Upea ilo – Iberin sateenvarjo

iberis-sateenvarjo mökkialueellaIberis-sateenvarjo (käännös latinalaisesta Iberiksesta) on kaste, joka kuuluu risteilijöiden tai kaaliin. Hänet tunnetaan myös Iberian, eri racerin, seinän ja tinan nimellä. Sen nimi on annettu kukka Iberian niemimaan kunniaksi, jonka muinainen nimi on Iberia. On noin 30 lajia iberus umbelliferous (näet kuvat alla), mutta iberis on suosituin. Se voi olla sekä monivuotisia että vuosittain lajia, jotka sietävät talvea tai kesää.

Iberis sateenvarjo istutus ja hoito

Iberin sateenvarjo laskeutumispaikkaOikea hoito – lupaus rehevän ja kauniin kukinnan. Paikan valinta riippuu yhden tai toisen Iberin tyypin mieltymyksistä. Mutta huomaa, että kasvi on äärimmäisen negatiivinen elinsiirroista, joten valitse paikka niin, ettei se häiritse.

Iberis-sateenvarjo ei ole oikukas, mutta on parasta istuttaa se hiekka- ja limiittimaahan. Ainoa vaatimus on vedenläpäisevyys.

Valaistuksen pitäisi olla varsin voimakasta. Vältä tuntemattomia paikkoja, sillä jopa penumbra vaikuttaa negatiivisesti Iberiksen tilaan. Varjo tai edes penumbra tätä kasvia varten on yksinkertaisesti kohtalokas.

kopiointi

Iberin kukkapenkkiNe, jotka ovat innostuneita sateenvarjo Iberistä, ihmettelevät kuinka kasvaa tämä kasvi.

On olemassa kaksi tapaa: kasvillisuus ja siemenet. Sateenvarjosäilöön toinen menetelmä on suositeltava – jopa alkuvaiheen puutarhuri selviytyy tästä tehtävästä.

graftage

iberis-sateenvarjo kahvaltaKukinnan jälkeen kasvin pistokkaat leikataan pituudeltaan 5 cm. Lisäksi ne voidaan istuttaa kasvihuoneessa juurtumiseen tai välittömästi maahan. Jotta kasvi antaa juuret nopeasti, käytetään fito- hormoneja. Jos tavoitteena on saada kukkamatto, pistokkaita tulisi alunperin istuttaa vähintään 15 cm: n etäisyydellä toisistaan, koska kasvi kasvaa nopeasti ja kukkii hyvin fluffisesti.

Iberis-sateenvarjo kasvaa siemenistä (valokuvauksella)

siemenlaatikoitaIstutusmateriaali voidaan kerätä käsin. Etkö halua sotkea? Joten, mene liikkeeseen. Sateenvarjojen iberiksen siemenet sijaitsevat pod.

Hedelmät kukinnan jälkeen kypsyvät epätasaisesti, joten kun keräät materiaalia, sinun tulisi valvoa kypsymisen astetta.

Kerättyjä palkoja jonkin aikaa kuivatuksen jälkeen, kun ne avataan, vedä siemenet ulos ja asetetaan kuivaksi ja aurinkoisin säteiltä.

Iberian siemeniäKokeneille puutarhurijoille on suositeltavaa aloittaa taimi ensin ja siirtää se sitten avoimeen maahan. Mutta monet valitsevat itselleen siementen kylvämisen välittömästi maaperään pysyvään paikkaan.

Iberisin siementen taimetToisessa tapauksessa kylvö suoritetaan heti kun ensimmäiset lämpimät päivät tulevat, mutta ei aikaisintaan huhtikuun ensimmäisellä vuosikymmenellä. Ensinnäkin tee matalat särmät sängyillä ja kasvien siemenet enintään 1 cm syvälle.

Taimia varten kylvö toteutetaan maaliskuussa, jolloin toukokuussa nuori kasvu kasvaa ja se voidaan siirtää. Alusta aluksi kostutetaan ja siemenet sijoitetaan syvyyteen 1 mm.

Koska iberis umbelliferous on herkkä elinsiirroille, siemeniä taimia varten ei kylvetty yhteen isoon laatikkoon, vaan muutamiin pieniin.

Hyvän itävyyden saavuttamiseksi säiliöt peitetään lasilla tai kalvolla tai asetetaan lämpimään paikkaan. Tässä tapauksessa älä unohda säännöllistä ilmastointia ja hajoitettua valoa, jotta kasveja ei “puristeta”.

Iberin taimetJos haluat saada aikaan kukinnan koko kesän, taimet on istutettava kaksi kertaa maaperään: ensimmäistä kertaa toukokuussa ja toinen heinäkuussa. Jos täytät kaikki vaatimukset, kukinta tulee jo 1,5 kuukautta erän jälkeen.

Iberi maisemasuunnittelussaIberis-sateenvarjokukat ovat laajalti maisemasuunnittelua, jossa se yhdistetään eri sävellyksissä. Se näyttää hyvältä rockeries, rock gardens, luonnon rinteillä, pitkin polkuja. iberis-sateenvarjo alppihiihtokylässäSe voidaan sijoittaa seuraavien havupuiden, alissum, kukinta pensaat, cineraria, yrtti cloves. Lisäksi sitä käytetään luomaan häät kukkakimppuihin.

Videot aiheesta Iberis

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − = 81