Benjamin Ficuksen jäljentäminen kotona

Ficus Benjamin sisustuksessaSukulaisista Benjamin ficus erottuu pienellä sirottelevalla lehdellä ja levittävällä kruunulla. Uusien kasvilajikkeiden myötä sen suosio kasvaa, ja monille viljelijöille kysymys tulee kiireelliseksi: “Kuinka moninkertaistaa Benjaminin viikunapuun?”

Kaikki fikit ovat sitkeitä ja hyvin sitkeitä. Niiden versot, jotka ovat kosketuksissa maaperän kanssa, muodostavat juuria ja luovuttavat uusia kasveja. Maapallon alaisia ​​ilmakuoreja täydentävät kasvavaa kruunua. Jopa hedelmän epätavallinen muoto on kuin linnut syövät lihan lihan ja levittävät sitten siemenet.

Mutta miten kertoa Ficus Benjamin kotona? Onko mitään ominaisuuksia ja epäkohtia? Tämän lajin kasvit lisääntyvät kasvullisesti ilman komplikaatioita. Yleisimpiä menetelmiä ovat pistokkaat, jolloin suurin osa kasveista lisääntyy. Niistä on hibiscus, sitruuna.

Benjaminin pistokkaiden viikunapuun jäljentäminen

Nuorten ficusien hankkimiseksi ei ole välttämätöntä ottaa vain versojen apikaalisia osia. Kasvi kehittyy juurtumalla varren pistokkaita lehtien nukkuvien lehdissä.

Benjaminin pistokkaiden viikunapuun jäljentäminenJos Benjaminin viikunapuun jäljennöksen istutusmateriaali on pieni, yksittäinen munuainen antaa eloon ampumisen.

Pistokkaita leikataan aikuisen kasvin, niin että:

  • Tulevan taimen perusta oli puoliksi kypsä, toisin sanoen vielä joustava, mutta ei enää vihreä, uusina nousuina;
  • Karalla oli 4-6 levitettävää lehtiä.

Varsojen osissa, kaikissa ficus-lajikkeissa, maitomainen mehu erittyy. Ennen juurtumista se poistetaan juoksevan veden alla tai pehmeällä liinalla. Alemmat lehdet, jotka häiritsevät juurtumista, ovat katkenneet:

  1. Immature, vihreät pistokkaat ovat lähes mahdotonta juurtua. Pidemmäksi pidättämällä vettä tai substraattia ne heitetään ja kuolevat.
  2. Jos kukkakaupalla on vain aikuisten fragmentteja, lihaisia ​​oksia, silloin on mahdollisuus saada juuret.

Ficus-vartta juurtumista vartenKuinka juontaa Benjaminin fikus viimeksi mainitussa tapauksessa? Pistokkaiden pohja on hienoksi leikattu erittäin terävällä veitsellä varren varrella. Siinä voi olla useita tällaisia ​​viiltoja. Jotta varmistetaan, että pistokkaiden osat eivät ole kosketuksissa, niiden väliin tehdään hammastahna. Alkuperäinen tekniikka mahdollistaa sinut juurtumisen tavallisiin pistokkaisiin, ja myös bonsai-harrastajat käyttävät minimaalisten kasvien saamiseksi kaikkein outoisimmista muodoista.

Aikuisten pistokkaiden valmistaminen juurtumista ja istutusta vartenBenjaminin viikunapuun levittämisen yhteydessä pistokkaat juurtuvat useilla tavoilla:

  • vedessä;
  • perliittiä;
  • vaaleassa, irrallisessa substraatissa, joka koostuu esimerkiksi turpeesta, hienonnetusta hiilestä ja hiekasta.

Lämpötilan ollessa vähintään 20 ° C ja korkeassa kosteudessa juuret muodostuvat 2-4 viikon kuluttua. Prosessin nopeuttamiseksi käytä huoneen kasvihuone tai peitä säiliö, jossa on pistokkaita kolmiulotteisessa pakkauksessa.

Benjaminin viikunapuun lisääntymisen aikana muodostuneet juuret ovat riittävän voimakkaita. Kun ne kasvavat muutaman senttimetrin. On aika siirtää taimi pysyvään paikkaan “asuinpaikka” maaperässä. Varsi antoi juuret vedessä

Nuorelle ficukselle, joka haluaa nopeasti ja nopeasti rakentaa juuristoa, ota höyrystetty, kosteutta läpäisevä substraatti. Joskus tee maaperän seos itse. Esimerkkinä voidaan tuoda maaperää lehtien ja maaperän, turpeen ja perliitin pohjalta. Tällaisessa maaperässä ficus saa asianmukaisen ravinnon ja on turvallisesti ankkuroitu.

Akklimatisoinnin ensimmäisinä viikkoina taimet peitetään paketilla, joka poistetaan, kun kasvi antaa ensimmäiset lehdet.

Istutetaan pistokkaat maahanKotona Benjamin ficus -tuotanto voidaan tehdä käyttämällä pistokkaita, joissa on vain yksi lehti ja pieni varsi. Tärkeintä on saada terveellinen elinkelpoinen munuainen syksyllä.

Tässä tapauksessa ampuminen internodien läpi leikataan erillisiin fragmentteihin, jotka kuivataan välittömästi lautasliinalla ja istutetaan substraattiin. Maaperän on päästävä lehtipuiden pohjaan, lehtilevy itse on taitettu siististi ja kiinnitetty putken muotoon. Tämä ei salli sadon haihtua liikaa arvokasta kosteutta pienelle kasville.

Benjamin Ficuksen lisääntyminen kerroksittain

Tätä menetelmää käytetään:

  • jos laitos ei halua antaa nuorta kasvua, mutta runsaasti on jo aikuisia lestyjä versoja;
  • bonsai-ystäville, jotka haluavat saada paljon ficusta ilmavoimien juurilta.

Varren valmistelu ilmakuljetukselleKuinka juurata Benjaminin fikusta ilmakerrosten avulla? Menetelmä on samankaltainen kuin figuurikuvan lisääntyminen ohennuksen avulla.

Lihavaan haaraan tai runkoon, ilman vaikutusta puuhun, tehdään rengasmaisen leikkaus kuoren. Alastomia kudoksia hoidetaan kasvun stimulaattorilla ja kääritty märällä sphagnumilla tai maaperän seoksella. Suunnittelun päällä kiinnitetään kalvo kiinnittämällä sen reunat nauhalla, langalla tai langalla tiukasti.

Vain juurien muodostumisen jälkeen irrotus irrotetaan kasveistaKun juuret tulevat näkyviin kalvon läpi, ne vapautetaan, ja ampumisesta saatu taimi leikataan huolellisesti juuristojärjestelmän alapuolella. Tällaisen kasvin myöhempi istutus suoritetaan perinteisellä tavalla ja emoyrityksen rajauspiste käsitellään puutarhaviljelyllä tai hiilellä.

Benjamin Ficus -lehtilevyjen kopiointiMiten Benjamin Ficus moninkertaistuu? Vaikka kotimaisen kulttuurin siementen lisääntymistä ei käytännössä käytetä työvoiman intensiteetin vuoksi, se on välttämätön uusien lajikkeiden ja hybridien luomisessa. Ja saada suuri määrä samantyyppisiä kasveja, esimerkiksi puutarhanhoito tai kaupallinen käyttö nykyään turvautuvat kloonaukseen. Tässä tapauksessa Benjamin ficusin teollinen lisääntyminen tapahtuu lehtikudoksen palasista.

Video ficuksen kopioinnista

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1