Ζύμη ως λίπασμα για τα φυτά: πώς να εφαρμόσετε

Ένας φίλος μου είπε ότι χρησιμοποιεί μαγιά (τόσο στον κήπο όσο και στον κήπο) για τη σίτιση και ότι μετά από αυτό το πότισμα τα πάντα μεγαλώνουν καλά. Πες μου πώς να ετοιμάζω ένα λίπασμα για τα φυτά από τη ζύμη και αν είναι δυνατό να τα βάζεις σε φυτά;

Οι περισσότεροι κηπουροί, κηπουροί και καλλιεργητές λουλουδιών χρησιμοποιούν φυσικές θεραπείες για να γονιμοποιήσουν τους “θάλασσες” τους, δίνοντάς τους προτίμηση πάνω στη λεγόμενη χημεία. Ένα τέτοιο προϊόν είναι η συνηθισμένη ζύμη αρτοποιίας. Λόγω της πλούσιας σύνθεσης και της παρουσίας ενεργών μυκήτων ζύμης, μετά την εισαγωγή αυτού του λιπάσματος στο έδαφος, επιταχύνεται η διαδικασία της οργανικής αποσύνθεσης. Με τη σειρά του, το έδαφος είναι κορεσμένο γρήγορα με τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των καλλιεργειών.

Επίδραση ζύμης επίδεσμο σε φυτά

ζύμη

Η μαγιά είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα ανόργανα λιπάσματα, εκτός από το ότι κοστίζουν πολύ λιγότερο, και το αποτέλεσμα της εφαρμογής είναι το ίδιο. Έτσι, υπό την επήρεια ζυμών ζύμης:

  • το κάλιο, το άζωτο και άλλα στοιχεία που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη φυτών εισέρχονται στο έδαφος.
  • η ανάπτυξη της φυλλοβόλης και ριζικής μάζας των καλλιεργειών επιταχύνεται.
  • σε ενήλικες, η αντοχή στις ασθένειες αυξάνεται.
  • οι πολιτισμοί είναι πιο ανεκτικοί σε κλιματικά χαρακτηριστικά, όπως έλλειψη φωτισμού το χειμώνα,
  • τα σπορόφυτα γίνονται πιο ανθεκτικά και μεγαλώνουν γρηγορότερα.
  • είναι ενεργοποιημένη η ριζοβολία των μοσχευμάτων κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής.

Η μαγιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διατροφή σχεδόν όλων των τύπων καλλιεργειών (από φυτά κήπων μέχρι λουλούδια), ανεξάρτητα από το πού καλλιεργούνται – στο ανοιχτό έδαφος ή στο εσωτερικό περιβάλλον. Η εξαίρεση είναι οι πατάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, καθώς αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι η καλλιέργεια είναι χαλαρή και δεν αποθηκεύεται σωστά.

Τρόποι χρήσης μαγιάς

άρδευση

Πώς να προετοιμάσετε ένα λίπασμα για τα φυτά από τη ζύμη και πόσο συχνά μπορείτε να στραγγίξετε τα φυτά; Για την έγχυση θρεπτικών ουσιών, η μαγιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε μορφή:

  1. Ξηρή μαγιά. Σε έναν κάδο νερού (ελαφρώς θερμαινόμενο) ρίχνουμε 10 g ζύμης και ζάχαρης (60 g). Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σε ένα ζεστό μέρος για περίπου δύο ώρες. Πριν τη χρήση, αραιώστε το υγρό σε αναλογία 1: 5. ξηρό διάλυμα ζύμης
  2. Φρέσκια μαγιά. Για να παρασκευαστεί ένα συμπυκνωμένο διάλυμα μαγιάς, αραιώστε σε νερό σε αναλογία 1: 5. Αραιώστε το παρασκευασμένο συμπύκνωμα πριν από τη χρήση με νερό (10 μέρη). φρέσκο ​​διάλυμα ζύμης

Το διάλυμα ζύμης θα πρέπει να ποτίζονται τα φυτά κάτω από τη ρίζα, λίγο πίσω από το στέλεχος. Η γη γύρω από θα πρέπει να είναι ακόμα υγρή μετά το προηγούμενο πότισμα. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ριζοβολία μοσχευμάτων (διατηρεί ένα στέλεχος την ημέρα).

Κατά τη μεταποίηση φυτών δενδρυλλίων, το πρώτο πότισμα πρέπει να γίνει 7 ημέρες μετά τη φύτευση στο κρεβάτι, και το δεύτερο – πριν από την ανθοφορία.

Η επικάλυψη ζύμης στο ανοικτό έδαφος πρέπει να γίνεται μόνο αφού θερμανθεί καλά, επειδή η μαγιά χάνει τη δραστηριότητά της στο κρύο έδαφος.

Αρκεί να χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο λίπασμα μία φορά το μήνα, δηλαδή το μέγιστο 2-3 λιπάσματα ανά εποχή. Το ποσό αυτό είναι αρκετό για να παρέχει στα φυτά χρήσιμα στοιχεία. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, το κάλιο και το ασβέστιο εξέρχονται από το έδαφος, επομένως, μετά από τη λεύκανση με διάλυμα ζύμης, η τέφρα πρέπει να αφαιρεθεί.

Λίπασμα λίπανσης φυτών – βίντεο

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 8 =