Φροντίδα και καλλιέργεια του παχιριού στο σπίτι

paheir στο σπίτιΟ Pakhira στο σπίτι αναπτύσσεται πολύ απλά, αν ακολουθήσετε μια σειρά συστάσεων. Αυτό το τροπικό φυτό προέρχεται από τους βαλτώδεις τόπους της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής. Περιλαμβάνει 24 τύπους. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, το φυτό ανήκει στην οικογένεια μολόχα, αλλά σύμφωνα με άλλες πηγές, θεωρείται ότι είναι ένα γένος baobabs. Συχνά το pahir ονομάζεται κάστανο της Γουιάνας ή Malabar για μια εξωτερική ομοιότητα με μια κοινή καστανιά.

Είδη παχιριών για εσωτερική καλλιέργεια

pahira aquatikaΤο πιο δημοφιλές είδος για την καλλιέργεια στο σπίτι είναι το υδάτινο pahir, ονομάζεται επίσης υδρόβια. Τα φρούτα του είναι βρώσιμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σύνολό τους, αλλά συχνά κάνουν αλεύρι για την περαιτέρω παρασκευή ενός ποτού που μοιάζει με ζεστή σοκολάτα. Εξωτερικά αυτό το φυτό είναι παρόμοιο με ένα δέντρο μπουκαλιών, έτσι χρησιμοποιείται συχνά στην κουλτούρα του μπονσάι.

Η καλλιέργεια του pagira στο σπίτι είναι αρκετά αργή και το φυτό φτάνει τα μέγιστα 3 μέτρα σε ύψος, ενώ το νερό συσσωρεύεται στην προκύπτουσα κοιλότητα μεταξύ του φλοιού και του ξύλου. Σε ένα φυσικό περιβάλλον, το εργοστάσιο μπορεί να φτάσει σε ύψος 20 μ. Τα φύλλα του είναι δεψικά, έχουν σκούρο πράσινο χρώμα και μεγαλώνουν σε μακριές μοσχεύματα. Μπορούν να δουν ένα ομαλό στέμμα πράσινου χρώματος. Η περίοδος άνθησης αυτού του είδους ξεκινάει μόνο τον Ιούνιο και διαρκεί μέχρι τον Νοέμβριο. Εάν προσφέρετε την κατάλληλη φροντίδα, το ενυδρείο pachira μπορεί να ανθίσει σχεδόν όλο το χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν απορρίπτει τα φύλλα του, κάτι που είναι χαρακτηριστικό για παρόμοια φυτικά είδη.

Κανόνες καλλιέργειας

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της φροντίδας για τα pahiri είναι αρκετά απλά, οπότε το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα και για αρχάριους. Ωστόσο, τα νεαρά δείγματα αποκτούν μια χαρακτηριστική εμφάνιση για μια μακρά περίοδο – ο σχηματισμός βλαστών, καθώς και η συγκράτηση, παίρνουν χρόνια. Τυπικά, η διακλάδωση αρχίζει μόνο όταν το φυτό φτάσει σε ένα συγκεκριμένο ύψος – τουλάχιστον 2 μέτρα. Για φύτευση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί έδαφος με μέσο θρεπτικό επίπεδο.

Αν το παχύραμα έχει καφέ φύλλα φύλλων, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν υπάρχει επαρκές πότισμα ή πολύ ξηρός αέρας στο εσωτερικό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αιτία μπορεί να είναι τα σχέδια.

Θέση και φωτισμός

φωτεινό διάχυτο φως για τα παχιράΕίναι προτιμότερο να αναπτύσσεται το pahir στο σπίτι στα δυτικά ή ανατολικά παράθυρα. Για το φυτό αναπτύχθηκε σε ένα φυσιολογικό ρυθμό, είναι σημαντικό να προστατεύεται από το άμεσο ηλιακό φως, ιδίως κατά τη διάρκεια του χρόνου από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Το καλοκαίρι, το εργοστάσιο, όπως όλοι οι τροπικοί εκπρόσωποι, ανέχεται καλά τον καθαρό αέρα. Για το λόγο αυτό, το pahir μπορεί να μεταφερθεί σε ανοιχτό μέρος χωρίς ισχυρά ρεύματα, καθίζηση ή άμεσο ηλιακό φως. Είναι πολύ απογοητευμένος να τοποθετήσετε το παχίρ ενάντια στους θερμαντήρες.

Pakhira aquatics στο σπίτι χρειάζεται φωτεινό και διάσπαρτο φως. Αν δεν προβλέπετε τέτοιες συνθήκες, τότε ο στέλεχος του φυτού θα αρχίσει να τεντώνει, πράγμα που θα οδηγήσει σε απώλεια διακοσμητικότητας.

