Kukkapenkit ruusuilla – erilaisia ​​tyylejä ja muotoja, jotka ovat arvoisia kuningattarelle

Velvety ruusutKirkkaat, lempeät, viehättävät ja upeat ruusut eivät voi jättää välinpitämättömiä puutarhureita. Mutta kun tavoitteena oli laskeutua päällä on luonnollinen ihme, monet joutuvat ongelma, miten järjestää rukous niin, että hän kääntyi ja näyttäviä, ja sovi yleinen tyyli puutarha, eikä liian vaativa lähteä.

Selvitäkseen vaikea tehtävä vielä, koska maailma ruusut on niin laaja, että vain nimet joidenkin lajien voidaan menettää: Stam ja polyanthus, miniatyyri ja kiipeilyä, floribunda ja grandiflora … ja sitten on luokan ja kymmeniä värejä ja muotoja. Ja kaikki tämä on otettava huomioon, kun otetaan huomioon ruusujen kukkapenkki.

Kukkapenkkien sijainti ruusuilla

Mutta sinun on vielä aloitettava valitsemalla paikka tulevalle kukkapuutarhalle. Ruusut suosivat aurinkosuojattuja auringon alueita, joissa aamulla ja kuumimmilla keskipäivillä kukat voivat piiloutua penumbraan, mutta kohti iltaa mikään ei voi kattaa auringon kukkia.

Ruusuihin maalla on myös omat vaatimukset:

 • Pohjaveden ei pitäisi olla lähempänä kuin kaksi metriä pinnasta;
 • Hyvä kuivatus ja riittävä ravitsemus ovat tärkeitä;
 • Ja jos maaperä on tiheä ja raskas, on parempi tehdä hiekka tai turve sekoitetaan etukäteen.

Helpoin tapa koristella kukkapenkki ruusuilla ei ole keskellä kohdetta, mutta lähellä rakennuksia tai aidat, lähellä puita tai pitkin polkuja. Tämä suojaa kasveja tuulta, peittää heidät talvella ja pitää pitkään istutuksen koristeelliset vaikutukset.

Säännöllinen rosary

Tällaiset istutukset ovat palatsin puistojen tyyliä, vaikka ne ovat varmasti upeita, mutta ovat perusteltuja useimmiten eteläisillä alueilla, joissa ruusut eivät voi pelätä pakkasia. Klassinen maa rukous suoritusmuodossa voidaan järjestää seuraavasti: Keskellä geometrisesti oikean koostumuksen, joka sijaitsee kahden puiston polkuja, pensasruusuja sijoitetaan lähemmäksi reunaa istutettu hybridi teetä, ja raja on elossa polyanthus.

Ruusun kukkapenkki, joka on suunniteltu säännöllisen puutarhan tyyliin, on myös koostumuksen staattinen keskus, joka korvaa pensaan ruusut – se voi olla esimerkiksi patsas, korkea maljakko tai jopa suihkulähde.

Maisema Rosary

Usein tällainen ruuvien kukkapenkkiin liittyvä epämuodollinen rakenne mahdollistaa pienen määrän eri kasvien kokoa ja muotoa, sekä epäsymmetriaa ja fantasiaa. Ruusut, kuten mikään muu kasvi, eivät sovi kaarien ja korujen koristelemiseen. Tämä tyyli on vain tyytyväinen tällaiseen soveltamiseen upea pensas

ruusut sisustuksessa

Yhdistämällä leimaamalla, tee-hybridillä ja kiipeilevillä ruusuilla voit laajentaa sivuston kukintoja, tehdä siitä monipuolisempaa ja mielenkiintoisempaa. Suunnitteluverhoja on tärkeää muistaa vain, että pyöreiden ryhmien istutukset näyttävät paremmilta kuin yksittäiset kasvit.

Rakenteellinen rukous

Kukkaruukkujen yleinen muotoilu ruusuista puutarhan nurkkaan sisätiloilla tai penkillä, lähellä terassia tai lampia. Tällainen istutus ei ole kovin suuri, mutta näet jokaisen kukan ja kuka, kuka, ja sen arvoiset ruusut. Linjat tyylikkäästi korostavat tontin juontia sora- tai luonnonkivellä.
Laitteet kukkapenkkien luomiseen ruusuilla ovat lukemattomia.

lähellä lampia

Yksi rukous koristelee klassisia patsaita tai vanhan englantilaisen puutarhan jäljitelmää ruusujen katoksessa järjestetyn huviveneen muodossa. Joku haluaa kiinalainen puutarha, jossa on runsaasti tee-hybridi-ruusuja, ja jonnekin itään tulee ylellinen mauritanialainen rukousnauha, jossa on tuoksuvia pensaita ruusuja.

