A csirkék atkák – megelőzés és természetes gyógymódokkal való kezelés

csirkefogóA kullancsok apró paraziták, amelyek a bőr felszínén térnek fel. Valódi problémává válnak, ha a tyúkházban megragadják a madarakat. A fertőzés forrásai már megbetegedett csirkék, valamint vadon élő madarak és rágcsálók. Ezenkívül a kullancsok cipőt vagy ruhát viselhetnek, és így bejuthatnak a csirkehálóba. Ezek a paraziták aktívak a meleg szezonban, különösen nyáron, de egyes fajok túlélhetik a hideg éghajlaton. Bár a kullancsok életciklusa nagyon rövid – mindössze 5-7 nap, ez alatt az idő alatt minden parazita több mint 100 000 tojást rakhat. Ezért az állatok teljes helyreállításához a kezelést meg kell ismételni egy ideig.

A csirkéknél a kullancsok megjelenésének jelei

tollak tisztításaA kullancsok különböző helyeken találhatók. Némelyikük él tartósan a test a madarak, és mások – a tyúkól: a nap bújnak alatt alszanak a repedések a falakon, és az párnákat, és éjszaka hagyják menhelyek felhizlal. A paraziták harapják a bőrt és vérzik. Ez nem csak akkor vezet kellemetlen, hanem a tollhullás, vérszegénység, és bizonyos esetekben még a halál a madarak.

Ha a tyúkja hirtelen vonakodott belépni este a csirkecsopóba, vagy abbahagyta a fészkelőhelyek használatát – ez biztos jel, hogy kullancsok vannak.

porfürdőA csirkék szívesen vesznek porfürdőket száraz talajjal vagy homokkal. Ha hozzá egy kis fa hamu vagy kovafölddel (ez csomagolásban árulnak), akkor lesz egy jó megelőzésére kullancsfertőződésének. Azonban gyakran nagyon meleg és párás területeken, ahol a lakosság atkák virágzó, vagy egy olyan időszakban, elhúzódó esőzések, amikor a csaj nem lehetséges, hogy a por fürdők, ez a módszer sem segít, hogy elkerülje a paraziták.

Túl gyakran tisztítják a tollakat és a tollakat, amelyek a paraziták által okozott fertőzés jelei lehetnek.

Ha a csirkék nevelt atkák, észre fogod venni, hogy ők nagyobb valószínűséggel tisztítsa meg a toll és csipetnyi tollak a szárnyak alatt és a végbélnyílás körül. Alaposabb vizsgálat láthatjuk a kis piros vagy fekete foltok a végbélnyílás körül, és nézve a tyúkól alszanak találni vörösvértestek csíkos vagy fekete foltok, amelyeket úgy érezte, a leosztás során a felület felett.

A kullancsok elleni küzdelem módszerei

A piacon számos kémiai megoldások és termékek irtja az atkákat, de többségük már tesztelték a csirkék, így a tapasztalt tulajdonosok azt tanácsolják, hogy azonnal igénybe azok használatát. Jobb, ha először megpróbál egy komplex kezelés természetes jogorvoslat. spray az atkák ellen

Szórja be a csirkehéjat és az alvókat több napig egymás után a következő keverékkel: 2 csésze víz, 1 csésze növényi olaj és 1 evőkanál mosogatószer. Ez a keverék segít megölni a kullancsokat. Használat előtt jól rázzuk fel és oldjuk fel. A csirkehólyag kezelését heti hetente 1-2 alkalommal kell elvégezni néhány hétig, a csirkék kezelésével párhuzamosan. Ez a 100% -os természetes házi spray segít megszabadulni a kullancsoktól a csirkehálóban

Ön is szórhat réteg diatómaföldet a tyúkpadlón és a fészkelőhelyen, és dörzsölheti a keveréket az ültetvények felületére. Szükség esetén a kezelés megismétlődik.

illóolajok az atkák ellenA féreghajó (Artemisia) egy másik hatékony gyógymód a kullancsoknak. Tömörítsen csomókat az ürömből a behatolásokba, tegye a tasakokat a fészkelő helyekre vagy tegye le a vágott növényeket a tyúkházban. Ez egy nagyszerű eszköz, amelyet folyamatosan használhatunk a kullancsok visszaszorítására.

A fokhagyma lé növényi illóolajokkal kombinálva bizonyított eszköz az atkák ellen

A csirkék gyógyítására szórja meg őket fokhagymás lé alapján. A brit baromfitudósok felfedezték, hogy ez az eszköz képes 24 órán belül megölni az összes kullancs 100% -át. Használható madarak és megelőző szerek kezelésére.

Az ilyen természetes spray elkészítéséhez szüksége lesz:

  • 300 ml vizet
  • 30 ml fokhagymás gyümölcslé
  • 1 teáskanál (teljes mennyiség) bármely kombinációja ezen illóolajok – babérlevél, fahéj, szegfűszeg, koriander, levendula, menta és / vagy kömény.

Mindegyik összetevőt keverje össze egy palackban porlasztóval, és hetente kétszer megismételje a csirkét ezzel a gyógyszerkészítménnyel a profilaxis, vagy minden második nap 2-3 hétig, ha kullancs fertőzött. Különös figyelmet fordítsunk az anus és a szárnyak körüli területekre. A permetezés után ajánlott a csirkék diatomafölddel történő kezelését is, a por dörzsöli a bőrt és a tollaidat. Ügyeljen arra, hogy ne kapjon port (vagy te) a szemekbe és tüdejébe. A csirkék egyidejű kezelése és a csirkecompon feldolgozása segít megszabadulni a kullancsoktól.

Ha a csirke fogazott a mancsán, a mérleg nem lesz sima, hanem felfelé

 A lábakon a kullancsok egy másikfajta külső paraziták, amelyek a mérleg alatt rejtőznek, és amelyekből emelkednek.

atkák a lábakonHa ezeket a tüneteket észleli, megszórjuk csirkecomb fokhagymás lé oldattal, majd olajozzuk vazelinnel természetes (vagy azzal egyenértékű, a természetes adalékanyagok). Az ilyen kezelés segít nemcsak megijeszteni, hanem pusztítani is az atkák – meg fog halni a fulladástól.

A vasban gazdag termékek kullancsokkal fertőzött csirkék kezelésében segítenek

Az atkákkal fertőzött atkák kezelésében ajánlott a vérbevitel növelése a vérszegénység megelőzésére.

vas-gazdag élelmiszerekVasban gazdag ételeket közé tartozik a tojás, hús, hal, baromfi, tenger gyümölcsei, spenót, cékla zöldje, gyermekláncfű zöldje, édesburgonya, brokkoli, kelkáposzta, káposzta, göndör, eper, dinnye, mazsola, búza termékek, zabpehely, kukorica, melasz. A bevezetése ezek a termékek a diéta a csirkék hozzájárul a jobb helyreállását legyengült madarak – ha fertőzés csökken nemcsak a vérben a vas, hanem gyengíti az immunrendszert. Hozzáadása gerezd friss fokhagyma az ivóvízben vagy a fokhagyma por élelemhez való jó a fertőzések megelőzését, mint paraziták nem szeretik az ízét a vér e szárnyasok a diéta, amely a fokhagyma van jelen. Ezenkívül ez a hasznos termék növeli a beteg csirkék immunitását a kezelés alatt.

A csirkék rendszeres ellenőrzése korai stádiumban mutatja a fertőzés jeleit

A legtöbb betegséggel kapcsolatos probléma megelőzése a gyakori ellenőrzés és az egészséges és beteg állatok megjelenésének ismerete.

csirkék vizsgálataA csirkék rendszeres, gyakori és alapos vizsgálata elősegíti a problémák felderítését és megoldását, mielőtt azok az ellenőrzés alá kerülnének. Ha alaposan tanulmányozza a zónát a szárnyak alatt és az anusban, elkaphatja a parazitákat, mielőtt elkezdenek szorozni. A betegség első tüneteinek és a gyors kezelésnek köszönhetően meg lehet ölni az atkokat, mielőtt a madarak tömeges fertőzése megkezdődik. A száraz talajjal vagy homokkal, a diatomafölddel és a fa hamuban töltött porfürdők zónái szintén jó módja annak, hogy megakadályozzák a csirkék megfertőzését a csirkékkel szemben.

A csibék elleni csalókkal kapcsolatos tapasztalatok – videó

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 + = 39