Λιπάσματα για γεράνι με ιώδιο ή άφθονη ανθοφορία παρέχονται

Ο γείτονάς μου μεγαλώνει γεράνια διαφορετικών ποικιλιών, τα οποία ανθίζει σχεδόν όλο το χρόνο. Έχω μόνο δύο γλάστρες και ανθίζουν στο χρόνο. Ο γείτονας λέει ότι τα λουλούδια της τρέφονται με ιώδιο. Πείτε μου πώς να κάνετε λίπασμα για γεράνι με ιώδιο για άφθονο ανθοφορία;

Γεράνι ή Pelargonium προσελκύει την προσοχή των καλλιεργητών λουλουδιών με όμορφη και πλούσια άνθιση. Με την κατάλληλη φροντίδα, η περίοδος άνθισης διαρκεί πολύ και οι ίδιες οι ίδιες οι ταξιανθίες είναι αρκετά μεγάλες. Ούτε το ελάχιστο ρόλο παίζει η έγκαιρη λίπανση, η οποία δίνει τη δύναμη του λουλουδιού για τη δημιουργία σελιδοδεικτών μεγάλου αριθμού οφθαλμών.

Ένας από τους απλούστερους και πιο οικονομικούς τρόπους για να βοηθήσει ένα κατοικίδιο ζώο σε άφθονη ανθοφορία είναι η γονιμοποίηση του γερανιού με το συνηθισμένο φαρμακολογικό ιώδιο.

Πώς να προετοιμάσετε το θρεπτικό επίδεσμο;

ιώδιο

Φυσικά, σε καθαρή μορφή, το ιώδιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Θα πρέπει να προστεθεί στο νερό για το πότισμα του φυτού, και σε πολύ περιορισμένες ποσότητες. Προκειμένου το pelargonium να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά πιο ενεργά από το έδαφος, η λύση πρέπει να γίνει με βάση το νερό της βροχής, το νερό. Ορισμένοι καλλιεργητές συνιστούν ελαφρώς να ζεσταίνουν το νερό. Για 1 λίτρο υγρού αρκεί μια σταγόνα ιωδίου και για πολύ εξασθενημένα φυτά επιτρέπεται η αύξηση της ποσότητας του φαρμάκου σε 3 σταγόνες. Ανακατέψτε προσεκτικά το διάλυμα, ώστε το παρασκεύασμα να κατανέμεται ομοιόμορφα.

ιωδίου

Κατά το πότισμα γεράνι είναι απαραίτητο να τηρούνται ορισμένοι κανόνες:

  • ρίξτε τη λύση όχι κάτω από τη ρίζα του λουλουδιού, αλλά όσο το δυνατόν πιο κοντά στα πλευρικά τοιχώματα της γλάστρας.
  • εφαρμόστε λίπασμα σε υγρό έδαφος.
  • σε ένα φυτό για να χρησιμοποιήσετε περίπου 50 ml υγρού.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η πολύ συχνή επίδεση κορυφής ιωδίου μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του ριζικού συστήματος και της ασθένειας γεράνι. Το διατροφικό πότισμα δεν πρέπει να γίνεται περισσότερο από μία φορά σε 3-4 εβδομάδες.

Επίδραση του ιωδίου στα φυτά

γεράνι

Ένα διάλυμα με βάση το ιώδιο, όχι μόνο είναι σε θέση να διεγείρει την ανθοφορία, την εύρεση σφαλμάτων με το σχηματισμό των ωοθηκών, αλλά επίσης βοηθά γεράνι ενεργά την ανάπτυξη, ιδιαίτερα την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Επιπλέον, αυτή η χρήσιμη microelement βελτιώνει εγκατάσταση ανάκτησης αζώτου, η οποία με τη σειρά της έχει θετική επίδραση στην ανάπτυξη των βάρους του σκληρού ξύλου και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος πριν ασθένειες γεράνι, όπως ωίδιο και σήψη.

Αυτό σηματοδοτεί ότι η πελαργόνιο ανάγκες διατροφής, είναι η αλλαγή στην κατάσταση της μάζας των φύλλων: τα φύλλα γίνονται limp, αρχίζουν να συρρικνώνονται ή τελείως πέσει. Εάν δεν λάβουν επείγοντα μέτρα, υπάρχει ο κίνδυνος ότι το εργοστάσιο θα είναι ένα από τα γυμνά βαρέλι ή, ακόμη χειρότερα, θα σβήσει εντελώς.

Λίπασμα με ιώδιο για γεράνια άνθησης – βίντεο

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − 24 =