Και ξέρεις πώς πολλαπλασιάζεται ο αδιάνθρωπος της τρίχας της Αφροδίτης;

Adianum Venus HairΦτέρες, ένα ειδικό είδος φυτών που διαδίδονται σχεδόν σε ολόκληρο τον πλανήτη, όπου ζουν βρύα, σε υγρούς χώρους και σε βράχους. Μπορούν να εγκατασταθούν σε μια υγρή ρωγμή, σε σκοτεινές κοιλότητες, προτιμούν αλκαλικά εδάφη με υψηλή περιεκτικότητα σε άλατα με βάση το ανθρακικό οξύ, ανθρακικά. Η τρίχα adianthum είναι μια από τις πολλές ποικιλίες της φτέρης.

Βιολογικά χαρακτηριστικά της δομής των βλαστικών οργάνων του adianum

Βιολογικά χαρακτηριστικά της δομής των βλαστικών οργάνων του adianumτα μαλλιά πολυετές βότανο maidenhair κυρίας (Adiantum capillus-Venera) αναφέρεται σε Maidenhair γένος, οικογένεια Pterisovye. Αυτά είναι διαφορετικά είδη φυτών, γνωστά ως φτέρες. Στη φύση υπάρχουν 300 ποικιλίες φτέρες. Στην καλλιέργεια, αναπτύσσονται αρκετά, συμπεριλαμβανομένων των τρίχας από τα έμβρυα.

Αδίαντο έχει ένα ρίζωμα που εξαπλώνεται μέσω του άνω στρώματος εδάφους, κατακτώντας χώρο και εποίκηση τις ρωγμές μεταξύ των βράχων. Η ρίζα προστατεύεται από το εξωτερικό με μαύρες πάνες διατεταγμένες. Πάνω από το έδαφος η φτέρη αφήνει άνοδο έως 60 cm, σχηματίζοντας στη φύση ένα γραφικό χαλί. Σταγονίδια βροχής στο adianum

Ενδιαφέρουσα είναι η ιδιοκτησία του adianum για να παραμείνει ξηρό στην βαρύτερη βροχή. Τα σταγονίδια δεν υγράνουν το φυτό, αλλά ρέουν από αυτό. Αυτό το χαρακτηριστικό χρησιμοποιείται στο λατινικό όνομα. Μεταφράζεται ως dryostebelnik, άλλο όνομα για το λουλούδι.

Adianum Venus μαλλιά σε άγρια ​​κατάστασηΤα φύλλα της Αφροδίτης της τρίχας έχουν μια ιδιόμορφη μορφή. Βρίσκονται στους μίσχους σχεδόν μαύρους. Πολύ λεπτές και μοιάζουν με τα μαλλιά. Σε αυτούς τους μακριούς μίσχους, μέχρι 25 cm, υπάρχουν φύλλα. Μερικές φορές οι μίσχοι τεμαχίζουν και σχηματίζουν ένα σύνθετο πιάτο, αλλά όλες αυτές οι μαύρες πολυάριθμες τρίχες κουνάω, οι οποίες χρησιμεύουν ως μικρά φύλλα, που ονομάζονται vayi. Τα φύλλα φύλλων φτάνουν τα 40 cm, μπορούν να χωριστούν δύο φορές σε δύο ή τρία τμήματα. Κάθε φύλλο, που ονομάζεται τμήμα της τελευταίας τάξης, έχει ένα απαλό πιάτο με διάφορα σχήματα, αλλά απαραίτητα με καρφιά.

Οι σπόροι του adianum αναπτύσσονται στον SaurusΣτις άκρες των φύλλων, που καλύπτονται, αναπτύσσεται Sauris, λίκνα για την ανάπτυξη σπορίων, οι οποίοι είναι οι σπόροι του adianum, χρησιμοποιούνται στην αναπαραγωγή. Όταν τα σπόρια ωριμάσουν, οι πληγές ανοίγουν και ο άνεμος μπορεί να φέρει τους σπόρους σε ευνοϊκό σημείο. Τα σπορία στις φτέρες εμφανίζονται καθ ‘όλη τη διάρκεια της βλάστησης.

Το Adianum διαφέρει σε σπορίωση σε όλη τη διάρκεια της βλάστησηςΟι διαφορές από ένα εργοστάσιο σπιτιού μπορούν να συλλεχθούν ανεξάρτητα ή να αγοραστούν στην αποθήκη μια τσάντα από σπόρια, τα οποία θα ονομάζονται σπόροι. Maidenhair λουλούδι αγάπη κυρία μαλλιά, χρησιμοποιείται συχνά στο σπίτι καλλιέργεια μαλακά χόρτα και την ταχεία ανάπτυξη της πράσινης μάζας, αλλά το εργοστάσιο είναι απαιτητική για τη φροντίδα.

