Hogyan lehet felismerni egy vadat a helyszínen és harcolni

Vole a kertbenVoley a nyári lakosok egy részét valódi őrületbe hozhatja. Ebben a cikkben elmondjuk, hogy a nyugati gazdák hogyan küzdenek ezzel a csapással.

Egy kis elmélet

károsító féregA rágcsálók olyan kis rágcsálók, amelyeket külsõ hasonlóságok miatt mezõnek vagy rétegõnek is neveznek. Észak-Amerikában széles körben elterjednek két fajta köcsögök: sztyeppék és rétek. Az első élőhely-tartomány préri, míg az utóbbi teljesen mindenhol él, ezért számtalan. Nagyon hasonlítanak egymáshoz, és a harc és a kontroll módszerei gyakorlatilag megegyeznek.

Ezek első pillantásra az aranyos rágcsálók jelentős károkat okozhatnak a kertben. Ne keverd össze azokat olyan egerekkel, amelyek nem okoznak ilyen károkat. A Voles örömmel különféle növényeket, valamint néhány fa kérgét eszik. Ha úgy találja, hogy a leszállást megtámadták, mindenképpen ellenőrizze a nem kívánt vendégeket.

Hogyan lehet azonosítani az ujjakat?

kedves egerek családjaVole-t megkülönböztethető a kerek fülek, melyeket gyakran haj, apró szemek és rövid farok rejtenek. Ezek kis guggoló rágcsálók, hasonlóan a mezei egerekhez. A vastag szőrzet általában világosbarna vagy szürke színű. Állatok, mint a gyomnövények és a talajtakaró növények. Mind napközben, mind éjszaka aktívak, különösen a korai órákban és a szürkületben.

Ön azonnal felismeri a kölyöket a kert sarkán át a kígyószerű alagutakon keresztül. A tavaszi hónapokban a legaktívabbak, majd a mániás törekvésük, hogy ásni kezdjen. A rágcsálókat a gyökerek és az izzók a lyukakon keresztül ásják, majd módszeresen rágják őket. Ha elkezdte felismerni a félig fogyasztott sárgarépát és a burgonyát, akkor a kertjében kedvese volt. A kártevők úgy szeretnék felszerelni fészküket a fák és cserjék alapjain, hogy ártsanak a gyökereknek, különösen azért, mert ezek a rágcsálók szeretik rágni a kéreget.

Hogyan lehet megszabadulni a kölyökkel?

harc az erdeiek ellenÍme néhány hatékony módja a kis rágcsálók elleni küzdelemnek. Néhány közülük jól működik az Ön esetében.

Próbálj meg emberi csapdákat felállítani a bozótónál és a fészkelőhelyeken. Helyezzük el a májnövényből a csalit a kora esti órákban, amikor az erdeiek különösen aktívak és átrendezik a csapdákat, amennyire szükséges, hogy megszabaduljanak tőlük. Rögzítse a foglyokat a helyszínről, és engedje el a mezőbe.

Ebben az esetben a siker kulcsa türelem és kitartás.

Ha a probléma elérte csúcspontját, a rágcsálókat rágcsálóirtóval hízhatja. Forduljon a kertészeti osztályhoz, hogy megtalálja a hatékony és engedélyezett terméket.

A rágógumiból származó rágó megrémítéséhez kavicsot adjon a gödörbe a telepítéskor. A gyökérzöldséget egy gombaölővel is meg lehet nedvesíteni, hogy elszállítsa a kártevőket. Ezenkívül rágcsálóknak is ellenállóak a hagymák.

Egy jó módja a hagyma ültetése.

Megelőző intézkedések

macska az egerek ellenKorán elrettenteni a volák vágyát, hogy megszállják a kertjét, számos egyszerű módszer létezik. Előnyben részesítve a gyomok és a talajtakaró sűrű növényvédő burkolatát, amely élelmiszereket biztosít és megvédi a ragadozóktól, a rágcsálók negatívan reagálnak az aktív gyomirtásra és a bokrok metszésére. Az udvarodat barátságtalanul állítsd össze a málnákkal, így maximálisan tiszta helyet teremthetsz.

Szerencsére ezek a káros állatok nem a legjobb hegymászók. Ezért a zöldségeknek a rágcsálókból való ültetésének megóvása érdekében legalább 30 cm magasságú fémszemből kell őket körülölelni, és ugyanazon mélységben ásni kell a talajba.

Természetesen a legjobb őrség lesz egy utcai macska, amely hatékonyan küzd mindenféle egér kártevők ellen.

A legtöbb mód, amit megszabadíthatsz az egerektől, alkalmazható a mocsarakra. Mindig emlékezzetek a harcok humán módjára, az állatok sértetlenül hagyásával, hacsak nincs szükség kimerült vegyszerek használatára.

Videók a voles harcokkal kapcsolatban

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − = 52