Παραδείγματα σχεδιασμού παρτέρια από μπουκάλια

Έχω ένα απόθεμα από πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια στη ντάκα μου. Για πολύ καιρό ονειρεύτηκα να φτιάξω πρωτότυπα παρτέρια από αυτά, αλλά δεν μπορώ να τα ορίσω με την εμφάνισή τους. Βοήθεια για να λάβετε μια απόφαση – παρακαλώ δώστε παραδείγματα σχεδιασμού των παρτέρια από τα μπουκάλια.

Πρόσφατα, τα παρτέρια έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή, για τη δημιουργία των οποίων χρησιμοποιούνται πλαστικά ή γυάλινα μπουκάλια. Το υλικό αυτό προσελκύει την προσοχή από την απλότητα της επεξεργασίας και την έλλειψη χρηματοοικονομικών επενδύσεων. Μετά από όλα, τα αποθέματα των πλαστικών δοχείων (μεγάλων ή μικρών) είναι για όλους, και οι γυάλινες φιάλες είναι πάντα εκεί. Παραμένει να δείξει λίγη φαντασία – και το αρχικό παρτέρι είναι έτοιμο. Επιπλέον, σε ένα τέτοιο κρεβάτι λουλουδιών το έδαφος θα παραμείνει υγρό μακρύτερο και εύκολο να ληφθεί μέριμνα – τα φυτευμένα λουλούδια δεν θα αφήσουν το λουλούδι, και τα ζιζάνια δεν θα διεισδύσουν από το εξωτερικό. Μερικά παραδείγματα σχεδίασης των παρτέρια από μπουκάλια θεωρούνται στο άρθρο.

Λουλούδι σε ένα δοχείο

Ένα κρεβάτι με λουλούδια, που δημιουργείται από ένα πλαστικό μπουκάλι διαφόρων μεγεθών, θα ταιριάζει σε όσους έχουν μικρό χώρο στο χώρο, εκτός αυτού, ένα τέτοιο λουλούδι μπορεί να αναδιαμορφωθεί ή να διακοσμηθεί με ήδη έτοιμα παρτέρια. Το σχήμα εξαρτάται από το μέγεθος του πλαστικού δοχείου. Από φιάλες των 2 λίτρων για να πάρετε ένα ωραίο μικρό ζώο, και ένα μπουκάλι πέντε λίτρων – ένα νεράιδα χοίρων.

Για αυτό, ένα πλαστικό μπουκάλι στη μία πλευρά πρέπει να κόψει μια τρύπα στην οποία τα λουλούδια θα φυτευτούν αργότερα. Στην πίσω πλευρά (στο κάτω μέρος του κρεβατιού) δημιουργούνται οπές αποστράγγισης. Από το λαιμό για να κάνει ένα ρύγχος, και από το κομμένο κομμάτι του πλαστικού – απαραίτητες λεπτομέρειες όπως μια ουρά, τα αυτιά, τα πόδια, κλπ. Παραμένει μόνο να χρωματίσετε το θηρίο με το αγαπημένο σας χρώμα.

Εδώ είναι τέτοιες παρτέρια με τη μορφή ζώων και ακόμη και η τεχνολογία μπορεί να γίνει:

μια οικογένεια χοιριδίων από φιάλες

αλεξιπτωτιστής

παρτέρια και ποντίκια

Λουλούδι κρεβάτι από μπουκάλια σκάψει κατακόρυφα

Το σχήμα μιας τέτοιας κλίνης εξαρτάται μόνο από την επιθυμία, μπορείτε να το βάλετε με τη μορφή κάποιου γεωμετρικού σχήματος (κύκλος, ωοειδές, τετράγωνο) ή να διαμορφώσετε το ζώο ή το πουλί. Για την κατασκευή του λουλουδιού κρεβάτι, πλαστικά μπουκάλια οποιουδήποτε όγκου είναι κατάλληλα: για ένα μικρό κρεβάτι λουλουδιών – εμπορευματοκιβώτια μισού λίτρου, αντίστοιχα, για ένα μεγαλύτερο κρεβάτι λουλουδιών, είναι καλύτερα να ληφθούν δύο λίτρα. Αντί πλαστικών δοχείων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν γυάλινες φιάλες του ίδιου χρώματος.

Η τεχνολογία του σχεδιασμού έχει ως εξής:

  1. Στην περιοχή που διατίθεται κάτω από το κρεβάτι, κάντε μια σήμανση και επάνω του να σκάβουν μια όχι πολύ βαθιά αυλάκι, το πλάτος του οποίου είναι ίσο με το πάχος της φιάλης, και το βάθος – περίπου το ήμισυ του ύψους.
  2. Το απόβαρο για να γεμίσετε με γη ή άμμο (που είναι διαθέσιμο) – είναι απαραίτητο οι φιάλες να είναι πιο σταθερές και να μην πέφτουν.
  3. Βάλτε τα μπουκάλια σε μια αυλάκωση σφιχτά μεταξύ τους, αποφεύγοντας το σχηματισμό ρωγμών.
  4. Βγάλτε μια τάφρο με μπουκάλια και ποδοπατήστε καλά.
  5. Εάν είναι επιθυμητό, ​​το μέρος εξυπηρέτησης των φιαλών πρέπει να είναι βαμμένο.

Παρακάτω υπάρχουν οι επιλογές για τη δημιουργία παρτέρι με αυτό τον τρόπο.

κρεβάτι κολύμπι-λουλουδιών

κουκέτα

λουλούδι κρεβάτι

λουλούδι κρεβάτι

μια κλίνη από γυάλινες φιάλες

Ένα γυάλινο μπουκάλι από γυάλινες φιάλες τοποθετημένο στη βάση

Η κύρια διαφορά αυτού του παρτέρι είναι ότι, λόγω των διαστάσεών του, είναι πολύ πιθανό να είναι στατική. Ως βάση, ένα παλιό βαρέλι ή ελαστικά που στοιβάζονται με ένα σωρό είναι κατάλληλο. Αν στο κάτω μέρος του λουλουδιού βρίσκεται ένας πυθμένας, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οπές αποστράγγισης σε αυτό.

ένα κρεβάτι από γυάλινες φιάλες με βάση

Για να χτίσετε ένα λουλούδι, χρειάζεστε:

  • να δημιουργήσει ένα θεμέλιο για το παρτέρι?
  • παρασκευάστε ένα πολτό τσιμέντου (1: 2).
  • ξεκινώντας από τον πυθμένα, εφαρμόστε ένα κονίαμα στη βάση του λουλουδιού.
  • βάλτε την πρώτη σειρά μπουκαλιών, πιέζοντάς τα στο τσιμέντο.
  • το επόμενο στρώμα των φιαλών βρισκόταν στην κορυφή του πρώτου σε ένα σχέδιο σκακιέρας, και ούτω καθεξής – στο επιθυμητό ύψος της παρτέρι.

Όταν το διάλυμα έχει στερεοποιηθεί, ρίχνουμε τα ερείπια ή βότσαλα για την αποστράγγιση στο κρεβάτι λουλουδιών (στο κάτω μέρος), και πάνω – θρεπτικό χώμα για τα φυτά.

Παραδείγματα του σχεδιασμού των παρτέρια με τη χρήση των μπουκαλιών είναι ακόμα πάρα πολύ, το κύριο πράγμα είναι να δείξει μια μικρή φαντασία, και τα κομψά παρτέρια θα ευχαριστήσουν την εμφάνισή τους όλο το χρόνο.

Ιδέες για διακόσμηση λουλουδιών από μπουκάλια, βίντεο

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 5 = 11