszja a sebesség: általában az ültetett bokrok gyümölcsöt adnak a telepítés utáni következő évben.

Ha több fajta lonc van a helyszínen, akkor ugyanabban az időben tegye őket.

Honeysuckle videó

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + = 26