Мотоблок Нева с монтирани инструменти, които да помогнат на шофьора

Тежката селскостопанска работа може значително да улесни двигателния блок на Нева. Механизмът на колелата за отглеждане на земята е оборудван само с култиватор. Но устройството с мощен двигател е пригодено за работа с монтирани инструменти за култивиране на земята, косене на трева и дори количка за транспортиране.

Предимства motoblock

Neva Motoblock може да бъде допълнен с прикачени файловеПролетният работен ден в селското стопанство е почти денонощно. Тежката ръчна работа по изкопаване на масив за сеитба отнема по-голямата част от времето. Между другото имаше механични коне – Мол, Нева и други подобни. За 2 часа в моторния блок Нева може да изкопае 10 акра земя, да освободи 3 дни за други пролетни или есенни работи. Морето е малко и оживено, дори и ръцете на жените са способни, но с ниска мощност, по-скоро слаба сцепление. Подаръкът за селяните се превърна в по-мощна универсална единица.

Мотоблок Нева, е мозъкът на машиностроителите на Санкт Петербург. Тя е създадена в предприятието “Червения октомври-нева”. Производителите са създали проста непретенциозна кола за сезонна работа. Мощност на двигателя 5,5-7,5 литра. а. се осигурява от надеждни двигатели

 • Американски модел “BriggsStratton”;
 • «Хонда»;
 • «Subaru».

Мотоблок Neva с адаптерMotoblock е оборудван с двоен въздушен филтър, който прави работата по-стабилна. При завъртане на задвижването едно колело се изключва и се развива “на петата”. Способността да се използват други инструменти за селскостопанска работа прави мотоблокът универсален помощник на селянина.

Можете да купите и поправите устройството в най-отдалечените райони. Цената на мотоблок Neva е достъпна дори за хора с ниски доходи. Страната има 250 магазина за продажба на селскостопански машини и 160 сервизни центъра. Онлайн магазините доставят закупените стоки до всяка част на страната с помощта на пощенски списъци. Производителите произвеждат машини с гаранция, но 1% от брака е неизбежна, тогава технологията се заменя или устройството се изпраща за монтаж. Няма проблеми при закупуването на необходимите резервни части за мотоблока Neva.

Модели на мотоблокове

Мотоблок Neva MB-1Първото устройство беше сглобено с вътрешния DM-1K двигателен модел. Цилиндърът на двигателя е от чугун, което значително увеличава живота на двигателя. Развитието на тежки почви и дори девствена почва беше силата на апарата. Досега в селцето на селото можете да се запознаете с моторния блок Neva MB-1.

Модернизираният модел на мотоблок е в голямо търсене. промени:

 • се монтира редуктор с верига;
 • използвани внесени двигатели;
 • възможността за отключване на лявото колело за лесно включване на малка платформа;
 • скоростта на празен ход се увеличава до 12 км / ч.

Мотоблок Neva MB-2Товароносимостта на мотоблока Neva MB-2 беше 300 кг, което позволи използването на тролейна количка. След модернизацията мотоблокът започна да се радва на повишено търсене, въпреки значителното увеличение на разходите. Експерти оцениха увеличението на производителността на модела:

 • Увеличете ширината на обработката на лентата в един проход;
 • скоростна кутия с превключване на скорости – 4 напред, 2 обратно;
 • макара за предаване на мощност към прикачните устройства;
 • наличието на волана;
 • Увеличаване на товароносимостта на черен път до полутона.

Коренният инструмент, който се доставя с фрезови фрезови фрези за разхлабване на горния слой на почвата. С увеличаването на мощността, дръжката им ще се удвои до дълбочината на разхлабващия слой от 35 см. Вижте колко лесно мотоблокът на Нева работи по видео:

Има модели MB-23 и MB-3. Модел 23 изпълнява същите функции като MB-2, но двигателят има капацитет от 10 литра. а. и случаят стана по-тежък. MB-3 лек култиватор без приставки.

Мотоблок Neva MB-3Първият модел е прекратен. Кой от предложените помощници да избере земеделски производител зависи от площта на земята и естеството на произведението.

Различни приложения за мотоблок Neva

Оригиналният продукт е структура на рамката. Той е оборудван с гумени колела с дълбок и текстуриран гофриран протектор за добро сцепление на хлъзгавата повърхност. Комплектът включва ножчета с шаблони върху оста, които заместват колелата по време на отглеждането. За целогодишно използване, за моторния блок Neva се предлага разнообразно шарнирно оборудване.

