Kuvia aspleniumin ja kasvien hoidosta

Yksi aspleniumin tyypeistäKonstentsovin laajassa perheessä on runsaasti sanat – lajia – aspleniumia. Kasvavat sekä trooppinen vyö että lauhkea ilmasto Euroopassa ja Aasiassa, nämä kasvit voivat johtaa maanpäällisen ja rock elämää. Aspleniumien joukossa on epiphyttejä.

Sisätilojen koristeluja ja lehtipuita lukuun ottamatta kasvatetaan suurimpia mutta houkuttelevimpia ja epätavallisia aspleniumeja. Tässä tapauksessa siementen hyvä kasvu ja sen kauneus riippuvat suoraan hoidosta ja olosuhteista, joissa kasvit sijaitsevat.

Luonnossa saniaiset haluavat asettua paikkoihin, joissa niillä on taattu suojaus auringon säteiltä, ​​vähän liukeneva substraatti ja kosteus. Näyttäisi siltä, ​​että tällaisilla vaatimattomilla vaatimuksilla asunnossa nämä kasvit olisi ehdottomasti mukava. Mutta joskus kukkakauppiaat kohtaavat monia vakavia ongelmia.

Asplenium keltainen ja kuolee lehdetAsplenium-keltaisissa ja kuolee lehdet, saniainen lakkaa kasvamaan tai ruskeat pilkut näkyvät sen vayas. Mikä on syy kukinnan huonontumiseen ja kuinka käsitellä aspleniumia?

Suurin osa saniaineksen taudeista liittyy vangitsemisen tai väärin järjestetyn hoidon ehtoihin.

Asplenium ei enää kasvanut: syyt ja tapoja ratkaista ongelma

Kaunis asplenium kotonaJoten, miten pidät kasveista? Useimmiten ikkunoissa on useita aspleniumin lajikkeita. Suurten, koko tai heikosti jakaantuneiden lehtien joukossa on:

 • asplenium nidus, maapallon trooppisessa vyöhykkeessä esiintyneissä luonnonvaraisissa lajeissa;
 • asplenium muinaiset, jotka elävät myös tropiikissa olevan tiheän paksun metsän katoksen alla;
 • scapeloprene asplenium, joka on eurooppalainen ja amerikkalainen metsälaji.

Tästä perheestä, jossa on höyhenpeitteinen ja melkein leveä lehtimaalaus,

 • asplenium bulbous;
 • aspleusia viviparous.

Asplenium tuntuu hyvältä asunnossaSisäkukanväriset fanit kasvattavat muita saniaisia, mutta ne ovat kaikki erittäin herkkiä valaistus-, lämpötila- ja kosteusolosuhteille. Kun hoidat aspleniumomia, ota huomioon valokuva, että kasvit ovat sävy-rakastavia eivätkä siedä liian kirkasta valoa. Ensimmäinen reaktio on saniainen liikaa auringon – on vaalennus lehdet, ja sitten ei-toivottuja vaikutuksia auringonvalon laitos täyttää täplät vayyah, niiden asteittainen lakastumisen ja kuolemaa.

Yhtä herkkä lentokoneille ja kuivalle ilmalle, erityisesti talvella, kun tilat ovat lämmitettyjä sekä kuumina kesäpäivinä. Kuiva ilma aiheuttaa aspleniumin lakkaamattoman kasvamisen, vanhat lehdet alkavat kuivua ja uusia ei tule ollenkaan.

Jos kukkakaupunki joutuu tällaiseen tilanteeseen, on ryhdyttävä kaikkiin toimenpiteisiin ilmankostuttamiseksi.

Nuori aspleniumin arkki peitetty pisteilläJa tässä hyvä apu aspleniumom-hoidossa on:

 • Valkaisen yläpuolisen maan osan kastelu lämpimällä vedellä;
 • kotitalouksien kostuttimen käyttö;
 • aspleniumom-potin asentaminen kuormalavaan kostutetulla sora- tai hienojakoisella savella.

