Κομψό όμορφος πλέγκρεντος: κοινό είδος για εγχώρια καλλιέργεια

διαφορετικούς τύπους αγωγώνΈνας όμορφος θάμνος, που καλύπτεται με εξαιρετικά σκαλισμένα φύλλα του πιο ποικίλου χρωματισμού, έχει κερδίσει εδώ και πολύ καιρό την αγάπη των καλλιεργητών λουλουδιών. Ακόμη και εκείνοι που δεν γνωρίζουν τίποτα για το plectrantus, σίγουρα υπάρχει τουλάχιστον ένα φυτό στο χώρο ή στο διαμέρισμα, όπως περιγράφεται παρόμοια με αυτό το λουλούδι.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους ζυμαρικών για εγχώρια καλλιέργεια περιλαμβάνει:

 • ηλεκτρικά αγώγιμο περιστροφικό τροχό.
 • θάμνος θάμνων?
 • Ο ηλεκτρικός του Ερντεάλη.
 • plectratus hadiensis.

Σχεδόν όλες οι ποικιλίες του λουλουδιού παράγουν ένα λεπτό άρωμα δυόσμου, χάρη στο οποίο ο ηλεκτρούτης ονομάζεται επίσης “μέντα του δωματίου”.

Όλα τα είδη των λουλουδιών είναι αειθαλή διακοσμητικά φυλλοβόλα φυτά. Έχουν ένα όμορφο, πλούσιο καπάκι φύλλων, αποτελούμενο από φύλλα με στρογγυλεμένο σχήμα με κυματιστό άκρο. Αυτή η μορφή της πλάκας φύλλων είναι χαρακτηριστική για τις περισσότερες ποικιλίες, αλλά υπάρχουν και αυτές οι ποικιλίες που διαφέρουν σημαντικά από τα αντίστοιχά τους.

plectrum δρυς-σχήμαΈτσι, ο δρυς παπαγάλος διαθέτει φύλλα, όπως δύο σταγόνες νερού παρόμοια με δρυς (εξ ου και το όνομα). Επιπλέον, παράγει κωνοφόρο άρωμα αντί για μέντα. Οι βλαστοί του φυτού είναι όρθιοι και η πλάκα του φύλλου καλύπτεται με ένα μακρύ σωρό.

Το Plectratus μπορεί να καλλιεργηθεί ως ξεχωριστό φυτό ή να φυτευτεί σε μεγαλύτερα λουλούδια (φοίνικες).

Plectratus rotiform

ηλεκτροσκοπικό τροχόΣτην επιστημονική βιβλιογραφία αυτό το είδος ονομάζεται συχνά μαδαγασκάρης. Το φυτό έχει τη μορφή ενός θάμνου με ίσια βλαστοί. Τα φύλλα είναι πολύ μεγάλα, μήκους μέχρι 6 cm, ελαφρώς επιμήκη (όπως ένα αυγό). Το κύριο χρώμα του φύλλου είναι φωτεινό πράσινο. Και τα μαστίγια και τα φύλλα του Plectrantus είναι στρογγυλά, καλυμμένα με απαλό χνούδι, ενώ οι βλαστοί τους είναι σκούρο ροζ.

Στην εγχώρια ποικιλία ανθοκομίας με πράσινα φύλλα είναι σπάνια, οι περισσότερες φορές καλλιεργούνται άλλες ποικιλίες που έχουν ένα πιο διακοσμητικό χρώμα της πλάκας:

 • Plectranthus coleoides “Marginatus” – στα πράσινα φύλλα γίνεται ένα “λευκό” περίγραμμα. Plectranthus coleoides «Marginatus»
 • Plectranthus “Πράσινο σε πράσινο” – στην άκρη του φύλλου υπάρχει ένα κίτρινο άκρο με ελαφριά πράσινη απόχρωση. Plectranthus «πράσινο σε πράσινο»
 • Plectranthus coleoides “Display” – η επιφάνεια των φύλλων είναι κόκκινη, το κεντρικό τμήμα της πλάκας και το κρόσσιο είναι πράσινο και το πίσω μέρος του φύλλου έχει ανοιχτό πράσινο χρώμα. Plectranthus coleoides «Εμφάνιση»
 • Plectranthus coleoides “Otto Mann” – Τα πορτοκαλί φύλλα καλύπτονται με ένα κίτρινο περίγραμμα με μια πρασινωπή χροιά, μετατοπίζοντας ελαφρά στο κεντρικό τμήμα του φύλλου. Plectranthus coleoides «Otto Mann»
 • Plectranthus coleoides “Εύκολο χρυσό” – η μέση της πλάκας του φύλλου είναι ελαφρώς βαμμένη πράσινη και το κύριο χρώμα του φύλλου είναι χρυσοκίτρινο. Plectranthus coleoides «Easy Gold»

Μπουλντόζα σκουληκιών

θάμνος-busterΈνας από τους μεγαλύτερους θάμνους καλύπτεται με μονοφωνικά φύλλα με τη μορφή καρδιάς με ζαρωμένη, ελαφρώς εφηβική επιφάνεια. Με σωστή φροντίδα το εργοστάσιο μπορεί να φτάσει σε ύψος 1 μ. Τα γυρίσματα καλύπτονται επίσης με χνούδι.

