Valg af en cirkelsav til træ til arbejde i værkstedet

cirkelsav til træFor hver type materiale eller sektion er der brug for visse værktøjer. Den cirkelsav på et træ kan være stationær og mobil, har forskellige kapaciteter og ekstra muligheder. Der er mange parametre, du skal orientere til det rigtige valg.

Mobil eller stationær sav?

Den nemmeste parameter til evaluering, der er kun 2 muligheder:

 1. Den stationære installation er et bord med en indbygget cirkelsav til træ, der strækker sig om en tredjedel. Ideel til at skære lige lige bjælker. Normalt kræver en sådan maskine et specielt elektrisk netværk (trefaset), så det er umuligt at sætte det hjemme. fast installation
 2. For at betjene håndværktøjet anvendes en elmotor med drejemekanisme, som det er muligt at fastgøre savklinger af forskellige diametre. Et sådant værktøj er ideel til manuel arbejde. Det giver dig mulighed for at udføre en bred vifte af handlinger, men udførelsen af ​​et sådant arbejde er ikke højt. mobil cirkelsav

Nedenfor vil vi se på hvordan man vælger og køber en håndsav på skov. Stationære modeller er for forskellige, så de skal demonteres separat.

Saw power

cirkelsag makitaAlle værktøjer kan opdeles i flere strømkategorier:

 1. Effekten svinger mellem 500-1200 watt. Anvendes til skærebræt op til en tykkelse på 45 cm. Samtidig kan skivens diameter ikke overstige 160 mm. Ganske billige sågar, som er nok til det meste indenlandske arbejde.
 2. Strøm varierer fra 1200 til 1800 watt. De bruges til at skære bjælker op til 60 cm tykke. Diskens diameter i et sådant værktøj kan øges til 200 mm. Denne sav kan kaldes et semi-professionelt apparat.
 3. De største værktøjer har en effekt på 1800 til 2500 watt. Anvendes til savning af logs op til en diameter på 75 cm. Et sådant aggregat kan også bruges til skæring af stål. Det kan indsættes diske op til en diameter på 350 mm. Helt et stort og tungt professionelt værktøj.

Strømmen afhænger af hvilken maksimal diameter en disk kan have.

Operationelle indikatorer

cirkulær sav i driftFør du vælger og køber en træ sav, skal du være særlig opmærksom på værktøjets ydeevne egenskaber:

 1. Den afstand, som saven kommer ind i træet, afhænger af diskens diameter. Indgangsdypen er den vigtigste parameter.
 2. Rotationshastigheden er den næststørste indikator. Arbejdskvaliteten og arbejdskraftens produktivitet afhænger af det. Jo højere rotationshastigheden, jo færre defekter og mikroskader forbliver på træet.
 3. Vinkelsnit er den vinkel, hvor maskinen kan fungere. I nogle tilfælde er denne mulighed uerstattelig. Den sædvanlige tilladte hældning for de fleste instrumenter er 45cirka, men der er sav, der kan udføre et snit i en vinkel på 60cirka.
 4. Autonomi. I nogle tilfælde skal du købe en enhed, der kan køre på batteristrøm. Kraften af ​​sådanne produkter er normalt lav, men værktøjet kan så træet i 20-50 minutter.
 5. Glat start. En valgfri parameter, når du vælger, men meget nyttigt. Glat start og stop af rotation gem værktøjet, forlæng levetiden.
 6. Blokeringen af ​​en tilfældig start. Denne funktion er nødvendig for større sikkerhed.
 7. Saven er en vigtig parameter, da værktøjet skal holdes uafhængigt under drift. Massen er direkte relateret til savens kraft, jo højere er den, jo tungere enheden er. Men du kan stadig finde effektive værktøjer med lav vægt.

Skivesav til træ kan kun arbejde med træ, til metal skal du købe andet udstyr.

Om nødvendigt kan det samme værktøj skære krydsfiner, laminat, spånplader, fiberplader, plastik, skifer, plastglas. Det er også muligt at behandle andre materialer, der kan sammenlignes med træ med hensyn til hårdhed og tæthed.

Professionelle eller amatørsave

såning en barDet professionelle værktøj er primært præget af høj effekt og en stor diameter på disken, som det er tilladt at lægge i saven. Dette påvirker, hvor meget træ der kan skæres med maskinen. Men professionelt udstyr adskiller sig ikke kun i dette, men der er en række fordele:

 1. Justering af skærevinklen har en mere præcis indstilling i grader samt en langt mere pålidelig fastsættelse af hældningen.
 2. Mange professionelle enheder har designløsninger, der slukker vibrationer, hvilket gør arbejdet mere bekvemt og præcist.
 3. Værktøjet har fastgørelsesanordninger til fastgørelse på en speciel maskine, hvilket gør det muligt at lave mere jævne snit.
 4. Mange professionelle værktøjer, på trods af høj effekt og stor motorstyrke, har lav vægt. Dette opnås ved lette, men stærke legeringer i bunden af ​​designet.

Vælg disken til saven

savklingerKvaliteten af ​​savning afhænger meget af, hvilken slags blad der indsættes i savbladet på træ:

 1. Carbid-tippet stof. Almindelige plader, der anvendes i de fleste tilfælde. De tjener i lang tid, går let ind i et træ og tåler belastninger.
 2. Hvis du vil lave et stykke med en minimumstykkelse, skal du købe diske, der har tænder med variabel højde og scoreblade med vandhaner.
 3. Til radial- eller pendelsavning er det nødvendigt at købe de passende specialdiske.

Vær opmærksom på at diskene skal skærpes på professionelt udstyr. Højstyrkecarbidblade skærpes med diamantværktøjer. Du kan kun behandle standardfiler med en fil.

Video gennemgang af cirkulære træ sav

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 − = 36