Συμβουλές για το πώς να φυτέψετε τα φραγκοστάφυλα σωστά

Είναι σπάνιο να βρεθεί οικόπεδο κήπου ή φυτεία φρούτων και μούρων χωρίς να αναπτυχθεί φραγκοστάφυλο πάνω τους. Ονομάζεται επίσης “βότανα στα βόρεια” για μια ευχάριστη γεύση και για τη δυνατότητα ανάπτυξης σε πολύ αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Στρογγυλά ή οβάλ φραγκοστάφυλο φρούτα περιέχουν σάκχαρα, βιταμίνες και λιπαρά, γι ‘αυτό είναι αναγκαίο να εισαχθούν τα μούρα στη διατροφή του όλη την οικογένεια, ιδιαίτερα η ποικιλία των ποικιλιών επιτρέπει εύκολα να επιλέξει 2-3 θάμνο για φύτευση.

Η επιλογή των πρώιμες ποικιλίες, αργά και μέση ωρίμανση επιτρέπει γιορτή για τα φρέσκα μούρα για ένα μήνα, και σε κονσέρβα ή κατεψυγμένα φρούτα αποτελούν για την παροχή βιταμινών και φτιάξει το κέφι του χειμώνα. Από τα ξινά γλυκά μούρα προετοιμάζονται τα κομπόστα, η ζελέ, η μαρμελάδα, η μαρμελάδα και το κρασί.

Όροι για τη φύτευση των φραγκοστάφυλων

Φραγκοστάφυλα σε βάζοΤα φραγκοστάφυλα δεν προκαλούν πολλές δυσκολίες στη φύτευση και την καλλιέργεια, αλλά πρέπει να τηρηθούν ορισμένες προϋποθέσεις και απαιτήσεις προκειμένου να επιτευχθεί και να διατηρηθεί μια καλή συγκομιδή.

Αυτή η καλλιέργεια είναι αυτο-γονιμοποιημένη, η παρουσία θάμνων ή επικονιαστικών ποικιλιών δεν είναι απαραίτητη σε αυτό. Αλλά κατά βούληση, μπορείτε να προσγειωθούν δίπλα Bespinnye ή φραγκοσυκιές με κίτρινα, κόκκινα, σκούρα μοβ μούρα γλυκιά ή γλυκόξινη γεύση. Μπορείτε να δώσετε προτίμηση στους θάμνους που δεν είναι απλωμένοι, αλλά μάλλον μια μορφή.

Όταν επιλέγετε ένα μέρος για φύτευση, σκεφτείτε την αγάπη του φωτός και τη μακροζωία των φραγκοστάφυλων – άφθονη καρποφορία μέχρι τα 15 χρόνια και σταδιακά μειώστε τις αποδόσεις μερικές φορές μέχρι 40 χρόνια ζωής.

Ως εκ τούτου, φύτευση φραγκοστάφυλα θα πρέπει να διεξάγονται όπου δεν προγραμματίζετε τα επόμενα χρόνια, δεν κτίρια, έτσι ώστε θάμνοι μεγαλώνουν σε μια ηλιόλουστη περιοχή χωρίς σκίαση.

Το χώμα για φραγκοστάφυλο μπορεί να είναι σχεδόν τίποτα: αργιλώδη και αμμώδη, αργιλώδη και αμμώδη αργιλικά. Μόνο, δεν του αρέσει η βλάστηση και τα όξινα εδάφη.

Οποιαδήποτε γη μπορεί να διορθωθεί για τις απαιτήσεις του φραγκοστάφυλου. Έτσι, σε αμμώδη και αμμώδη αργιλίου είναι απαραίτητο να γίνεται βιολογικά κάθε χρόνο, και πηλό πολύ συχνά για να χαλαρώσει, έτσι ώστε ο αέρας που χρειάζονται έρχεται στις ρίζες. Στην ιδανική περίπτωση παρατηρείται καρποφορία και ανάπτυξη των φραγκοστάφυλων όταν φυτεύονται σε ελαφρές, ξηρές περιοχές. Τα ζιζάνια γύρω από τους θάμνους θα πρέπει να καταστρέφονται τακτικά.

