Επισκόπηση των λέβητες αερίου για το σπίτι και τα σπίτια

λέβητα αερίου στον τοίχο στο μπάνιοΈνας λέβητας αερίου είναι μια συσκευή για τη θέρμανση του νερού με καύση αερίου. Ένας τέτοιος θερμοσίφωνας είναι απαραίτητος στη χώρα ή σε σπίτια όπου δεν υπάρχει κεντρική παροχή ζεστού νερού. Όλοι οι λέβητες χωρίζονται σε δύο μεγάλους τύπους – συσσωρεύονται και ρέουν.

Boiler αποθήκευσης αερίου

Οι θερμοσίφωνες αποθήκευσης αποτελούνται από σύστημα καύσης αερίου (καυστήρα αερίου) και από δεξαμενή στην οποία βρίσκεται το νερό. Η δεξαμενή έχει θερμομόνωση, επειδή η ποιότητα της διατήρησης της θερμότητας σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε μέχρι και το 50% του καυσίμου.

Η δεξαμενή, απενεργοποιημένη από το αέριο, διατηρεί τη θερμοκρασία του νερού μέχρι 7 ημέρες και όλα χάρη στο πολυστρωματικό θερμομονωτικό μαξιλάρι.

Ο λέβητας αποθήκευσης αερίου για τη θέρμανση του νερού διαιρείται με τον όγκο του νερού στη δεξαμενή. Για παράδειγμα, για την κουζίνα και το ντους (εφόσον δεν ζουν περισσότερο από δύο άτομα), αρκούν 50-80 λίτρα.

Εάν η οικογένεια αποτελείται από 3-4 άτομα, υπάρχει ένα παιδί, το λουτρό συχνά προσλαμβάνεται, τότε ο όγκος του λέβητα αποθήκευσης δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 100 λίτρα.
Στα τεχνικά έργα, καθώς και στην παραγωγή, χρησιμοποιείται ένας κύλινδρος αερίου 200 λίτρων ή ακόμα περισσότερο.

Το πλεονέκτημα των λεβήτων αποθήκευσης είναι ότι λειτουργούν τέλεια με αδύναμη ροή αερίου και διατηρούν επίσης πολύ ζεστό νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Λοιπόν, το μειονέκτημα αυτών των θερμοσίφωνες είναι ότι έχουν μεγάλο όγκο κατασκευής, ένας τέτοιος λέβητας καταστρέφει ολόκληρη την όψη του μπάνιου. Γι ‘αυτό συχνά εγκαθίσταται σε σοφίτες ή υπόγεια.
Ένα άλλο μειονέκτημα αυτού του λέβητα είναι το όριο του ζεστού νερού. Αν πήρατε μπάνιο και ξόδευα όλο το νερό, τότε το άλλο πρόσωπο πρέπει να πλυθεί, θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον μία ώρα.

Διάταξη του λέβητα αερίου

Ο λέβητας αποθήκευσης αερίου έχει έναν ρυθμιστή ισχύος ο οποίος καθορίζει σε ποια θερμοκρασία θερμαίνεται το νερό. Επίσης, δείχνει πόσα χρησιμοποιήθηκαν κατά τη χρήση και πόση ποσότητα ζεστού νερού παραμένει. Αν έχετε αρχίσει να κάνει ένα ντους ή να πλύνετε τα πιάτα, να είναι περισσότερο από μερικά λεπτά, ο λέβητας ενεργοποιείται αυτόματα και αρχίζει να θερμαίνεται νεοεισερχόμενους κρύο νερό. Αν δεν κολυμπούν πια, συνεχίζει να εργάζεται για τη θέρμανση του νερού, αντίστοιχα, που παραμέτρων, και στη συνέχεια να κλείσει αυτόματα και κρατά το ζεστό νερό έτοιμο για εσάς.

Βραστήρας αερίου άμεσης θέρμανσης

στον τοίχοΈνας θερμοσίφωνας, που ονομάζεται επίσης στήλη αερίου, είναι, στην ουσία, ένας εναλλάκτης θερμότητας. Το νερό δεν θερμαίνεται εκ των προτέρων, θερμαίνεται τη στιγμή που περνάει μέσα από το σωλήνα. Η στήλη αερίου αρχίζει να λειτουργεί από την αύξηση της πίεσης του νερού όταν η βρύση ανοίγει απευθείας.

Αυτό το σχέδιο είναι πολύ συμπαγές και βολικό, μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το νεροχύτη ή πίσω από το μπάνιο. Το μειονέκτημα των λεβήτων άμεσης θέρμανσης είναι ότι απαιτείται επαρκής πίεση αερίου για να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία τους, τουλάχιστον 12 mbar.

Ακριβώς όπως στο λέβητα αποθήκευσης, στη στήλη αέριο είναι θερμοστάτη δύναμη, με την οποία είναι δυνατή η ρύθμιση της θερμοκρασίας του νερού στην έξοδο. Σε διαφορετικά μοντέλα της ρύθμισης της ισχύος μπορεί να είναι είτε χειροκίνητη (με τη χειρολαβή) και αυτόματη (ποσότητα φλόγας ποικίλει ανάλογα με την ισχύ της ροής του νερού).

