Όλα τα πιο ενδιαφέροντα για τον φιλόδενδρο

φιλόδενδρο σε συνθήκες δωματίουΑπό το ΧΙΧ αιώνα, όταν philodendron για πρώτη φορά καλλιεργείται ως θερμοκήπιο ή φυτά εσωτερικού χώρου, πολύ θέληση και τις πεποιθήσεις που σχετίζονται με αυτά τα αειθαλή κατοίκους των τροπικών.

Ποια ενδιαφέροντα γεγονότα που περιγράφουν το φιλόδενδρο βασίζονται σε πραγματικούς λόγους και ποια είναι απλά φαντασία; Πώς να διαδώσετε ένα λουλούδι στο σπίτι και τι μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη ενός καλλιεργητή;

Φιλοδένδρον: γεγονότα, δεισιδαιμονίες και όμοιες

όμορφος φιλόδεντροΤο δωμάτιο Philodendrons ανήκει σε μία από τις πολυπληθέστερες οικογένειες του φυτικού βασιλείου, τα Aroids. Επιπλέον, το γένος των φιλοδεντρών μετράει περισσότερα από 900 είδη, πάνω από την περιγραφή και τον ακριβή ορισμό του ποιοι βοτανολόγοι έχουν χάσει το μυαλό τους για περισσότερα από 150 χρόνια. Όλοι όσοι προσπαθούν να ταξινομήσουν τα φυτά αυτά αντιμετωπίζουν απίστευτη σύγχυση, τη μεταφορά ενός είδους σε άλλο ή ακόμα και τον αποκλεισμό από το γένος.

Ο λόγος – ο αριθμός των φιλόδενδρων, η πολυπλοκότητα της μελέτης στις ζούγκλες της τροπικής ζώνης, καθώς και η εκπληκτική μεταβλητότητα.

Ενδιαφέρον γεγονός: οι φιλόδεντροι αλλάζουν καθώς μεγαλώνουν. Στα περισσότερα είδη, τα “παιδαριώδη”, ολόκληρα φύλλα σε σχήμα καρδιάς είναι ριζικά διαφορετικά από τα “ενήλικα”, τα οποία γίνονται πρησμένα, ψηλαφώμενα, τεμαχισμένα.

Εάν μια τέτοια συμπεριφορά του λουλουδιού κάνει τη ζωή δύσκολη για τους επιστήμονες, τότε οι ερασιτέχνες ανθοπωλείς θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι μόνο με την αρχική εμφάνιση του φυτού! Ωστόσο, για πολλούς, ένας σημαντικός λόγος για την άρνηση του Philodendron είναι η πεποίθηση ότι είναι “επιβλαβής”.

Μπορείτε να ακούσετε το διακοσμητικό φύλλωμα, σπάνια ανθοφορία σε εσωτερικούς χώρους philodendron μπορεί να «πάρει» από το σπίτι του πλούτου ή για το διαχωρισμό του ζευγαριού. Αυτή είναι η απόλυτη δεισιδαιμονία!

νεαρά φυτά του φιλόδενδρονΑν ναι, philodendron έχει από καιρό παρέμεινε μόνο στην ακινησία του τροπικού δάσους, και οι κτηνοτρόφοι έχουν πάψει να ευχαριστήσουν τους κηπουρούς ποικίλλουν ποικιλίες και τα υβρίδια.

Δεν είναι απαραίτητο να σκεφτεί κανείς ότι το λουλούδι προβλέπει τον καιρό εάν εμφανίζονται μικρά σταγονίδια υγρασίας στα φύλλα του. Έτσι, ο φιλόδενδρος αντιδρά να μην κλείνει τις βροχές, αλλά σε υπερβολικό πότισμα.

Ωστόσο, εκτός από τις αδράνιες φαντασιώσεις, υπάρχουν πληροφορίες που πρέπει να ακουστούν. Για παράδειγμα, ο κίνδυνος του γαλακτώδους χυμού που εμφανίζεται στην πλευρά ενός στελέχους ή φύλλου. Το υγρό περιέχει καυστικά άλατα. Που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα ή φαγούρα. Αυτό πρέπει να θυμόμαστε όταν πρόκειται για τον πολλαπλασιασμό του Φιλοδενδρονίου, το κλάδεμά του ή τη μεταμόσχευση.

Αναπαραγωγή του Philodendron

διάδοση του φιλόδενδρονΠαρά την εξωτική της προέλευση, τα φιλόδεντρα είναι ανεπιτήδευτα φυτά εσωτερικού χώρου που δεν απαιτούν επίπονη φροντίδα και είναι εύκολα αναπαραγωγικά. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να πάρετε ένα νεαρό λουλούδι, έχοντας ένα ενήλικο αντίγραφο. Τα αποφλοιωμένα και αποφλοιωμένα μοσχεύματα είναι απόλυτα ριζωμένα και μεγαλώνουν γρήγορα.

Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε όταν πολλαπλασιάζουμε το Φιλοδένδρο με φυτικό τρόπο είναι:

  • χρήση υγιεινού φυτικού υλικού ·
  • παρουσία στα μοσχεύματα τουλάχιστον δύο εσωτερικών κόμβων και ενός κόμβου με βιώσιμο μασχαλιαίο οφθαλμό.

