Тоалетните за даките са просто решение на трудна задача

Сухи помещения за лятна резиденцияБез тоалетна в къщата извън града не може да направи. Но ако алтернативата на стандартен “къщичка”, скрити от любопитни погледи някъде в ъгъла на сайта, че не е, но сега има и друг интересен вариант, а дори и повече от един – този тоалетните да даде различен дизайн.

Съвременната био-тоалетна е компактно устройство, което не изисква трудоемка и скъпа инсталация на комуникации и се инсталира както в отделна структура на обекта, така и в жилищна сграда. Такива сухи помещения за вили се отличават със завидна лесна инсталация и по-нататъшна работа.

Класификация на биотехнологиите

В зависимост от капацитета и размерите биотехнологиите лесно могат да бъдат разделени на две големи класове:

 1. преносими конструкции, които могат лесно да бъдат инсталирани на всяко удобно място, включително в жилищната сграда;
 2. стационарни конструкции, често монтирани в отделна стая.

Принцип на работа на биотехниката

Съгласно принципа на действие на различните модели, могат да бъдат разграничени следните групи:

 • Химически тоалетни, които действат върху различни санитарни течности;
 • Торф, произвеждащ биокомпост, тоалетни;
 • Електрически модели.

Химически преносими тоалетни за вили

Химическите биотолети са съвременни компактни устройства, които задължително включват горна част, включваща седалка и измиваща помпа за обезвреждане на отпадъци и херметически затворен резервоар за съхранение. Принципът на биотехниката от този тип се основава на разцепването на изпражненията чрез специализиран реагент, добавен към резервоара. Всички входящи отпадъци се промиват в тоалетна вода в съда, където се добавя разграждане състав, който предотвратява разпространението на миризма придружава от образуване на газ чрез химическа реакция и преобразува отпадъци.

Такъв мобилен биотолет за лятна резиденция е доста удобен, но е възможно да се приложи към устройството префикс “био” зависи от тази химическа структура, която неговите собственици използват.

Химикали за сухи помещения

Те се предлагат в три типа:

 • Формалдехидните реагенти, които не могат да бъдат приписани на безопасни формулировки, следователно рециклираните отпадъци от биотехниката за къщи трябва да се изхвърлят по-добре далеч от жилища и кацания.
 • Течните амониеви реактиви стават безопасни след 3 до 7 дни след добавяне към резервоара.
 • Препаратите, които съдържат живи бактерии, са напълно безвредни и отпадъчните продукти, обработени с тяхна помощ, са добър тор за обекта.

Ако се направи сравнение на биотоалетите на химическия принцип на действие, предпочита се конструкциите, използващи санитарни течности от третия тип.

И тук, не само безопасността на устройството, но неговата компактност е важна. Това, което е важно при пребиваване в док на малки деца или по-възрастни роднини, тъй като преносими тоалетни от този тип могат да бъдат удобно разположени в къщата.

Принцип на химическата работа на сухи помещения

По-малкото от дизайна може да се счита за необходимостта от постоянно попълване на тоалетната, която не е твърде евтина реагент. И за рециклирането е завършено, ще е необходима специална разтворима тоалетна хартия.

Тоалетни торфи

Благодарение на лекотата на поддръжка и екологичната чистота, тези тоалетни се възползват от тоалетните с помпена станция. И за устройството на най-простата торфна био-тоалетна собственикът на вилата ще се нуждае от: тоалетна седалка с кофа, контейнер за пълнене, сух торф и оборудвано място за събиране на компоста.

Тоалетите за торфи за къщи имат по-малък капацитет за събиране на продуктите от прехраната на хората. За да използвате тоалетна дача върху торфата, водата изобщо не се изисква, тъй като изпражненията се вливат в торфа, който трябва да се излее в тоалетната веднага преди употреба и веднага след това.

тоалетна чиния

За разлика от използването на тоалетен химически реагент, биогазът на торфа за дачи е предназначен за монтаж извън къщата. Ако дизайнът все още е поставен до жилищните помещения, вентилационната система трябва да бъде инсталирана в тоалетната, тъй като торфът не може напълно да премахне миризмата на торф.

В торфената лятна къща може да се осигури biotuilet за разделяне на отпадъците в течни и твърди фракции. Събрани в отделен контейнер урина редовно оттича през маркуча за източване в земята, и се смесва с торф изпражнения се събират в резервоар, от които най-малко пълнене на контейнера взети в компост яма.

Устройството на био тоалетна торф за селска къща (дача)

Предимствата на торфната био-тоалетна са много:

 • Първо, няма нужда вода да използва такова устройство;
 • Периодът между почистването на резервоара е по-дълъг от използването на химическа тоалетна;
 • Нито отпадъците, нито продуктите от тяхното преработване замърсяват околната среда;
 • Относителна евтиност на био тоалетна торф;
 • Ниска цена за торфен пълнител.

От потребителите на торфени тоалетни за дават отзиви, винаги има само положителни резултати, но има недостатъци тук:

 • Вентилацията е задължителна, което усложнява и забавя инсталацията;
 • Важно е да се обмисли дрениране на урина и оборудване за дренаж;
 • Стационарна структура;
 • Големи, в сравнение с биотелетите за химични реактиви, размери.

Изборът на пълнител за торф био-тоалетна

Бактериите, съдържащи се в торфа, допринасят за бързото разграждане на човешките биологични отпадъци и превръщането им в тор за крайградската зона. Когато се излива торф, първо се потиска разпространението на неприятна миризма и на второ място се осигурява ранно компостиране на изпражненията.

Необходим е само торфен пълнеж за сухи помещения. В същото време е удобно и безопасно да се съхранява до тоалетната седалка и да заспите всеки път преди и след използване на тоалетната.

Понякога в тези компостиращи тоалетни се препоръчва да използват дървени стърготини или малки стърготини. Такава замяна обаче няма да даде желания ефект и няма да ускори обработката на отпадъците в компоста. И ако се използват чипове, най-добре е да се направи смес от равни части торф и дърва пълнител и само ако приемащата капацитет тоалетна резервоар от 50 литра. След това основата ще бъде снабдена с подходяща аерация.

Компостиране на био-тоалет за непрекъсната работа

Тази тоалетна се отличава със сложността на дизайна, оправдана от последователността на действието. Ето защо, цялото време и средства, изразходвани за подреждането на този тип тоалетна, бързо ще се изплатят с лекота на използване. Не е необходимо да се работи с мръсни отпадъци, а в процеса на преработка се произвежда пълноценно компост. При достатъчно вентилация в тази тоалетна няма намек за неприятна миризма и целият механизъм функционира без водоснабдяване.

принцип на компостиране на тоалетни

Основата на конструкцията на тоалетната за компостиране на непрекъснато действие е обемна наклонена камера, където се формира компост. Долният наклон трябва да бъде 30 градуса. За да се обработва по-интензивно обработката и отпадъците имат необходимата свободна структура, торфът се прибавя редовно през товарната люка към камерата.

Схема за компостиране на компостиране за дачиСхемата на торфена тоалетна с събиране на урина. Следва да се отбележи, че по аналогия с обичайните био-тоалетни, чрез отвора за дефекация се добавят стърготини или торф.

 • А. Втори етаж
 • Приземен етаж
 • Приземен етаж
 • Отделение за хумус
 • Вентилационна тръба
 • баня
 • писоар
 • Събиране на урина и обезводняване.

Електрически тоалетни

Принципът на работа на балотолет на електричество, подобен на тоалетна, се основава на първоначалното сушене и след това на изгарянето с помощта на твърда част от отпадъците. Течният компонент се събира отделно и се транспортира през маркуч към земята или към външна канализационна система.

Преглед на биотоалетни за разпит доведе до заключението, че тоалетните, които използват електроенергия са оправдани само ако в допълнение към електрическите кабели, възможно е подреждане на дренаж и вентилация система за качество. Това значително увеличава цената на проекта, така че за сезонните вили такива устройства са нерентабилни.

Правила за подбор

Изборът на преносима тоалетна за лятна резиденция е важно да се имат предвид следните точки:

 • Капацитет на резервоар за отпадъци. Периодичността на изпразване зависи от този индикатор. Като цяло, с капацитет резервоар от 14 литра, което е достатъчно за 30 приложения, така че е важно да се опитаме да се изчисли необходимия капацитет, така че всички членове на семейството се чувстват комфортно да използват тоалетната и обувката му не беше тежко.
 • Тегло на пълния резервоар за съхранение. С оглед на удобството, много от тях избират прекомерно обемисти резервоари, което следователно прави тяхното отстраняване и пречистване трудно. Теглото на пълния 14-литров резервоар е приблизително равно на 15 кг, а тук е важно да прецените вашите собствени силни страни и възможности за изхвърляне на отпадъци.
 • Височина на билото. Как да изберем тоалетна за лятна вила, ако има деца в семейството? Преди всичко, вземете предвид височината на седалката и, разбира се, безопасността на използването на конструкцията.

Сухият килер през зимата

Днес дори по-често селските къщи не са празни, а през зимата. Ако тоалетната е оборудвана в отопляема стая, няма какво да ви притеснява. В противен случай ситуацията е, когато удобството е на улицата.

био-тоалетни

За да се чувствате комфортно, отделената тоалетна трябва да работи надеждно дори при минус температура. При сравняването на тоалетните се оказва, че е по-добре да изберете дизайн, който работи върху торф или химически реактив. Днес за химическите тоалетни има не замразяващи течности, торфът, като същевременно поддържа сухота, не замръзва в студ. Едно или второто решение не изисква допълнителни разходи.

Вторият важен фактор е използването в тоалетната само на материали, устойчиви на замръзване, особено в пластмаса.

Как да изберем био-тоалетна за лятна резиденция (видео)

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 60 = 68