Προϋποθέσεις διατήρησης του adianum

Πλούσια θάμνος ενός ηλίθου σε ένα παράθυροΤο εργοστάσιο ήταν ευχαριστημένο με το λαμπερό πράσινο του, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι προτιμήσεις του. Οι βασικοί όροι της συντήρησης θα είναι η δημιουργία συνθηκών που θα προσεγγίζουν το φυσικό:

 • φωτισμός;
 • πότισμα και λίπανση.
 • θερμοκρασίας.
 • το έδαφος και τη μεταμόσχευση.

Ένας σημαντικός ρόλος στη διακόσμηση ενός εργοστασίου έχει μια επιλογή τοποθεσίας. Είναι η φτέρη που είναι ιδανική για το βόρειο παράθυρο. Ένα λουλούδι adianum δεν του αρέσει το λαμπερό ηλιακό φως. Το μαρασμό του γίνεται χλωμό και ξηρό. Εκεί, όπου είναι ελαφρύ και ζεστό για να τοποθετήσετε ένα λουλούδι adianum στα ράφια.

Η θερμοκρασία το καλοκαίρι δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 24 , και πάνω από 20 είναι απαραίτητο να παρέχεται στο εργοστάσιο υψηλή υγρασία. Το χειμώνα, το adianum κρατείται σε ένα δροσερό δωμάτιο με θερμοκρασία 10-15 μοίρες, αλλά στο κατώτερο όριο παύει η ανάπτυξη της πράσινης μάζας.

Δομή και κύκλος ανάπτυξης της φτέρηςΠότισμα άφθονο, καθημερινά, χωρίς στασιμότητα του νερού. Ο καλύτερος τρόπος θα είναι η υγρασία του πυθμένα μέχρι η επιφάνεια να μην παρουσιάσει υγρασία. Στη συνέχεια δίνεται η δυνατότητα στο εργοστάσιο να απορρίπτει την υπερβολική υγρασία μέσω της αποστράγγισης, χωρίς να επιτρέπει τη στασιμότητα.

Ξεκινήστε η υγρασία στο περιβάλλον μπορεί να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση δεξαμενή, έναν υγραντήρα ή δίσκο με βότσαλα, βρύα, διογκωμένης αργίλου με μια μεγάλη επιφάνεια εξάτμισης. Για να δημιουργηθεί το απαραίτητο μικροκλίμα, η εγκατάσταση πρέπει να ψεκαστεί. Οι πλάκες θα παραμείνουν στεγνές, αλλά η ομίχλη που συλλέγεται στα σταγονίδια θα εξατμιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το εργοστάσιο είναι απόλυτα κατάλληλο για να συμπεριληφθεί στη σύνθεση ενός χειμερινού κήπου σε θερμαινόμενο μπαγκέτα ή μονωμένο μπαλκόνι.

Αναπαραγωγή και μεταμόσχευση του adianum

Για την επιτυχή ανάπτυξη του adianum, μια ειδική διατροφική φόρμουλαΣημαντικό για τη διατροφή οποιουδήποτε εσωτερικού λουλουδιού θα είναι το σωστά επιλεγμένο θρεπτικό μίγμα. Για τη μεταμόσχευση του adianum, χρησιμοποιείται μια σύνθεση που διαφέρει από το έδαφος για τα νεαρά φυτά ή τη σπορά. Μεταμόσχευση λουλούδι ανεκτή, έτσι χωρίς λόγο ρίζες καλύτερα να μην αγγίξει, να διεξάγει εγκαταστάσεις μεταφόρτωσης σε ένα μεγάλο δοχείο, σφραγίζουν το Στενό της γης που ακολούθησε podsypaniem νέο τμήμα.

Η καλύτερη περίοδος μεταμόσχευσης με την αναθεώρηση της ρίζας είναι η άνοιξη, η ώρα που αρχίζουν να εμφανίζονται οι νέοι wii. Κατά τη μεταφύτευση, τη διαίρεση ή τον πολλαπλασιασμό με σπόρια ενός adianum, το δωμάτιο θα πρέπει να είναι ζεστό, 16-20 μοίρες.

Το θρεπτικό μίγμα αποτελείται από χλοοτάπητα, τύρφη, γη των φύλλων, χούμοΓια να μεταμοσχεύσετε το παλιό φυτό πάρτε το χώμα:

 • χλοοτάπητα – 2 μέρη.
 • τύρφη – 3 μέρη.
 • φύλλο γη – 3 μέρη?
 • χούμο ή biohumus – 1 μέρος.
 • άμμος – 1 μέρος.