Τα φύλλα του μαργαριταριού έχουν μια πολύ δυνατή μυρωδιά δυόσμου, που μπορεί να αποκρούσει το σκώρο. Για το λόγο αυτό, το φυτό αναφέρεται συχνά ως ένα “mole tree”.

Τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του είδους περιλαμβάνουν:

 1. Ενεργός ανάπτυξη. Ο θάμνος πολύ γρήγορα χτίζει ένα φυλλοβόλο καπέλο και σχηματίζει νέους βλαστούς, ειδικά το καλοκαίρι, και δεν έχει σχεδόν καμία περίοδο ανάπαυσης. Με την έναρξη του φθινοπώρου και πριν από την αρχή του χειμώνα, η ανάπτυξη του λουλουδιού επιβραδύνεται λίγο, αλλά δεν σταματά τελείως.
 2. Άφθονα ανθοφορία. Στη μέση του χειμώνα αυτός ο κοινός τύπος Plectrantus εκτοξεύει πολλές μικρές μπλε ταξιανθίες που μοιάζουν με σπίρτα που εκπέμπουν ένα ευωδιαστό άρωμα. Η άνθηση διαρκεί μέχρι το τέλος της άνοιξης.

Ορισμένοι καλλιεργητές συμβουλεύουν να διακόψουν την ταξιανθία, έτσι ώστε να μην χαλάσουν τη συνολική διακοσμητική εμφάνιση του βουνού.

Ertendal Plectrantus

Ertendal PlectrantΟ πλούσιος θάμνος απαιτεί τακτική τσίμπημα για να διατηρηθεί το σχήμα, αφού χωρίς αυτή τη διαδικασία οι βλαστοί του μπορούν να υπερβούν το μήκος του 0,5 μ. Η επιφάνεια του φύλλου είναι πράσινη, καλύπτεται με ελαφρύτερες, ασημένιες φλέβες, αλλά η πίσω πλευρά του φύλλου είναι ένα πλούσιο ροζ χρώμα. Το σχήμα της πλάκας φύλλων είναι στρογγυλό, με ελαφρώς μυτερό άκρο και κυματιστό άκρο. Τα φύλλα του Plectranthus κατά τη διάρκεια της αφής αποδίδουν μια μικρή μυρωδιά καμφοράς.

Το Erlectal Plectranthus με τους βλαστούς βλαστούς είναι ιδανικό για τη δημιουργία ενός λουλουδιού ή για την καλλιέργεια σε μια γλάστρα.

Κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, το εργοστάσιο ρίχνει μεγάλα, μέχρι 30 εκατοστά ψηλά καρφιά στις κορυφές των κλαδιών, τα καρφιά. Κάθε λουλούδι είναι επίσης αρκετά μεγάλο (σχεδόν 1,5 εκ. Μήκος), βαμμένο λευκό.

Σε περίπτωση πολύ φωτεινού φωτισμού, η ερυθρότητα από το πίσω μέρος του φύλλου μπορεί να φτάσει στην επιφάνεια του. Για να επαναφέρετε το φυτό στην προηγούμενη εμφάνισή του, είναι απαραίτητο να επανατοποθετήσετε το δοχείο σε πιο σκοτεινή θέση.

Plectratus hadensis

plectratus hadiensisΑναπτύσσεται σε ένα μικρό συμπαγές θάμνο, σχηματίζει ελαφρώς κουνάμε βλαστούς. Τα φύλλα είναι ζωγραφισμένα σε ανοιχτό πράσινο χρώμα και καλυμμένα με παχιά γέμιση, γι ‘αυτό και το είδος αυτό ονομάζεται και αισθητήρας. Τα σαρκώδη, ασαφή φύλλα είναι συνήθως μονοφωνικά, αλλά υπάρχουν και ποικίλες ποικιλίες λουλουδιών.

Το είδος είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των λαών της Ινδίας, όπου χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα των διαφόρων πιάτων. Ίσως γι ‘αυτό το φυτό ονομάζεται επίσης το ινδικό μέλισσα.

Σε φυσικές συνθήκες, το electratus hadiensis είναι σε θέση να φθάσει σε μεγαλύτερα μεγέθη από ό, τι με τα φυτά που καλλιεργούνται στο δωμάτιο. Υπάρχουν ακόμη και δείγματα μέχρι 75 εκατοστά σε ύψος και με μεγάλα φύλλα (μήκους έως 9 εκατοστά).

Το φυτό είναι ένα από τα πιο φωτόφθαλμα είδη. Για ενεργό ανάπτυξη, χρειάζεται καλό φωτισμό.

Οι περιγραφόμενοι συνηθισμένοι τύποι plectrum είναι καλά καθιερωμένοι μετά την ριζοβολία και είναι σε θέση να αυξήσουν γρήγορα την πράσινη μάζα. Δεν έχουν ειδικές απαιτήσεις περίθαλψης. Αρκεί απλώς να σηκωθεί ένα φωτεινό σημείο με διάσπαρτο φως, να ποτίζεται τακτικά και να τρώνε περιστασιακά ένα λουλούδι. Γι ‘αυτό, το plectrum θα ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες με ένα έξυπνο σκληρό καπέλο και θα προσελκύσει καλή τύχη, όπως λένε τα ανθρώπινα σημάδια.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 2