Θάμνοι φραγκοστάφυλουΠροκειμένου να αρχίσει να συλλέγει μια άφθονη συγκομιδή γλυκών αρωματικών μούρων σε μερικά χρόνια, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί σωστά ο τόπος όπου πρέπει να φυτευτούν τα φραγκοστάφυλα. Επιλέξτε κάτω από την προσγείωσή του ένα ηλιόλουστο, ζυγό, προστατευμένο από τον άνεμο. Τα υπόγεια ύδατα δεν πρέπει να βρίσκονται πάνω από 1 m από την επιφάνεια της γης, επειδή οι ρίζες του φραγκοστάφυλου φθάνουν σε βάθος 50-70 cm. διαφορετικά μπορούν να κάμπτονται, το εργοστάσιο θα αρχίσει να πονάει.

Χαρακτηριστικά της φύτευσης φραγκοστάφυλο στα προάστια δεν διαφέρουν από την φύτευση στην περιοχή του Βόλγα ή της Σιβηρίας. Εδώ είναι ακριβώς τα είδη για να επιλέξετε ζώνες, κατάλληλες για καλλιέργεια σε αυτή την περιοχή.

Έτσι, για την περιοχή της Μόσχας, οι ποικιλίες Αγγλικά κίτρινο και Βαρσοβία είναι κατάλληλες, και για την περιοχή Βόλγα – Αφρικής, Grace, Kolobok.

Οι κανόνες για τη φύτευση των φραγκοστάφυλων

Σύμφωνα με τους κανόνες της φύτευσης των φραγκοστάφυλων σε μια μόνιμη θέση στο χώρο, καθώς και άλλα πολυετή φυτά, πρέπει πρώτα να αποφασίσετε πότε να το κάνετε καλύτερα. Συνήθως, τα φυτά φυτεύονται είτε νωρίς την άνοιξη, πριν από την εκκόλαψη, είτε το φθινόπωρο μετά το τέλος της βλάστησης. Εξαιρέσεις είναι τα σπορόφυτα με ένα κλειστό ριζικό σύστημα, ο χρονισμός της φύτευσης τους μπορεί να μετατοπιστεί, αλλά όχι πολύ, και όχι στον πιο ζεστό και ξηρότερο χρόνο.

Τα φραγκοστάφυλα κατά προτίμηση φυτεύονται την περίοδο του φθινοπώρου, από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Όταν φύτευση φραγκοστάφυλα το φθινόπωρο, θα έχει το χρόνο να ριζώσει καλά πριν από την έναρξη του παγετού, θα πάει στο χειμώνα, και την άνοιξη με καλές ρίζες θα αρχίσει να αυξάνεται με επιτυχία.

Η επιβίωση των φυτωρίων κατά τη διάρκεια της φύτευσης είναι ελαφρώς χειρότερη.

Πώς να φυτέψετε τα φραγκοστάφυλα το φθινόπωρο;

¶Έτσι, έχετε αποκτήσει ένα δενδρύλλιο στο φυτώριο των οπωροφόρων δέντρων ή με τα χέρια, και ίσως εσείς τον έθετε.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές κατά την φύτευση φραγκοστάφυλο, έτσι ώστε το εργοστάσιο να μην σας απογοητεύσει στο μέλλον:

  • Προετοιμάστε τα καθίσματα για μελλοντική φύτευση σε απόσταση περίπου 1,5 x 1,5 m, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά διαστάσεων του δακτυλίου μιας συγκεκριμένης ποικιλίας. Dig και καθαρίστε την περιοχή γύρω από τους από τα ζιζάνια, είναι καλύτερο να αρχίσετε να το κάνετε αυτό τουλάχιστον για μερικές εβδομάδες πριν από τη φύτευση για να αφαιρέσετε το χόρτο σίγουρα, κατά προτίμηση με ρίζες.
  • Σκάβει ένα λάκκο το μέγεθος των 40 * 50 * 50 cm εάν έχετε πολλά των οργανικών λιπασμάτων -. Humus, κοπριά, λίπασμα, – τα προσθέσετε όχι μόνο στα pits, αλλά και διασκορπίσει γύρω τους με ρυθμό 3-4 kg / 1 m .. Αλλά εάν η ποσότητα της οργανικής ύλης είναι περιορισμένη, τότε πασπαλίζουμε μόνο υπό τις ίδιες τις θάμνους, στα pits, αναμιγνύονται με λιπάσματα – υπερφωσφορικό και χλωριούχο κάλιο, καθώς και τα άλευρα τέφρα και δολομίτη. Δεδομένου ότι αποφασίσατε να φύτεψετε τα φραγκοστάφυλα το φθινόπωρο, ουρία και άλλα αζωτούχα λιπάσματα αυτή τη στιγμή του έτους δεν χρειάζεται να κάνετε! Θα είναι χρήσιμες μόνο την επόμενη άνοιξη.
  • Τα φυτά εξετάζονται, αφαιρούνται τα σπασμένα κλαδιά, αποκόπτονται οι ρωγμές που έχουν υποστεί βλάβη. Οι ρίζες των δενδρυλλίων διασκορπίζονται προσεκτικά στην κοιλότητα βαθιά και προς τα πλάγια, εμβυθίζοντας 4-6 cm από το προηγούμενο ύψος φύτευσης. Γεμίστε τις ρίζες με τη γη και ελαφρώς πέλμα για να τις συμπαγήσετε γύρω από τις ρίζες. Κάτω από κάθε θάμνο ρίξτε όχι λιγότερο από ένα κουβά με νερό και καλύψτε με χούμο ή τύρφη.
  • Κόψτε τους βλαστούς των νεοφυτευμένων φυτών σε μικρά penechkov με 3-5 μπουμπούκια ανάπτυξης. Από αυτά, τα πρώτα μεγάλα κλαδιά θα αυξηθούν την άνοιξη.

Η επακόλουθη φροντίδα των θάμνων των φραγκοστάφυλων δεν θα είναι δύσκολη. Καθώς τα φυτά μεγαλώνουν, θα χρειαστεί μια στήριξη, που δεν επιτρέπει στους μακριούς βλαστούς να ξαπλώνουν στο έδαφος.

μαύρα φραγκοστάφυλαΠότισμα γίνεται όπως είναι απαραίτητο: δεν μπορείτε να γεμίσετε έναν θάμνο, αλλά σε ζεστό, ξηρό χρόνο, ειδικά κατά τη διάρκεια της έκχυσης μούρα, το πότισμα είναι απαραίτητο.

Η χαλάρωση πραγματοποιείται περιοδικά, ειδικά μετά από έντονες βροχοπτώσεις, για να αποφευχθεί η δημιουργία φλοιού στο έδαφος κάτω από τον θάμνο. Κατά τη χαλάρωση μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε όλα τα ζιζάνια, αν είναι δυνατόν – με τις ρίζες.
Perekopka επιτρέπεται μόνο σε βάθος όχι μεγαλύτερο από 5-8 cm, καθώς οι ρίζες των φραγκοστάφυλα είναι κοντά στην επιφάνεια της γης.

Λιπασμάτων φυτά μπορεί να είναι κατά την περίοδο του σχηματισμού των ωοθηκών και γεμίζοντας τα μούρα με υγρό οργανικό, καθώς και την άνοιξη – άζωτο, το φθινόπωρο – καλίου λιπάσματα.

Κάθε χρόνο, αραίωση και, εάν είναι απαραίτητο, υγειονομική κλάδεμα βλαστών, αφήνοντας στον θάμνο 8-10 ισχυρούς υγιείς κλάδους διαφορετικής ηλικίας.

Πώς να φυτέψετε φραγκοστάφυλα το φθινόπωρο (βίντεο)

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 11 = 19