ruusuja seinälle

Miten koristella kukkapenkki ruusuja rinteessä

Jos sivusto ei ole täsmälleen taso, tämä ei tule olemaan este ruusujen istuttamiseksi. Pääasia on, että valituilla rinneilla ei ole pohjoista orientaatiota. Mitä suurempi tontti näyttää etelään, sitä kauemmin kukinta kestää, ja ruusujen jäätyminen on helpompaa.

rinteessä

Ja jos maan eteläosissa tätä ruusuilla voi muodostua yksinomaan ruusujen yksin, keskellä kaistaa on parempi yhdistää ne muratti ja metsän violetin, Aubrieta ja Arabis, alppihiihtoa phlox, kausiluonteinen sipuli, sammalia, stonecrop. Klassisesti ruusuja voit yhdistää isännät.

Rinteillä on parempi istuttaa sellaiset ruusut, jotka sijaitsevat lähemmäksi maatasoa: maaperän kansi ja kiipeily, jotka voidaan kiinnittää kivillä ja joita käytetään tukien epätasaisella pohjalla.

Unen koristelu

Kani ruusuillaRabatka, kuten se oli: yksipuolinen tai kaikkien puolilta kysytty, suunnitellaan tärkeän periaatteen mukaisesti – keskellä korkeimmat kasvit ja lähempänä alemman reunan. Ruusujen suhteen otetaan huomioon myös pensaiden harhaus, joten vain ruusuja, joissa ei ole piikkejä, pitäisi olla polulla, muuten on tarpeen lisätä kukkaviljelmää rakeiden reunojen reunoja tai rajoja.

Vaaleanpunainen nurmikko

Tarjolla on riittävästi tilaa paikan päällä, ja voit järjestää kiinteän maton maapohjasta tai kiipeilevästä ruususta, joka on järjestetty viljan ja muiden koristekasvien kanssa. Kiipeilyn ruusuja tämän puutarhan muotoilun kanssa kasvatetaan, kuten maapäällyste, joka liittää joustavia versoja maaperään metallisilla napeilla.

Suunnittelemalla kukkapenkki, jossa ruusuja, jotka näyttävät nurmikolta, ei ole syytä ottaa kasvien lajikkeita, jotka yleensä kasvavat voimakkaasti.

Nurmikko ruusuilla voi suorittaa useita varsin utilitaristisia toimintoja:

 • Pitkäaikainen erittäin koristeellinen ja ei vaadi erityistä hoitoa;
 • Auttaa virallista vapaata maata;
 • Ei vaadi niittoa;
 • Vaikuttaa positiivisesti alueen maaperään ja mikroilmastoon;
 • Pidä kosteutta maaperän pinnan lähellä.
 • Kasveja on vaikea kasvattaa.

Perinteisistä nurmikasvien, kukkaviljelytuotteiden ja keväällä kylvettyjen yksivuotiaiden sekoituksesta voit luoda maaginen kukkapohja, jossa on maakansi lajikkeita maurien nurmikon tyyliin.

Ruusut pensasaitoksille

Suojaa ruusuistaRuusut ovat erinomaisia ​​pystysuoraan maisemointiin. Hedge hankala pensaat ovat ja sisustus sekä puutarhan suojaa, ja tällainen rakenne ja puoli metriä korkea, voit ottaa paitsi puutarharuusut, kuten pitkä floribunda, grandiflora ja puisto lajikkeen lisäksi myös rosehips.

Hedge pensaita istutetaan ruutukuvio etäisyydellä puoli metriä, ja välillä istutettu matalan kasvava ruusut tai kasvien kumppani sopiva väri, koko ja ajoitus kukinnan.

Ruusujen suojaaminen on kuitenkin tärkeää muistaa, että paljon etuja lisäksi on haittoja:

 • Ruusuille tarvitaan aurinkoinen, suojattu paikka tuulta;
 • Syksyllä, kun ruusuista poistetaan lehdet, tällainen suoja voi olla alasti ja houkutteleva. Ratkaisu ongelman valintaan lajikkeita, jotka kukkivat vasta myöhään syksyllä, eivät irtoa lehdet tai on kirkas koriste hedelmiä;
 • Jopa karkealla karsimalla ei ole aina mahdollista saada siistiä aitaa.

Hedge taimet parempi ottaa kaksi tai kolme vuotta vanhoja, istutetaan kaivannon syvyys 60 cm. Putoava kesällä nousi kasvi elämän alkupuoliskolla syksyllä, ja ikivihreitä lajikkeiden keväällä.

Ruusun aidan koristelu

aita

Mixed kukkapenkki ruusuilla

kukkapenkkiKun luodaan mixborder ruusuja, on erittäin tärkeää ottaa huomioon kasvien ryhmittelyn, ei vain ruusut, mutta kaikki muut lajit, korkeus ja epäilemättä kukinnan aika.