Έτοιμα έδαφος πρέπει να απολυμανθεί για να σκοτώσει τα σπόρια, βακτήρια και μυκήλιο, το οποίο υπό ευνοϊκές συνθήκες μπορεί να σκοτώσει φυτών ενηλίκων και novosadki.

Για νεαρά φυτά εξαιρούνται δομή χλοοτάπητας και αναπαραγωγής σπόρων maidenhair παρασκευή της συνθέσεως της άμμου, τύρφης, φύλλο έδαφος σε αναλογία 2: 1: 1.

Για να αναπτυχθεί ένα adianum από τους σπόρους, μια σύνθεση τύρφης, γης φύση, άμμοΣτην πράξη, η αναπαραγωγή δεν οδηγεί στη διαίρεση ενός θάμνου, αλλά σε σπόρια που μπορούν να ληφθούν από ένα φυτό ή να αγοραστούν. Ονομάζονται σπόροι. Δεν υπάρχουν άλλοι σπόροι για φτέρες, αφού τα ανθοφόρα φυτά περιγράφονται μόνο σε θρύλους. Η απόσπαση διαρκεί πολύ και ο θάμνος χάνει τη διακοσμητικότητα, αν διαταραχθεί.

Young Adiantum από σπόρουςΠροκειμένου να αναπτυχθεί ένα νέο adianum από μια διαμάχη, χρειάζεται λίγη υπομονή, αλλά το εργοστάσιο θα γίνει ισχυρότερο και υγιέστερο.

 1. Συλλέξτε σπόρια από το άνοιγμα sarisov στο κάτω μέρος του vayi σε ένα κομμάτι χαρτί με τη βοήθεια ενός οξείου εργαλείου.
 2. Παρασκευασμένο δοχείο τοποθετείται σε μια ζεστή επιφάνεια, δημιουργώντας μια θερμοκρασία 20-22 , έχοντας κλείσει το δοχείο με γυαλί. Από καιρό σε καιρό για τον αερισμό, έτσι ώστε να μην σχηματίζουν μούχλα.
 3. Τα σπορόφυτα μπορούν να εμφανιστούν σε 5 εβδομάδες και μπορούν να αναπτυχθούν 3 μήνες, αλλά η επιφάνεια θα καλυφθεί με πράσινο χαλί. Μέχρι αυτή τη στιγμή, το κουτί μπορεί να σταθεί σε ένα σκοτεινό ζεστό μέρος.
 4. Τα λάχανα βγαίνουν στο φως, αφαιρείτε το κάλυμμα και περιμένετε μέχρι να υποστούν βλάβη και φύτευση. Αρχικά, μεταξύ των φυτών για να αφήσει στα 2,5 εκατοστά, αργότερα για να φυτέψετε πατάτες σε χωριστά κύπελλα, μπορείτε να τα διάφορα κομμάτια σε απόσταση.

Αυξήστε το νεαρό adiantumΕπιλέγοντας ένα δοχείο για περαιτέρω καλλιέργεια, πρέπει να σταματήσετε σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα, καθώς η ρίζα του φυτού είναι ερπετό. Ταυτόχρονα, τα πιάτα θα πρέπει να είναι συναφή με την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος. Το πρώτο κύπελλο για μικρά παιδιά επιλέγει διάμετρο 7 εκατοστών. Οι απαιτήσεις για την ετήσια αντικατάσταση του εδάφους και τη μεταφόρτωση σε μεγάλα πιάτα για τα φυτά είναι υποχρεωτικές.

Το φυτό αναπτύσσεται καλά σε βαθιά και ευρεία γλάστραΚατά τη διάρκεια της φυτικής περιόδου την άνοιξη και το καλοκαίρι, το φυτό πρέπει να τροφοδοτείται με λιπάσματα για φτέρες. Η ιδιαιτερότητα αυτών είναι ότι βασίζονται σε οργανική ύλη. Η φτέρη των ορυκτών αλάτων δεν αρέσει. Ως εκ τούτου, κατά το πότισμα, το νερό πρέπει να είναι μαλακό, χωρίς υπερβολικά πρόσθετα, ζεστό. Εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, ένα ταχέως αναπτυσσόμενο πολυετές λουλούδι θα ευχαριστήσει την εμφάνισή του όλο το χρόνο.

Βίντεο σχετικά με τα μαλλιά adiantum venerein

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + = 17