Τα μοσχεύματα από ένα ισχυρό φυτό μπορούν να κοπούν κατά τη διάρκεια της θερμής περιόδου, αλλά είναι πιο βολικό να το κάνετε με μια φλέβα, για παράδειγμα, ταυτόχρονα με μια μεταμόσχευση. Έτσι ο νέος φιλόδενδρος θα έχει περισσότερη δύναμη για ανάπτυξη και από το χειμώνα θα έχει το χρόνο να δώσει τα δικά του βλαστούς και φύλλα.

προσγείωση των μοσχευμάτων στο έδαφοςΗ περικοπή γίνονται από τον κόμβο με τις απαρχές της εναέριες ρίζες έτσι ώστε το μήκος κοπής ήταν 10-12 cm. Το κάτω μέρος του τμήματος στελέχους υποβάλλεται σε επεξεργασία με έναν αυξητικό παράγοντα και 3-4 cm έπεσε σε χαλαρό υπόστρωμα από ίσα μέρη τύρφης πεδινών και βερμικουλίτη. Σε αυξημένες υγρασία του αέρα, υπό διάσπαρτες φως του ήλιου και μια θερμοκρασία στην κλίμακα 22-24 ° C ρίζα philodendron. Αυτό το φυτό χρειάζεται από 10 έως 25 ημέρες.

ρίζα των μοσχευμάτων στο νερόΕάν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να περιμένετε να σχηματιστούν οι ρίζες βυθίζοντας το κάτω μέρος των μοσχευμάτων στο συνηθισμένο νερό και στη συνέχεια μεταγγίσετε το φυτό στο έδαφος.

Ένα ενδιαφέρον γεγονός – οι φιλόδενδροι, που ανθίζουν συχνά στη φύση, στο σπίτι δεν σχηματίζουν ταξιανθίες που μοιάζουν με κορμούς. Ο λόγος είναι ότι στον πολιτισμό του αγγειοπλάστη οι τροπικοί κάτοικοι δεν φτάνουν στην ενηλικίωση. Αν ο ανθοκόμος ήταν τυχερός και στη διάθεσή του ήταν οι σπόροι, τότε ο πολλαπλασιασμός του φιλόδενδρον είναι δυνατός με αυτόν τον τρόπο. Είναι αλήθεια ότι ο σπόρος είναι ιδιότροπος, και οι σπόροι θα πρέπει να τσιμπήσουν.

σπόροι φιλόδενδρωνΗ σπορά πραγματοποιείται στην επιφάνεια του ελαφρού χώματος, και στη συνέχεια οι σπόροι καλύπτονται με στρώμα σφάγνου και τοποθετούνται σε θερμοκήπιο δωματίου. Εδώ, σε μια θερμοκρασία 24-26 ° C, υψηλή υγρασία, και σε μερική σκιά μετά από 30-120 ημέρες, βλαστάρια θα εμφανιστούν. Κατάδυση και μεταφορά σε χωριστά φυτά δενδρύλλια μπορεί να είναι στη φάση 2-3 φύλλα.

Προβλήματα καλλιέργειας φιλόδενδρων

Nekaprizny philodendron, αν είναι να βρει τις κατάλληλες συνθήκες και η θέσπιση ελάχιστων φροντίδα, μεγαλώνει καλά και ευτυχισμένη ιδιοκτήτες φωτεινό πλούσια βλάστηση. Ωστόσο, η παραβίαση της εν λόγω παραγγελίας απειλεί το πρόβλημα.

οι κανόνες φροντίδας παραβιάζονταιΚατά κανόνα, όλα τα προβλήματα καλλιέργειας του φιλόδενδρον συνδέονται με την εξασθενημένη φροντίδα και τις βέλτιστες συνθήκες ανάπτυξης. Αναγνωρίστε το πρόβλημα που μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα, το μέγεθος και τον τόνο των φύλλων:

  1. Μειώνοντας τις πλάκες των φύλλων και την ωχρότητα τους, τεντώνοντας τους βλαστούς, τα φύλλα σηματοδοτούν μια έλλειψη φωτός.
  2. Σε υπερχείλιση ή έλλειψη υγρασίας, τα φυτά αποκρίνονται με κιτρίνισμα ή γαύγισμα του φυλλώματος, το οποίο σταδιακά στεγνώνει και εξαφανίζεται.
  3. Εάν το λουλούδι ποτίζεται τακτικά, αλλά η πράσινη εμφάνιση του είναι αργή, η αιτία μπορεί να είναι μεγαλύτερη από το φως ή τη φλούδα των ριζών. Επιπλέον, ο ενεργός καλοκαιρινός ήλιος – η αιτία πραγματικών εγκαυμάτων, στην οποία οι ιστοί πεθαίνουν και στεγνώνουν.
  4. Η ρωγμή, η οποία συχνά προκαλείται από το κρύο ή το ρεύμα, οδηγεί στο σχηματισμό καφέ ή μαύρων κηλίδων στα φύλλα.
  5. Όντας στον ξηρό αέρα, ο φιλόδενδρος αρχίζει να παραμορφώνει τα φύλλα και να τα κυλάει με βάρκα.

αντίδραση σε κακές συνθήκεςΤο εργοστάσιο ήταν πάντα υγιές και όμορφο, μην ξεχνάτε τη λίπανση, την έγκαιρη μεταμόσχευση σε σωστά επιλεγμένο έδαφος.

Ενδιαφέροντα γεγονότα – βίντεο

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =