Kuinka kasvattaa balsamia siemenistä?

Syntymäpäivänään minulle annettiin ihana balsam. Siskoni vaatii siemeniä ja haluan kertoa sen. Kerro minulle, kuinka kasvaa balsamia siemenistä?

Balsami tai märkä Vanka on kaunis vehreä pensas, tumman vihreän lehtineen. Kukkien viljelijöille hän rakastui kirkkaan kukinnan vuoksi. Tänä aikana kasvi on peitetty useilla väreillä hyvin erilaisilla väreillä, ja lisäksi asianmukaisella hoidolla kukinta voi kestää koko vuoden. Huolimatta siitä, että balsami on talonrakennus, se voidaan istuttaa kesällä kukkapenkillä.

balsamia siemenistä

Kotona balsamia on helppo kasvattaa siemenistä. Pääasiassa on valita ne oikein (tai kerätä ne) ja tarjota kaikki edellytykset taimien kasvulle.

Valikoima ja siementen valmistus

balsamien siemeniä

Balsamien viljelyä käyttäen ostettuja siemeniä. Jos talossa on jo aikuisten kukkaviljelmä, siemenet voidaan kerätä itsenäisesti.

Kun ostat siemeniä myymälässä, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin:

  1. Siemen tulee olla korkealaatuista, joten sinun tarvitsee vain ostaa ne luotettavilta toimittajilta.
  2. Saadaksesi talon kasvin, valitse monivuotisten lajikkeiden siemeniä ja istutettavaksi avoimessa maankäyttöviljelyssä.
  3. Lajikeominaisuuksien säilyttämiseksi ei pitäisi valita siemenseosta, on parempi ottaa lajit erikseen.
  4. Huolimatta siitä, että siemeniä voidaan säilyttää yli 6 vuotta, juuri tuoreen itävyyden lisääntyminen.

Kerää siemenet kotiin balsamilta sen jälkeen, kun se on kukannut. Kuolleiden kukintojen paikassa muodostuu pieniä hedelmiä, ja kun ne kypsyvät – siemenlaatikoita.

Kerättäessäsi siemeniä sinun tulee tehdä se hyvin huolellisesti. Vähäisessä liikkeessä laatikko rikkoo ja siemenet hajoittavat. Tämän vuoksi balsamia kutsutaan myös nimellä Impatiens.

Ennen kylvösiementen käsittelyä 10 minuuttia lämpimässä, kevyessä kaliumpermanganaatin liuoksessa. Sitten liota yksi päivä puhtaalla vedellä.

Maaperän valmistelu

Balsamien siementen onnistuneelle itämistä varten valitaan löysä ravintoaine maaperä. Substraatti ostetaan myymälästä tai valmistetaan itsenäisesti sekoittamalla:

  • yhdestä osasta hiekkaa, puutarhamaata ja vermikuliittia:
  • kaksi turpeen osaa.

Taudin ehkäisemiseksi “mustalla jalalla” maaperää suositellaan kaataa Phytosporinilla.

Siemen kylvö

taimi

Laaja mutta ei syvä astia (enintään 10 cm) antaa dreneerauskerroksen kevytsorarakeiden maaperän ja pirskoita. Märkä hammastikulla kiinni siementen ja laita se astiaan, ei syventäminen, ja vain hieman painetaan maahan.

Pienet balsamien siemenet ovat myös käteviä kasvattamaan välittömästi turvetuot- teissa.

Käytä ruiskupistoolia ripottele siemeniä ja peitä säiliö kalvolla. Laita se valaistuun ikkunaan, välttäen suoria säteitä, huoneeseen, jonka lämpötila on vähintään 25 astetta.

Balsam taimien hoito

sukeltaa balsameja

Levitysten jälkeen (kolme viikkoa myöhemmin), poista kalvo. Tarvittaessa versot päivitetään ja myös maaperä kaadetaan, kun taimet vedetään. Kastelu taimet on parempi kuormalavalla, jotta vältetään romahtaminen juuret.

Heti kun taimet ulottuvat 2 cm: n korkeuteen ja muodostavat kaksi todellista lehtiä, ne alkavat haukata erillisissä kupeissa. Viivästymisen jälkeen sivusuuntausten muodostamisen stimuloimiseksi viilentää yläosat.

Siirtymällä pysyvään paikkaan nuoret balsamit ovat valmiita, kun ne muodostavat pensaat ja juuret kokaisevat kokonaan maapallon lasin.

Balsami: kasvatus ja hoito – video

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − = 68