Όταν αγοράζετε έναν θερμαντήρα ζεστού νερού, δώστε προσοχή στη χρήσιμη ισχύ του – αυτή που αντιπροσωπεύει τη θέρμανση του νερού. Ένας λέβητας χωρητικότητας 12 kW ανά λεπτό μπορεί να παράγει μέχρι 10 λίτρα νερού με θερμοκρασία 50 μοίρες.

Ασφάλεια λέβητα αερίου Ariston

λέβητα Ariston S / SGA 50 RΌπως κάθε εξοπλισμός αερίου, ένας θερμοσίφωνας πρέπει να διαθέτει αισθητήρες ασφαλείας. Κατά την εγκατάσταση ενός λέβητα φυσικού αερίου, πρέπει βεβαίως να υπάρχει μια καμινάδα για την απόρριψη προϊόντων καύσης αερίου.
Σε σύγχρονες συσκευές έχουν ειδικές βαλβίδες και τις ασφάλειες, τα οποία αμέσως διακόπτει την παροχή αερίου αν υπήρξαν παραβιάσεις – σταμάτησαν να πάει το νερό, το μονοξείδιο του άνθρακα πήρε μέσα στο δωμάτιο, αντί της καμινάδας, ή αν η φλόγα για κάποιο λόγο είχε σβήσει.

Επισκόπηση των λεβήτων αερίου δείχνει ότι η σύγχρονη θερμοσίφωνες μας προστατεύσει από πιθανό κίνδυνο, αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η εγκατάσταση του εξοπλισμού παροχής φυσικού αερίου – ένα θέμα μεγάλης ευθύνης και εμπιστοσύνης που χρειάζεται μόνο σε επαγγελματίες.

Ανασκόπηση βίντεο του λέβητα αερίου Ariston FAST EVO

Ποιο λέβητα αερίου πρέπει να επιλέξω;

λέβητα στο μπάνιοΓια να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε τον τύπο και τον τύπο του θερμοσίφωνα. Σχετικά με τη σωρευτική και τη ροή που ήδη γνωρίζετε και θα μπορείτε να επιλέξετε ένα που ταιριάζει στις ανάγκες και τις δυνατότητές σας.

Ο λέβητας αερίου έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι του ηλεκτρικού, δηλαδή της φθηνότητας του. Ωστόσο, οι θερμαντήρες νερού που λειτουργούν από το δίκτυο είναι ασφαλέστεροι και δεν χρειάζονται καμινάδα.

Όταν αποφασίζετε ποιος λέβητας αερίου επιλέγει, δώστε προσοχή στον κατασκευαστή. Επί του παρόντος, στην αγορά κυκλοφορούν οι εξής μάρκες λέβητων:

  • Ο Ariston είναι ένας από τους ηγέτες στην παραγωγή λεβήτων. Αξιόπιστοι, ανθεκτικοί θερμοσίφωνες.
  • Η Electrolux είναι επίσης μία από τις καλύτερες. Το μόνο αρνητικό – πρέπει να κάνετε υπηρεσία κάθε 2 χρόνια.
  • Termex – καλά μοντέλα, επιλογή προϋπολογισμού.
  • Gorenje – παρόμοια με την προηγούμενη μάρκα.
  • Edisson – καλά θερμοσίφωνες, κρίνοντας από τις κριτικές στο δίκτυο, πολύ ανθεκτικό
  • BAXI – φθηνά, αλλά πολύ αντάξια λέβητες, πρωτότυπο σχέδιο.

Εγκατάσταση λέβητα αερίου

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, είναι πολύ επικίνδυνο να εγκαταστήσετε ανεξάρτητα ένα λέβητα αερίου. Ωστόσο, κατά την εγκατάσταση ενός θερμοσίφωνα από επαγγελματίες, αξίζει να δοθεί προσοχή σε ορισμένες λεπτομέρειες. Πριν εγκατασταθεί ο λέβητας, πρέπει να λάβετε άδεια εγκατάστασης εξοπλισμού αερίου στο GorGaz ή στο Raigaz. Θα είναι εύκολο να το κάνετε αν βάζετε ένα θερμοσίφωνο αερίου στη θέση του παλιού, στην αρχική του θέση.

Εάν η στήλη αερίου δεν παρέχεται, τότε θα έχετε πολύ περισσότερα προβλήματα. Θα ήθελα επίσης να σημειώσω ότι ο αγορασμένος λέβητας πρέπει να πληροί όλα τα πρότυπα και να διαθέτει πιστοποιητικά ποιότητας. Και στη συνέχεια ο θερμοσίφωνας θα σας διαρκέσει πολύ καιρό, παρέχοντας σας άνεση και ασφάλεια.

Βίντεο: πώς να επιλέξετε το σωστό θερμαντήρα αερίου

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 + = 72