Техниката се нарича блок, с помощта на тенти заменя сенокосача и кошара, количката за транспортиране до половин рубла боклук, а през зимата се превръща в снегорин. Купуването на допълнителни сенници може да бъде един по един или пакетно.

Косачки и косачки

Използвайте вместо ръчен плик на прикачен инструмент спестява сила и време. В зависимост от профила и равномерността на обекта се избира сегмент или ротационна косачка.

Сегментната косачка за моторния блок Neva представлява рамка, оборудвана с режещи ножове. Ножовете под формата на две пластинки с зъби получават колебателно движение от задвижването и работят като ножици, режеща трева в хоризонтална секция. Широчината на хватката е 110 см, скоростта на косачката е 4 км / ч. Когато се грижите за моравата, техникът ще ви предостави безценна помощ

Устройството има зъби, изработени от твърда сплав и леки закуски, дори от време на време уловени клонки до 1 см в напречно сечение. От съображения за безопасност коланът на инструмента е покрит с корпус. Отстранете и поставете капака бързо и не е трудно да замени табелата с зъбите в случай на счупване на режещото устройство.

Важно е да се отбележи, че наклонът е качествен дори на неравномерни места, тъй като почистването на полето се извършва в два прохода. В края на конзолата има шейна, която не позволява механизмът да падне на земята. Ротационните косачки за мотоблок произвеждат няколко фабрики в страната, тип KN 1.1.

Сектор косачка за мотоблокРоторната косачка за мотоблок Neva в селските райони стана по-широко разпространена. Устройството представлява диск или две, монтирани върху рамката в центъра. Когато режещите повърхности на диска се въртят, всичко, което пада върху пътя, се разрушава. Устройството е предназначено за:

 • да водят гъста трева патица;
 • работа на неравна повърхност;
 • коси, обрасли с храсти, неудобства.

Режещият механизъм представлява 4 ножа, фиксирани върху диска чрез щифтове. Ножовете излизат от гнездото на диска под действието на въртящ момент, когато са спрени, се отстраняват на място. Тревата се полага в гладки ролки. Косачка за мотоблок Neva тип Zarya е оборудвана с два диска, въртящи се една към друга. Височината на коша е регулируема. Но ножът е изтъкан бързо или излита в сблъсък с релефа. Производителността на роторните инструменти е по-ниска, ширината на ръба е 80 см.

Ротационна косачка на мотоблокЗа приложение в крайградската зона при претъпкани условия, роторната косачка, монтирана на Neva-KR-05 за моторния блок, е по-подходяща. Оборудването за собствен мотоблок се произвежда от завод “Красни Октибер”. Широчината на шева е само 56 см, което ви позволява да сложите в ред границите и да почиствате дървените стволове.

Използването на всякакъв вид косене налага на изпълнителя отговорността за безопасността на другите и на техните собствени. Поради това е необходимо не само да се провери силата на закрепване на режещия инструмент и опъна на колана, но и състоянието на полето, което ще се реже.

Консерви, камъни и други чужди предмети могат да повредят ножовете, да наранят космите. Необходимо е да се грижи за оттеглянето на деца и животни от рисковата зона. Работете в затворени дрехи и очила.

По време на работа състоянието на закрепване и опъване на коланите трябва периодично да се проверява. Ако е необходимо да ремонтирате или смените ножа, ножа, мотоблокът трябва да бъде изключен.

Защо се нуждаете от адаптер за мотоблок?

Адаптер на мотоблокАдаптерът за блока за двигатели Neva представлява рамкова конструкция с трасиращ механизъм. На върха може да се монтира седалка за служителя или кутия за превоз на стоки. С предни задвижващи гумени колела и задни задвижващи задни задвижващи колела, на 4 колела се произвежда направляващ самоходни механизъм. Минитректорът може да се използва за различни задачи.

Тъй като мотоблокът Neva има 2 съединителя, единият от които е прикрепен към седалката на водача. Друг възел може да бъде снабден с хелир или друг подобен инструмент. Градинските работи могат да се извършват при по-удобни условия.

Модел адаптер AM-2Моделът AM-2 е оборудван със специална рамка и механизъм за тенти с повдигащ лост. Резултатът е механизъм с водач, работещ на празен ход до 10, в работно положение – 3 km / h.

Други параметри:

 • размери в комплекта – 1600 * 750 * 1270 mm:
 • теглото на адаптера е 55 кг;
 • колело – 65 см;
 • луменът е 27,5 см.

Модел APM-350-1 се използва като седалка или вместо стол е инсталиран друг комплект оборудване. И тогава отглеждането на земята може да се извърши едновременно от два хълма, два плуга. На този адаптер тялото е закрепено за транспортиране на тежки компактни единици.

Холдерите, използвани в монтажни блокове

Ploughshare хълчърНай-трудната работа е нарязването на бразди за засаждане и заливане на отглежданите растения. Нарязването в ръцете на градинаря е универсален инструмент. Охладителят за моторния блок Neva е създаден преди други инструменти. Разликата между диска и храстите, използвани в короната, е принципът на тяхната работа. Химикалът, създаден от профилни части, свързани заедно като стрелка, дава възможност да се раздели почвата от двете страни с остър край с овал чрез извит профил. Има устройства:

 • нерегулиран;
 • регулируем;
 • Холандски.

Нерегулиран хълмНерегулиран хищник е конструкция с фиксирана ширина. Това е най-простото устройство, създаващо по време на работа равномерно каберне, дължащо се на фиксирани крила. Такъв хелир може да работи върху бразди, където кацането се извършва с профила му на профила. Такъв инструмент работи в канали с ширина до 30 см и не е в състояние да седи на редиците от картофи. Използвайте балдахин с леки култиватори на барове с дебелина до 12 мм. Устройството е енергийно интензивно поради своя профил, използвано на умерено влажна почва. На мощен мотоблок неговото използване е неоправдано.

Холдерите с променливо захващане са най-често срещаните инструменти на личните ферми, тъй като принципът на тяхната работа прилича на печене. Този инструмент може да бъде възстановен на всеки междуреден ред. Прилагайте също и двойна кошара. С преминаването част от почвата преминава отново в браздата, което прави гърба по-нисък. Обаче не само регулира разпадането, но и дълбочината на разпадането.

Диск толерантХоландският тип хълм е компромис между първия и втория вариант. Височината на хода и тесния бразда се получават чрез повдигане на клапите до желаната височина. Сгънати, те са почти двойни. Лопатата се издигаше като крилата на пеперуда. Поради високото крило земята не попада в браздата, височината е висока.

За моторния блок на Нева, дисковият отвор беше смятан за най-добрият балдахин. Два диска, монтирани на определено разстояние, се настройват на желания ъгъл на бягство. Закрепващата система се смесва, образувайки необходимия размер на реда и височината на хода. Такива устройства са няколко пъти по-скъпи от крилата, но те работят по-ефективно, а натоварването на моторния блок е по-малко.

При работа с хидравлична машина трябва да се използва намалена скорост и да се заменят гумените колела с метал за по-добро сцепление с почвата. След работа почистете всички части за закрепване от земята и ги мажете с дебела мазнина – литол или твърдо вещество.

Приложение на картофена машина с мотоблок

Принципът на оборудването за събиране на картофи се основава на извличането на грудки от земята и пресяването. Прибирането се извършва ръчно. За всеки проход на мотоблока картофите се извличат от един ред.

Прибори за размножаване на картофи за машината за разклащане Neva на вибрационния тип KKM-1 се използват на леки сухи почви с ниска влажност. В този случай в земята трябва да има по-малко камъни от 9 тона на хектар. Устройството се състои от подрязан херпес и решетка, върху която се отделя земята, а картофите остават на повърхността. Устройството е едноредово, с капацитет до 0,2 ha / h. Една ивица с ширина 37 см, дълбочина 20 см, се нарязва, нарязва се и преминава през решетката. Съществуват и други модификации, базирани на същия принцип на вибриращо пресяване на изрязаната гребло.

Мотоблокът е оборудван с картоф-багерПодобен ефект на вибрационното устройство, наречено Poltavchanka. Гнездото за картофи има по-голямо сцепление, но по-малка депресия. Устройството е проектирано да работи в средна влажност и композиция, в почвата.

Преглед на мотоблок Neva – видео

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 84 = 88