Pähkinöiden inokulointi: mitä voit tehdä?

Meillä on suuri dcha-sivusto, johon oli tarpeeksi tilaa nuorelle puutarhalle. Viime vuonna istutettiin monia hedelmäpuita sekä useita lajikkeita pähkinöitä ostettu lastentarha. Taimitarjoajan asiantuntija ehdotti, että pähkinöiden hedelmää voidaan kiihdyttää, jos ne istutetaan. Kerro minulle, mitä voin istuttaa pähkinä ja valita siirteen?

oksastettu pähkinäPähkinän ominaisuus on hyvin hidas kasvu. Toisin kuin hedelmäpuita, jotka alkavat tuottaa hedelmää keskimäärin kolmannesta elinvuodesta, pähkinä muodostaa hedelmän aikaisintaan 8 vuotiaana. Kuitenkin kokeneet puutarhurit ovat jo pitkään tienneet, että kiihdyttää hedelmää kahdesti voi olla, jos mutteri istutetaan. Tällöin ensimmäinen sato näkyy enintään viiden vuoden kuluttua. Lisäksi rokotus sallii pähkinän lajikkeen ominaisuuksien säilymisen, koska siemenmenetelmällä kasvatetut siemenet ovat usein peripyloituja, ja suurien hedelmien sijaan ohut kuori saattaa aiheuttaa pieniä kovaa pähkinää. Tärkein asia tässä liiketoiminnassa on tietää, mitä on mahdollista istuttaa pähkinä, valita myös oikea siirto ja toteuttaa menettely.

Varaston valinta ja valmistelu

nuoria pähkinöitä

Oliiviöljyjen osalta on suositeltavaa käyttää 3 vuoden ikäisiltä siemeniltä viljeltyjä lajikkeita. Ihannetapauksessa, jos se on kaksivuotinen puu, jonka halkaisija on 1-1,5 cm.

Juurivarastojen olisi oltava biologisesti yhteensopivia kasvatuksen kanssa, niillä on hyvä roiskeenkestävyys, niillä on suuri tautienkestävyys ja hillittävä kasvu.

Varaston valinta on tehtävä, keskittymällä alueen ilmasto-olosuhteisiin, joissa puuta kasvatetaan. Useimmiten pähkinä istutetaan taimiin:

  • (viisivuotissuunnitelma, sadonkorjuu, auringonnousu) – ne ovat kaikkein yhteensopivia, ne sietävät hyvin pakkasen ja antavat suuren sadon, ja oksasäiliö;
  • pähkinäpuu – on parempi valita lajikkeita, joilla on keskipitkä tai voimakas kasvu, mutta on syytä harkita, että kaikki maaperä ei ole sopiva niille ja puut voivat kärsiä erityisen kylmän talven aikana;
  • hinji-pähkinöitä – ovat luonteenomaisia ​​kolmansista elämänvuoroista ja taudinkestävyydestä, mutta kylmät talvet ovat huonosti siedettyjä.

Miten valita siirto?

Säleikköä varten on tarpeen valita pähkinöiden nuoret oksat, jotka muodostuivat kuluvalle vuodelle. Valinnan tärkein kriteeri olisi viljelyn laatu.

Älä käytä käärittyjä rasvaisia, hyvin pitkänomaisia ​​versoja, samoin kuin oksia, joilla munuaiset muodostuvat kuoren kuoppia.

Haara on leikattava siten, että saman verran vartaloa on 20 cm pitkä kehitetyillä munuaisilla, joiden paksuus ei saa olla pienempi kuin 0,8 cm. Munuaisten käyttö ei ole suositeltavaa alustalla eikä ampumalla.

Pähkinä – video

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − 77 =