Πότισμα και υγρασία

pahira στο φυτώριοΟ Παχίρα προτιμά το άφθονο πότισμα. Ωστόσο, πρέπει να διασφαλιστεί ότι το νερό δεν πέφτει στο βαρέλι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό με χαμηλή ακαμψία. Το πότισμα πραγματοποιείται σύμφωνα με τη διάμετρο της κατσαρόλας. Την άνοιξη και το καλοκαίρι, θα πρέπει να είναι μέτρια. Είναι πολύ σημαντικό να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το επάνω στρώμα του αστάρι πριν πιάσετε ξανά το πότισμα. Το φθινόπωρο, το εργοστάσιο ανέχεται εύκολα την απουσία υγρασίας, αλλά πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική ξήρανση του εδάφους. Αν το παχίρ είναι εφοδιασμένο με ανεπαρκή άρδευση, υπάρχει κίνδυνος τα φύλλα του να κρεμάσουν και αν είναι πολύ υγρό, το φυτό μπορεί να σαπίζει.

Όσον αφορά την υγρασία του αέρα, αυτός ο δείκτης δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην καλλιέργεια αυτού του είδους. Ακόμα και μέτρια ξηρός αέρας δεν θα έχει βλαβερές συνέπειες για το καστανό του Malabar. Ωστόσο, το φυτό προτιμά τον κανονικό ψεκασμό. Θα πρέπει να διεξάγονται τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα. Για αυτό, χρησιμοποιείται μόνο μαλακό νερό. Όπως και με το πότισμα, είναι σημαντικό να παρακολουθήσετε το γεγονός ότι η υγρασία δεν πέφτει πάνω στο βαρέλι. Αυτό μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε αποσύνθεση του φυτού.

Κανόνες περικοπής

τους καρπούς της παχίραςΟι ασθένειες της καστανιάς της Γουιάνας είναι συχνά το αποτέλεσμα της αναλφαβητικής φροντίδας. Για να αποφευχθούν τέτοιες συνέπειες, είναι σημαντικό να παρέχετε συνεχώς φροντίδα στο φυτό. Το κλάδεμα πραγματοποιείται την άνοιξη, όταν το φυτό ανταποκρίνεται καλύτερα σε αυτή τη διαδικασία. Τα ανώτερα κλαδιά είναι κομμένα, τα οποία είναι περισσότερα από τα άλλα που εκτείνεται προς τα πάνω. Σε μέρη όπου το κλάδεμα πραγματοποιήθηκε, το φυτό κατάφυτο με μια παχύτερη κορώνα. Ακολουθώντας το παράδειγμα των ακανόνιστων δέντρων, ο pachir προσπαθεί συχνά να δώσει στρογγυλεμένο σχήμα που μοιάζει με μπάλα. Το κλάδεμα του δίνει μια διακοσμητική εμφάνιση. Σε εξειδικευμένα καταστήματα υπάρχουν μερικές φορές περιπτώσεις που έχουν παρεμβαλλόμενα στελέχη. Στο σπίτι, μπορείτε επίσης να επιτύχετε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά αυτό απαιτεί ειδικές δεξιότητες και εμπειρία.

Χαρακτηριστικά της αναπαραγωγής

ανθοφορία της παχίραςΕάν θέλετε να αναπτύξετε με επιτυχία ένα τροπικό φυτό όπως το παχίρα, ο πολλαπλασιασμός με σπόρους θα είναι η απλούστερη επιλογή. Το εργοστάσιο αναπαράγει αρκετά απλά με αυτόν τον τρόπο στην κατάλληλη θερμοκρασία του εδάφους έως και 30 μοίρες. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι μη ενημερωμένοι σπόροι δεν είναι κατάλληλοι, καθώς μακροχρόνια αποθήκευση, χάνουν τη βλάστηση τους. Προτιμώνται νέοι σπόροι. Σπέρνονται στο συνηθισμένο μείγμα. Πολύ πασπαλισμένο με το χώμα τους δεν αξίζει τον κόπο. Αρκεί να πασπαλίζουμε λίγο σπόρους με μαλακό νερό και στη συνέχεια να καλύπτεται με γυαλί, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια πλαστική σακούλα. Για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, οι φυτεύσεις πρέπει να ελέγχονται συνεχώς, να αερίζονται και να ψεκάζονται με νερό. Με τα κατάλληλα γυρίσματα φροντίδας εμφανίζονται αρκετά γρήγορα.

Η αναπαραγωγή του pahir με μοσχεύματα είναι μια άλλη δημοφιλής και αποτελεσματική επιλογή. Για να γίνει αυτό, κόβονται τα κομμάτια με φτέρνα από το φυτό. Κάνετε αυτό κατά προτίμηση στο τέλος του καλοκαιριού για να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά.

Στη συνέχεια, πρέπει να τοποθετηθούν σε ένα υγρό μείγμα που αποτελείται από άμμο και τύρφη, καλύπτουν τον ίδιο τρόπο, όπως στην αναπαραγωγή των σπόρων. Είναι πολύ σημαντικό να τηρείτε το σωστό καθεστώς υγρασίας και θερμότητας. Σε μερικούς μήνες, μεγαλώνουν ένα νέο δέντρο.

Βίντεο σχετικά με τη διαμόρφωση στο σπίτι

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =