Ültetés és gondozás a növény Honeysuckle

Honeysuckle a telkek nyilvántartásáraMind a gyümölcsöt hordozó bokrok a lonc, és a dísznövények e faj már kapja a figyelmet a házi kertészek több mint egy évszázada. A fajták és a loncfajták változatossága lehetővé teszi a kultúra felhasználását boltívek, sövények, csoportos és egyszemélyes ültetvények tervezésében. Majdnem minden lonc bokor gyönyörű rét. A hasznos haszonnövényekkel rendelkező osztályok rendszeresen elégedettek a bőséges betakarítással. Mennyire nehéz megtenni ezt a cserje területét? És hogyan kell gondoskodni a loncról, hogy a növény maximalizálja az összes tulajdonságát?

A lonc helyének kiválasztása

A lonc, akár gyümölcsös bokor vagy lusta virágzó liana, egyszerű gazdálkodási módszerekkel különböztethető meg, nem igényel különösebb gondos kezelést vagy körülményeket.

Bőséges loncvirág a napsütötte helyenAz ültetés helyszínének kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy a legjobb növekedés és a gazdag virágzás csak egy jól megvilágított területen, enyhe árnyékolással lehetséges. Ha a növény vastag árnyékba esik, a hajtások meghosszabbodnak, és a rügyek száma csökken. Nem kell várni a barátságos növekedésre és a bőséges termésre, amikor a lonc ültetését túlságosan száraz, vagy fordítva, nedves, alföldi területeken hajtják végre.

A lonc összetételének követelményei nagyon szerények. A bokor egy laza, közepesen nedves talajt preferál, legfeljebb 8,5 egység savassággal. A lonc ültetésénél szükségszerűen jó vízelvezetésre van szükség, és termékeny talajként a gyomnövényzet, a tőzeg és a homok három részének egy darabból álló keveréke nagyon alkalmas.

Lóhere ültetése a helyszínen

A gyökérzöldségekkel ellátott csemeték, melyet egy földdel és egy tartály véd, április és október között ültethető a kertbe, anélkül, hogy attól félne, hogy a növény alig aklimatizálódik és megbetegszik.

A lonc-palánták gondozásaPontosan átadni az ültetési lyuk csemeték gyorsan elfogadják, és nem igényel, kivéve a műtrágyázás és az öntözés, nem különleges óvintézkedéseket. Ha a nyílt gyökérrendszerű lonc ültetését végre kell hajtani, akkor ez a legkedvezőbb idő az augusztusi és októberi időszak második felétől. Ennek oka:

 • a vegetációs időszak vége;
 • a bokor jó téli keménysége;
 • a hajtások és az apikális rügyek befejezését a következő szezonban.

Virágzás egy fiatal lonc bokorMivel a lonc egy olyan növény, amely keresztben beporzódott, a kertészeknek biztosítaniuk kell a közeli bokrok jelenlétét a rovarok pollenszállításához, különben nem kell várni a betakarítást egyetlen bokorról a helyszínen.

Ültetőanyagként leggyakrabban két- vagy hároméves korú növényeket használnak, amelyeknél a gödröt legalább 30 cm mélységgel és szélességgel készítik el.

Az átültetés előtt meg kell vágni a bozótÁtültethet és érettebb növényeket tehet. Az egyetlen feltétel az, hogy olyan, mint a loncfotóban, ahol az ültetés és gondozás már az élet hatodik évében korábban 50 cm magasra volt vágva. A nagy koronának és a levélzet hiányának köszönhetően ez egyszerűsíti a bokor alkalmazkodását az új körülményekhez. Az elővágott bokrok 5-7 évig az ültetési lyukak 50 cm-re bővülnek és elmélyülnek.

 • A jól növesztett csemeték között fontos, hogy legalább egy és fél méter távolságot hagyjon.
 • A gyökérzöldséget elszórjuk és talajjal szórjuk meg úgy, hogy a bokor gyökér nyakának a talajszintje legyen.
 • A gödörben a szükséges műtrágyákat, például 40 gramm káliumtartalmú hatóanyagot, 60-100 g szuperfoszfátot és körülbelül öt kilogramm tollasütőt használnak.

A leszállóanyag készen áll a nyílt földre való ültetésreHa eredetileg megtermékenyítik a talajt, az ültetés után két évig nem lesz szükség további trágyázásra. És hogyan kell vigyázni a lóhalra, azonnal megüt a palánta a földön?

 • Helyezze a leszállást gondosan öntözve.
 • Az ültetett bokor alatt levő talajt elkenik, hogy megakadályozzák a nedvesség gyors lepárlását.

A lonc csak akkor nyújthat tavaszi ültetést, ha a növény későn jár a vegetatív időszakban. Gyakran ezek a díszítő fajok, például a lonc-alpesi vagy a kislábúak. A tavaszi gyümölcspárnás fajták a legjobbak, hogy ne zavarják. A lonc, az ültetés a vesék revitalizálásakor és a növekedés kezdetén történt, súlyos komplikációk fenyegetésével.

Hogyan kell ápolni a lonc?

A lépcső díszítése loncjalA lonc időszak növényzetének kora tavasszal kezdődik. A növények hamarosan életre kelnek a tél után, és a bőséges virágzáshoz kiváló minőségű felsőruhát kell kapni univerzális műtrágya formájában, 20-30 gramm ültetési területre négyzetméterenként. Amikor a növények rügyeket adnak, erőt erősít a Kemira Universal 20 gramm vödör vízzel történő öntözése.

A lonc kitűnően reagál a permetezésre. Ez az eljárás, ha észrevehető késedelmet mutat a növekedésben, alkalmazható lombos csali bevezetésére, amely magában foglalja a szuperfoszfátot, a nitrogént és a káliumot. Amikor a nyár véget ért, fontos, hogy a növények elhagyják a telelést erős és egészséges. Hogyan töltsük be a loncot az ősszel?

 • A hatalmas levél leesése után a lonc alatt lévő talajt 20 cm-re, 100-200 gramm szitált fa hamu minden egyes méterre.
 • Ezenkívül a bokrokat trágya vagy humusz infúzióval kell táplálni foszfor és kálium műtrágya hozzáadásával.
 • A hideg idő kezdete előtt a növények alatt lévő törzsek tőzeggel vagy fűrészporral vannak lefedve, legfeljebb 5 cm-es réteggel.

A tisztességes ízminőségű bogyók beszerzéséhez nem elegendő magas hozamú fajta telepítése a telekre. Szükséges a növény elegendő öntözéséhez és a talaj állapotának figyelemmel kíséréséhez.

Hogyan kell gondoskodni a lóról a forró évszakban? A Honeysuckle nem igényel nagy mennyiségű vizet, de forró, száraz időben, különösen érlelő bogyók esetében további 10 literes öntözés szükséges bokoronként. Egyébként a talaj megszárad és sűrűbbé válik.

Azok a növények, amelyek nem kapnak nedvességet, arra kényszerülnek, hogy vagy a gyümölcsöket eldobják, vagy a bogyók szárazak legyenek, egyértelmű, keserű utóízzel.

Lyukas metszés és formáló cserjék

A termés készen áll a betakarításraA lonc õszi karbantartása nem korlátozódik a talaj megtermékenyítésére és lazítására. A levelek leesése után megkezdődik a bozótvágás ideje. A növény típusától és céljától függően a koronák kialakulása különböző módon történik. A dekoratív lianák és a sövények létrehozására szánt növények csak a gyenge, beteg és sérült ágak egészségügyi eltávolítására, valamint a bokor alakítására szorulnak. Gyümölcsös lonc, a metszés minősége nem csak a megjelenés, hanem az érett bogyók számától is függ. Ezért az ilyen növények metszésének sajátosságai vannak.

A betakarítás után a gyümölcsök megrepednekA lonc éltetésének legjobb ideje az ősz, amikor a lombozat opál, és a bokor szerkezete jól nyomon követhető. A lédús juice mozgása nagyon korán kezdődik, ha nincs ideje felesleges vagy régi ágak eltávolítására márciusban, októberig kell várni. De a száraz hajtások bármikor eltávolíthatók. Az első két-három év élethű lócája nem igényel speciális metszést. A hajtások ebben az időben a felső rügyek következtében alakulnak ki, és a bokor zöld színt hoz létre. Ezután az ágak megnyúlása fokozatosan leáll, és oldalirányú ágak alakulnak ki.

Általában úgy vélik, hogy 3 éves kortól egy megfelelően kialakított fiatal bokor gyakorlatilag nem igényel semmilyen interferenciát a növekedésében.

Őszi metszési szabályok a loncDe ha kezdetben a növénynek több, mint öt, nulla fokozatú hajtása volt, a gyökértől elhagyva, korábban felesleges ágakat kell kivágni. Ha ez nem történik meg, a fény hiánya miatt a hajtások gyengülni kezdnek és kiszáradnak. A lóhéj ősszel történő eltávolítása és metszése:

 • Erõs csúcsok olyan ágakon, amelyek lassultak vagy már megálltak;
 • A csírázás a bokor aljáról;
 • rövid, gyenge, nincs időnk érni a téli hajtásokat;
 • beteg, száraz és sérült ágak.

A lóhalak tömeges gyümölcslése erőteljes hajtásokon megy, egy évig, így nem csökkentheti őket. A fényt szerető növények vágása során a fő figyelmet a koronába irányított ágak kapják. Megakadályozzák a szomszédos hajtások növekedését, megakadályozzák a beporzás és a bogyók fejlődését. Először vágnak.

A régi bokor megfiatalításaHogyan és mikor vágjuk a loncot, ha egy felnőtt bokor egyre kevesebbet termel? Nyolc-tíz éves kortól lócukor, és szüksége van egy fiatalító metszésre, amely magában foglalja:

 • a korona súlyos elvékonyodása,
 • a kártevők vagy betegségek által gyengített összes ág vágása;
 • a régi ágak eltávolítása és azok cseréje a bokor tetején a bokor tetején vagy ágakon tetején;
 • vágja le az ágakat, amelyek megálltak, és erős ágakká alakultak át, vagy a bokor aljához közelebb fekvő csúcsokhoz.
 • a száraz ágak levágása élő, sértetlen szövetekre.

A nagy ágak szeletét kertészeti lakkal kell kezelni. Ha a bokor elindul, és a ritkítás nem lehetséges, akkor érdemes eltávolítani az egész koronát 50 cm-tõl a gyökér nyakától, hogy ismét loncok keletkezzenek a következõ szezonból.

Növénytermesztés, növekvő, ápolás a lonc – videó

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =