Aaltopahvilaatu Petunia Superbissima

Olen pitkään haaveillut Super bissima -kaupungin kiemurtelevista petuniasta, mutta myymälämme on tällainen lajike harvinaisuus. Ja äskettäin pennin siemeniä tuodaan minulle kaukaa tuttavat, sillä valokuva valokuva, jossa kukkia vaaleanpunainen väri. Kerro meille Superbissiman petuniasta. Onko sillä lajikkeita, joilla on eri väritys kukinnosta? Haluaisin tummemman värin.

superbissimaEhkä eniten kysytty keskuudessa kukkakaupat ovat suurikukkaisia ​​petunias. No, kuinka en voi rakastaa näitä valtavia kirkkaan kukkia, jotka peittävät vihreän pensas? Kuitenkin niiden joukossa on erityinen laji, joka houkuttelee viehättään – tämä Petunia Superbissima. Siinä nimi kuvaa tarkasti kasvin ulkonäköä. Sen yksinkertaisesti valtavat kukinnat eivät ole vain suurikokoisia, vaan myös ainutlaatuisia väreissä, ja ne eroavat myös terälehden rakenteesta ja muodoista, mikä tekee Superbissimistä helposti erottuvan muista lajeista.

Miten Superbissima näyttää?

Suurikokoiset petunia Superbissima kasvaa matalaharsolla, jonka enimmäiskorkeus harvoin ylittää 50 cm, mutta sen versot ovat melko pitkät (50 cm) ja haarautuneet. Tämä tekee petunian kuningattaren ripustetuista kukkaruukkuista.

Kesäkuun alussa ensimmäiset epätavalliset kukinnot esiintyvät petuniassa:

  • ne ovat hyvin suuria, keskimäärin 12 cm halkaisijaltaan, mutta joillakin lajeilla on myös täysi 16 cm;
  • terälehtien reunat aallotettu voimakkaasti;
  • kukka on luonteeltaan laaja, avoin, violetti kurkku, johon tummat suonet ovat selvästi jäljitettävissä.

Kukintojen väri riippuu lajikkeesta, mutta enimmäkseen ne ovat eri sävyjä vaaleanpunaisia ​​ja violetteja sekä valkoisia.

Kokeneiden kukkakauppojen havaintojen mukaan tällaiset petuniat usein puristavat sen kukintoja, mutta ne säilyttävät lajikkeen muut ominaisuudet.

Suosittuja lajikkeita

Petunia Superbissiman tehokkain edustaja on Zhabo-sarja. Sitä erottaa pienikokoiset pensaat, joiden korkeus on korkeintaan 35 cm mutta samaan aikaan suurimmat ja aallotetut kukinnot. Ne voivat olla vaaleanpunaisia, sinisiä, violetteja.

Suurten kukintojen reunat ovat herkkiä terälehtiä, mutta erittäin tiheä kurkku, joka tekee niistä kestäviä ennen sateelle ja tuulelle altistumista.

Vähemmän mahtavia ovat sellaiset Superbissima lajikkeet kuin:

  1. Triumph – vaaleanpunaisia ​​kukintoja, jotka on laimennettu valkoisella reunuksella, joka useilla terälehdillä saavuttaa aivan kurkun keskipisteen. riemuvoitto
  2. Tumma violetti petunia sopivalla värjäämällä kukkia. tumma violetti
  3. Rosea – vaaleanpunaisilla terälehdillä, joissa tummat violetit laskevat ja melkein musta keskellä. Rosay
  4. Alba – valkoiset terälehdet on maalattu violetinkireillä. Alba

Petunian viljelyn ja kukinnan erityispiirteet Triumph – video

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − = 83