Kuivumisen alussa asplenium-käsittelyn lehdet ovat lisätä ilman kosteutta 60-65%: iin ja säätävät kastelujärjestelmän. Tulee näkemään pian, että sanan kasvu on jatkunut, ja nekroosi ei vangitse uusia kudoksia vai.

Huoneessa, jossa matala kosteus on, kasvi on mukava vain, jos lämpötila ei nouse yli 22 ° C.

Kesällä varjoa sietävät sanat, sinun täytyy valita paikka, jossa keskimääräinen päivittäinen lämpötila on 18-21 ° C, talvella voi olla 3-5 astetta viileämpi.

Jyrkän lämpötilan laskiessa lehdet alkavat kuivua ja katoavatSamaan aikaan, milloin tahansa vuoden, on mahdotonta myöntää, että saniainen on kylmä. Trooppisten ja pinnamaisten lehtien osalta kriittinen lämpötila on 10-12 ° C. Anabioosiin pudottamalla asplenium lakkaa kasvamasta, syy on se, että kylmässä ilmassa kasvin juuret eivät enää ime kosteutta. Ja pitkällä pysymisellä kylmässä märkäässä maapallon sarvikuonolla on väistämättä rotua. Se ei tee hyvää ja suihkuttaa lehtien matalassa lämpötilassa.

Epäonnistuminen aspleniumin hoidossa, kastelussa ja päällystyksessä

Epäasianmukainen hoito voi johtaa laitoksen kuolemaanSiksi sen lisäksi, että ylläpitää mukavaa ilman lämpötilaa ja sen kosteutta, saniaine tarvitsee säännöllistä mutta ei liiallista kastelua.

Kuiva ilma, lämpötilajärjestelmän rikkominen ja lukutaidottoman kastelun aiheet eivät ole ainoat syyt, joiden vuoksi lehdet kasvavat vaaleiksi tai ruskeiksi aspleniumilla.

Fern vayas -tyyppien usein merkkejä ovat merkki siitä, että lannoitus on käytetty väärin, sekä hyönteisten hyökkäykset, jotka aiheuttavat heikkenemistä ja joskus sanan kuoleman.

Alustan hajoaminen on mahdotonta, mutta maaperän liiallinen kosteus ei ole yhtä vaarallinen. Kastelu yhdistetään top-kasteluun, joka kesällä suoritetaan 10-14 päivää myöhemmin.

Jättämällä sania ilman kastelua, kukkakauppias riski, että kosteuden puutteen vuoksi aspleniumin lehdet muuttuvat keltaisiksi ja kuolevat. Tässä tapauksessa älä epäröi, koska myös täydellisen osan menettämisen jälkeen, on olemassa elinkelpoinen rhizome. Jos ajoissa ryhdytään toimenpiteisiin aspleniumin elvyttämiseksi, sania voidaan edelleen tallentaa.

Sairaan laitoksen pistorasia on puhdistettava perusteellisesti vaurioiltaPoista kaikki kellertävät tai kuivatut lehdet ruusukkeesta, nosta riisomi tuoreeseen maaperään ja varovasti vettä ja ripottele sania. Jäljelle jäävät lepovaiheet alkavat 10-15 päivän kuluessa, mikä ilmenee ensimmäisenä ruskeana ja sitten vihreän munuaisen keskellä ruusuketta.

Aspleniumin substraatiksi on mahdollista toteuttaa:

 • valmiin maan sanat, kun lisätty pieni vermikuliitti ja maa hiili,
 • maaperä orkideille ja epifoteille sekoitettuna pieneen määrään ravintoainetta ja vermikuliittia;
 • kotitekoinen turve-, lehti- ja humusmassa, johon lisätään hiili-, perliitti- ja silputtua maustetta.