Ihannetapauksessa, jos jonkin lajikkeen kukinta päättyy samaan aikaan toisen kukinnan alkuun. Nurmikoiden osalta mixbordersin ei tarvitse ottaa nopeasti kasvavia ruusuja, jotka tahattomasti syrjäyttävät muita kasveja ja voivat ajan myötä merkittävästi pienentää kukkapenkkien sisustusta ruusuilla.

Yksipuolinen mixborders istutus korkeita pensaita järjesti katsojasta poispäin, istutetaan keskelle upeimmista lajikkeiden keskikokoiset ja etualalla kestämään miniatyyri tai maa kansi ruusut ollenkaan laatuja.

Kaikkien puolilta kyselyssä keskitetyissä kukkapenkkeissä kukat istutetaan symmetrian linjalla tai keskellä.
Ruusupenkkien lajikkeen ja koon mukaan on tärkeää istuttaa etäisyydellä toisistaan ​​ja muista kasveista, ja polku lähinnä oleva rivi järjestetään vähintään puolen metrin päässä reunusta.

Garden Border

Tämä sama periaate pätee myös kapeiden koristepalkkien ja ruusujen istutukseen.

Matala-ruusuiset ruusut täydentävät täydellisesti kappaleiden mutkat tai korostavat siirtymistä vaakatasosta pystysuoraan maisemointiin.

Jyrsimet on istutettu ruusuista floribundasta, maapähkinän ruusuista, joissa on koristeviemäreitä ja lyhytkasveja.

ruusuja polkuja pitkin

Säännöt luoda kukkapenkki ruusuilla

 • Ruusut eivät pidä yksinäisyydestä kovin paljon, joten lajikkeelle on esitettävä kolme tai viisi pensaaria.
 • Epäyhtymätön ulkonäkö epätasainen istutus ruusut eri korkeuksissa.
 • Muista ottaa huomioon kukkapenkki, jossa ruusun tulisi olla sopusoinnussa muiden kasvien kanssa, mutta ei yhdistää yleiseen taustaan.
 • Punaiset kukat laimennetaan valkoisella ja kermanvärisellä, hyvät paikat ovat keltaisia ​​ja lempeitä lilaisia ​​tai sinisiä sävyjä. Mutta lila-ruusut menetetään punaista kukintoa vastaan.
 • Lajikkeet värikkäillä kukilla on sijoitettava erikseen.
 • Keskellä suuri kukkapenkki ruusuilla on kirkkaanharmaa pensaikko tai yksittäinen leimausruusu.

Ruusujen sekoitusreunan tärkein etu on kukkaviljelmien kesto ja siirtyminen: ruusut eivät kukkivat, kukkapenkki saa koristeelliset ulkonäön muilla varhain kukkivilla kasveilla, esimerkiksi sipulilla; ruusut tulevat voimaan, ja niiden vuodatuksen jälkeen ilmestyy syksyn kukkia, ruohoja tai kuivattuja kukkia.

Ruusujen kasvit-kumppanit:

 • Kaikenlaisia ​​havupuita ja kokoja;
 • Karhunvatukka, Silvery lajit Artemisia, Loch ja vesicleberry;
 • Kausittaiset sipulit;
 • Elämänlanka;
 • Houkuttelevat koristepensaitit, jotka toimivat ruusupensaan taustana;
 • Kylvö vuotuiset kukkivat kasvit, täyttämällä aukot istutuksissa.

Ruusun vuorten ympärillä voit tehdä hiekkaa, laattoja tai kiveä, luonnollisen kuoren tai sora-murun multaa näyttää hyvältä. Reitin reunasta ensimmäiseen riviin on tärkeää jättää vähintään 50 cm.

Ruusun kukkapenkki omilla käsillä

Määritä ensin kukkapenkkien rajat, poista maaperä 10 – 15 cm: llä, laske pohja ja järjestä tulevan kukkapuutarhan rajoitus selkeiden rajojen rajaamiseksi. Ruusupuiden ulkokoristelu tehdään kivillä tai täyteaineella pienellä soralla, multaa tai soraa.

Istuttamalla ruusuja sinun ei pitäisi tehdä kukkaruukkuja monimutkaisia ​​kuvioita, ja runsaasti kymmeniä kasvilajia. Pääosa on suunnattava ruusuille, ja jäljellä olevat kasvit toimivat vain kunnollisena taustana.

Yhdistetyllä romanttisella ruusu-pinnalla, jonka kuva on esitetty täällä, istutetaan kaikkein vaatimattomimmat perennat: Veronica purppuriväreillä ja vaaleanpunaisella petrellillä. Emme kuitenkaan voi sanoa, että vain kolmen lajin kukkapuut ovat tylsiä tai huonoja.

Video: ruusujen yhdistelmä muilla väreillä

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 5