Aikuisten kasvien jakoSiirron aikana on tarpeen tarkastaa aspleniumin juuret huolellisesti, ja jos se on kuiva tai mätä, muista irrottaa. Terveet juurakot ovat ruskeita, tiheitä, peitettyinä vaa’oilla. Tiedot taudista voidaan katsoa rhizomin kudoksen mustasta ja sen laimennuksesta.

Sen varmistamiseksi, etteivät leikkaamispaikat ole mätä, niitä käsitellään jauhetulla kanelilla, jolla on lieviä bakterisidisia ominaisuuksia tai puuhiiltä peräisin olevaa jauhetta.

Aspleniumin ja tuholaisten sairaudet valokuvissa ja kuvauksissa

Asplenium on harvoin sairas ja tuholaisten vahingoittunutKotona olevat sanat harvoin kärsivät mistä tahansa sairaudesta, mutta jättäen huomiotta kuvan hoidossa tarvittavan hoidon, voi kohdata bakteeri- ja sieni-infektioita.

Yleisin sairaus asplenium – on juuri ja varsipoltetta mahdollisuuksien sääntöjen rikkomus kastelu sekä bakteeritauteja lehtiä, jotka johtivat fronds menettävät succulence ja voima, ja kuolevat nopeasti.

Aspleniumin tauti, joka liittyy Phyllosticta-tyyppisten haitallisten sienten levittämiseen hoidon sääntöjen rikkomisen seurauksenaLaitoksen hoito rikkoo, kuten kuvassa, aspleniumin sairauksiin, jotka liittyvät Phyllosticta-lajin haitallisten sienten lisääntymiseen.

Ulkopuolella tauti ilmenee soikeiden tai muotoilevien, nopeasti kasvavien pisteiden muodossa lehtilevyinä. Ensinnäkin lehtikudoksessa on keltainen sävy, sitten se muuttuu ruskeaksi ja kuolee, jolloin reiät jäävät lehtilevyille. Joten tauti näyttää asplenium pesänmuotoisilta, muiden lajien pinnate kruunu lehdet kääntyvät keltaiseksi ja kuolevat, hyvin nopeasti johtaa kasvien täydelliseen menetykseen. Tällöin voit tunnistaa taudin tummalla laastilla, jota esiintyy leikkauksen takana ja kuivan kudoksen nopeasta tuhoutumisesta.

Sieni-infektioista voi päästä eroon:

 • joka katkaisee kaikki laitoksen vaikutukset;
 • useita kertoja, kun kastetta ja maata käsiteltiin fungisidilla.

Sairaiden lehtien poistamisen ja hoiton palauttamisen jälkeen kasvi toipuuNäiden sairauksien ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä kaikki kuivat lehdet on poistettava ja vesiviljely ja aspleniumin hoito olisi vahvistettava, kuten kuvassa.

Maaperästä, lehtisilmäJos lehdet muuttuvat vaalean alkaen keskilaskimoja ja kuivaa jopa asianmukaista hoitoa kasveja, saniainen rakastaja pitäisi miettiä tappion lemmikkieläinten arkin sukkulamato loukkuun tehtaan maaperästä. Valitettavasti tällaista aspleniumia ei tuskin voi auttaa, joten on parempi jättää sania, mutta maaperä ja potin tulee olla varovasti höyrytettyjä.

Tämä kasvi on parempi heittää poisLoput tuholaiset, kuvassa, asplenium, kuten sairaus, voidaan voittaa. Hyönteisiä, jotka hyökkäävät saniaisia, voidaan nimetä kuoriainen, karkea ja siipikuori.

Kukka tuholaisiaJos kasvia pidetään jatkuvasti kosteassa maaperässä, on mahdollista välttää sieni-hyttysten ja kolvojen esiintyminen. Aspleniumin käsitteleminen tällaisilta tuholaisilta sisältää välttämättä insektisidihoitoa, sen syyn poistamista, joka mahdollisti laitoksen heikkenemisen ja hoidon.

Video scolopendrovom aspleniumista

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 − 51 =